Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 5. 2022,
6.22

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Colorado Avalanche St. Louis Blues Stanleyjev pokal končnica liga NHL

Nedelja, 22. 5. 2022, 6.22

1 leto, 11 mesecev

LIGA NHL, 21. MAJ (2. KROG KONČNICE)

Colorado v večeru, ki so ga zaznamovale poškodbe, povedel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Colorado Avalanche St. Louis Blues | Hokejisti Colorada so na tretji tekmi zmagali s 5:2 in povedli z 2:1 v zmagah. | Foto Reuters

Hokejisti Colorada so na tretji tekmi zmagali s 5:2 in povedli z 2:1 v zmagah.

Foto: Reuters

Tretja tekma polfinala zahodne konference med St. Louis Blues in Colorado Avalanche je s 5:2 pripadla zadnjemu, ki je v seriji na štiri zmage povedel z 2:1. Colorado je v prvi tretjini ostal brez branilca Samuela Girarda, za katerega je po zlomljeni prsnici sezone predčasno konec, poraženi St. Louis pa že po nekaj minutah brez vratarja Jordana Binningtona, ki je ob trku z dvema hokejistoma utrpel poškodbo spodnjega dela telesa. Artturi Lehkonen je k zmagi prispeval dva zadetka, Nazem Kadri pa golu dodal podajo.

Brendan Smith Carolina Hurricanes
Sportal Po devetih letih zadel v končnici in Carolina vodi 2:0

Moštvi St. Louis Blues in Colorado Avalanche sta se na teren prvega preselili izenačeni v zmagah (1:1), po prvi tekmi v dvorani Enterprise Center pa Colorado v seriji znova vodi.

Srečanje se je za goste začelo slabo, branilec St. Louisa Ivan Barbašev je ob ogradi grdo naletel na branilca Samuela Girarda, ki je ob pomoči trenerja zapustil ledeno ploskev in predčasno končal tekmo.

Kot se je izkazalo po pregledih v bolnišnici, pa tudi sezono. Pomemben steber obrambe Colorada ima zlomljeno prsnico in bo v nadaljevanju končnice le gledalec.

Za Samuela Girarda je sezona predčasno končana. | Foto: Reuters Za Samuela Girarda je sezona predčasno končana. Foto: Reuters Tudi nadaljevanje se je odvijalo po željah domačih, Colton Parayko je po slabih štirih minutah z bombo z modre črte matiral Darcyja Kuemperja, ki mu je pogled zakrival soigralec. Le nekaj trenutkov zatem pa nova poškodba in nov predčasen konec tekme. Tokrat jo je skupil vratar gostiteljev Jordan Binningtona, ki se je v končnici prelevil v prvega vratarja in bil v izločilnih bojih izjemno razpoložen – na petih tekmah letošnje končnice je bil 94,8-odstotno zanesljiv. 

Vrhunci srečanja:

Zamenjal ga je Ville Huso, ki je moral kaj hitro po menjavi prvič po plošček v svoj gol. Izid prve tretjine (1:1) je v 11. minuti  postavil Logan O'Connor. Nazem Kadri in Artturi Lehkonen sta v drugem delu zadela za vodstvo Colorada 3:1, Ryan O'Reilly
pa je pol minute pred iztekom tretjine poskrbel za znižanje. Gabriel Landeskog je dve minuti in pol pred iztekom rednega dela zvišal na 4:2, domači so poskušali znižati brez vratarja in s šestimi igralci v polju, a je Lehkonen zabil v prazen gol in razblinil vse dvome o zmagovalcu.

Colorado je z zmago s 5:2 v seriji na štiri zmage povedel z 2:1, četrta tekma bo prav tako na terenu St. Louisa.

Liga NHL, 21. maj, konferenčni polfinale:

Zahod:
St. Louis Blues : Colorado Avalanche 2:5 /1:2/

// - izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

Preberite še:

Ross Colton Tampa Bay Lightning
Sportal Branilci naslova prehiteli sireno, v bitki za Florido so na pol poti
Ne spreglejte