Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 5. 2016,
7.03

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Pittsburgh Penguins Tampa Bay Lightning liga NHL

Petek, 27. 5. 2016, 7.03

7 let, 11 mesecev

Pingvini slavijo Rusta in največji uspeh po letu 2009 (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Hokejisti Pittsburgha so v odločilnem sedmem obračunu konferenčnega finala v ligi NHL na krilih Bryana Rusta premagali Tampo Bay z 2:1 in si zagotovili vstopnico za nastop v velikem finalu. Za Stanleyjev pokal se bodo udarili s Kopitarjevimi krvniki, hokejisti San Joseja.

Pittsburgh, ponosen na svoje hokejiste, je na nogah. Pingvini so si prvič po letu 2009 zagotovili nastop v velikem finalu lige NHL, v katerem bodo imeli prednost domačega igrišča. Prva tekma med Pittsburghom in San Josejem bo v noči na torek v dvorani Consol Energy Center, ki je zaploskala junakom v rumeno-črnih barvah na zadnji sedmi tekmi konferenčnega finala.

Pingvini so si nastop v velikem finalu v noči na petek priigrali po zaslugi dvakratnega strelca Bryana Rusta. Štiriindvajsetletni napadalec iz Pontiaca je dvakrat zadel v polno, drugič le minuto po izenačenju gostov, in tako poskrbel za veliko veselje v domačih vrstah. Pittsburghu je uspel veliki met, saj je v konferenčnem finalu proti Tampi zaostajal že z 2:3, a nato dobil dve tekmi zapored.

Po štirih zaporednih negativnih izkušnjah je končno dobil domačo tekmo v sedmem, odločilnem dvoboju za napredovanje v končnici lige NHL. V vratih gostiteljev je blestel 22-letni Matt Murray. Zbral je 17 obramb. Zaustavil je tudi nevarna strela gostujočega kapetana Stevena Stamkosa, ki je zapravil zadnji zreli priložnosti na tekmi. Stamkos se je vrnil na led po dveh slabih mesecih. Konec marca je zaradi krvnega strdka v bližini obraza za nekaj časa pospravil hokejsko palico v kot. V Pittsburghu je odigral le 12 minut, a na vrata gostiteljev sprožil kar pet strelov.  

"Zdaj je pred nami največji izziv," je po sladki zmagi sporočil zvezdnik Pittsburga Sidney Crosby. "Moramo ga končati tako, kot smo si zamislili," meni Crosby, poleg Rusa Jevgenija Malkina najbolj znano ime v slačilnici novopečenih finalistov lige NHL. 

Liga NHL, 26. maj, konferenčni finale

Vzhod

Pittsburgh Penguins : Tampa Bay Lightning 2:1 /4:3/
Rust 22., 31.; Drouin 30.  

// Razmerje v zmagah. Igralo se je na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

Ne spreglejte