Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 4. 2022,
6.44

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Tampa Bay Lightning NHL liga NHL

Sobota, 2. 4. 2022, 6.44

2 leti

LIGA NHL, 1. APRIL

Prvaki nadaljevali zmagovito, izjemen gol Zegrasa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Tampa Bay Lightning Ross Colton | Hokejisti Tampe so s 5:2 odpravili Chicago, Ross Colton je prispeval dva zadetka. | Foto Guliverimage

Hokejisti Tampe so s 5:2 odpravili Chicago, Ross Colton je prispeval dva zadetka.

Foto: Guliverimage

Prvaki Tampa Bay Lightning so pred domačimi gledalci vknjižili četrto zaporedno zmago, Chicago Blackhawks so premagali s 5:2. Divizijski tekmeci LA Kings Edmonton Oilers in Vegas Golden Knights so prav tako podaljšali zmagoviti niz na število tri in štiri. Newyorški obračun med Rangers in Islanders je s 3:0 pripadel slednjim, pri katerih je med vratnicama blestel nepremagljivi Semjon Varlamov. Trevor Zegras je ob visoki zmagi Anaheima dosegel še drugi "lacrosse" gol sezone.

Gašper Krošelj Mlada Boleslav
Sportal Velik uspeh Gašperja Krošlja in druščine

Branilci naslova Tampa Bay Lightning so nadaljevali uspešno serijo, doma so s 5:2 premagali Chicago, ki že dolgo časa ni več v igri za končnico. Dva zadetka in asistenco je k slavju prispeval Ross Colton. Tampa je na četrtem mestu vzhodne konference, na drugem atlantske divizije, kjer za vodilno ekipo Florida Panthers zaostaja šest točk.

Z istim rezultatom je prav tako do četrte zaporedne zmage prišel Vegas, ki je slavil pri novincu iz Seattla, Jack Eichel je ob zmagi dvakrat zadel. Hokejisti iz prestolnice igralništva so na četrtem mestu pacifiške divizije, štiri točke za drugim Los Angeles Kings.

Le točko za Kralji pa zaostaja Edmonton Oilers, ki je po podaljšku strl odpor St. Louisa (6:5). Srečanje je z drugim golom na tekmi odločil kapetan Connor McDavid, ki je že pri 102 točkah.

Connor McDavid je v podaljšku takole zadel za zmago Edmontona nad St. Louis Blues. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Connor McDavid je v podaljšku takole zadel za zmago Edmontona nad St. Louis Blues. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Srečanje med New York Rangers in New York Islanders se je končalo z zmago slednjih s 3:0. Čeprav so gostitelji prevladovali, niso uspeli premagati Semjona Varlamova, ki je zaustavil vseh 27 poskusov Rangersov. Ti ostajajo tretje moštvo vzhodne konference.

Zegras z novim "lacrosse" golom

Najvišjo zmago večera (5:0) so vknjižili člani Anaheima, ki so visoko slavili pri Arizoni in končali negativno serijo. Obračun je zaznamoval še drugi "lacrosse" gol Trevorja Zegrasa v sezoni. Prvega je dosegel januarja, ko je na podoben način zatresel mrežo Montreala in postal šele tretji NHL-ovec, ki je na tovrsten način dosegel gol.

Bolj tesno je bilo med Buffalo Sabres in Nashville Predators, s 4:3 so zmagali prvi. V obračunu s spodnje polovice lestvice vzhoda je Ottawa s 5:2 premagala Detroit.

Liga NHL, 1. april:

Buffalo Sabres : Nashville Predators 4:3

New York Rangers : New York Islanders 0:3

Tampa Bay Lightning : Chicago Blackhawks 5:2

Detroit Red Wings : Ottawa Senators 2:5

Edmonton Oilers : St. Louis Blues 6:5* - po podaljšku

Seattle Kraken : Vegas Golden Knights 2:5

Arizona Coyotes : Anaheim Ducks 0:5

Lestvica:

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Kopitar s Kralji doživel poraz v gosteh #video
Colorado Avalanche
Sportal Coloradu derbi, Minnesota uspešna sedmič zapored
Ne spreglejte