Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 4. 2022,
7.01

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Florida Panthers New Jersey Devils Winnipeg Jets Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Nedelja, 3. 4. 2022, 7.01

2 leti

Liga NHL, 2. april

Kopitar zadel, podal in zmagal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Los Angeles Kings Winnipeg Jets | Anže Kopitar s soigralci do pomembne gostujoče zmage. Kapetan je k njej prispeval zadetek in podajo. | Foto Guliverimage

Anže Kopitar s soigralci do pomembne gostujoče zmage. Kapetan je k njej prispeval zadetek in podajo.

Foto: Guliverimage

Hokejisti Los Angeles Kings so mini kanadsko turnejo končali z zmago (3:2) v Winnipegu, slovenski as Anže Kopitar je k pomembni zmagi prispeval gol (za vodstvo 2:1) in asistenco. Kralji se držijo drugega mesta pacifiške divizije in so na dobri poti v končnico.

Kralji so na gostovanju pri Winnipegu povedli že po dobrih dveh minutah tekme, ko je Connorja Hellebuycka premagal Adrian Kempe, a vodstvo ni zdržalo dolgo, v 7. minuti je Nikolaj Ehlers izenačil. Pa tudi ta rezultat ni vztrajal dolgo, za kar je z zadetkom v 11. minuti poskrbel kapetan Kalifornijcev Anže Kopitar. V začetku druge tretjine je Gabriel Vilardi po asistencah Jordana Spencea in Kopitarja zvišal na 3:1. Domačim je sredi obračuna uspelo znižati, a mreži se v nadaljevanju nista več zatresli, tako da so LA Kings odpeljali pomembno zmago v boju za končnico. 

Trenutno so na petem mestu zahodne konference, drugem v pacifiški diviziji in v dobrem položaju za izločilne boje, Winnipeg je 10., a še vedno z možnostmi za končnico.


Vrhunci srečanja:

"Tekma je imele dve različni polovici, kot da bi igrali dve različni tekmi. V prvi smo igrali dobro in nadzirali položaj, v drugi pa tekmecem s številnimi izključitvami dovolili, da se vrnejo v igro za zmago," je po tekmi dejal trener Los Angelesa Todd McLellan, ki je zelo zadovoljen z izkupičkom na treh zaporednih gostovanjih: "Igrali smo proti Edmontonu, Calgaryju in Winnipegu. Vse tekme so bile zahtevne, nikjer ni bilo lahko igrati. Ekipe so različne, imajo odlične igralce, ki lahko sami odločijo zmagovalca, in zelo dobre vratarje. Potovanje je bilo zahtevno, a smo ga z dvema zmagama zadovoljivo opravili."

Kopitarjeve nova tekma čaka v ponedeljek, ko bodo gostili Calgary, ki so ga pred dnevi na gostovanju strli po kazenskih strelih.

Velik preobrat Panterjev

Vodilna ekipa lige Colorado Avalanche je tesno, s 3:2, premagala Pittsburgh. Še bolj tesno je bilo na obračunu vodilnega moštva vzhoda Florida Panthers in New Jersey Devils. Ta je pred zadnjo tretjino vodil že s 6:2, nato pa so gostje pripravili popoln preobrat, do konca rednega dela tekme izenačili na 6:6, izsilili podaljšek, v tem pa je zmagoviti gol za panterje dosegel švedski branilec Gustav Forsling.

Člani Florida Panthers so pred zadnjo tretjino pri NY Devils zaostajali z 2:6, na koncu pa slavili po podaljšku. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Člani Florida Panthers so pred zadnjo tretjino pri NY Devils zaostajali z 2:6, na koncu pa slavili po podaljšku. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Dvoboj drugouvrščenih ekip zahoda in vzhoda Minnesote in Caroline je kljub premoči Caroline s 3:1 pripadel prvi. Med vratnicama Minnesote je blestel Marc Andre Fleury, ki je zaustavil 37 od 38 strelov, njegovi soigralci so jih sprožili polovico manj.

Najbolj vroče je bilo na terenu prvakov iz Tampe, ki so gostili Montreal. Zmagovalca je odločila loterija, veselili pa so se Kanadčani. S 5:4 je Dallas premagal San Jose, Calgary je izgubil tretjič zapored, s 6:4 ga je premagal St. Louis. Boston je doma s 5:2 ugnal Columbus.

Liga NHL, 2. april:

Winnipeg Jets : Los Angeles Kings 2:3
(Anže Kopitar je na ledu preživel skoraj 23 minut; zadel je za vodstvo z 2:1, podal za vodstvo s 3:1, štirikrat streljal na gol tekmeca, blokiral tri strele, dobil 55 % sodniških metov.)

Colorado Avalanche : Pittsburgh Penguins 3:2

Boston Bruins : Columbus Blue Jackets 5:2

Carolina Hurricanes : Minnesota Wild 1:3

Philadelphia Flyers : Toronto Maple Leafs 3:6

Tampa Bay Lightning : Montreal Canadiens 4:5** – po kazenskih strelih

Calgary Flames : St. Louis Blues 4:6

New Jersey Devils : Florida Panthers 6:7 – po podaljšku

San Jose Sharks : Dallas Stars 4:5

Lestvica:

Preberite še:

Los Angeles Kings Calgary Flames
Sportal Velika zmaga Anžeta Kopitarja in soigralcev
Tampa Bay Lightning Ross Colton
Sportal Prvaki nadaljevali zmagovito, izjemen gol Zegrasa #video
Ne spreglejte