Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 3. 2022,
21.56

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Calgary Flames Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Četrtek, 31. 3. 2022, 21.56

2 leti

Liga NHL, 31. marec

Velika zmaga Anžeta Kopitarja in soigralcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Los Angeles Kings Calgary Flames | Kralji so vknjižili pomembno zmago, po kazenskih strelih so strli drugo ekipo zahoda in vodilnega divizijskega tekmeca Calgary, za katerim zdaj zaostajajo pet točk. | Foto Guliverimage

Kralji so vknjižili pomembno zmago, po kazenskih strelih so strli drugo ekipo zahoda in vodilnega divizijskega tekmeca Calgary, za katerim zdaj zaostajajo pet točk.

Foto: Guliverimage

Los Angeles Kings so v ligi NHL v torek zjutraj po slovenskem času z 1:6 klonili pred Seattlom, v četrtek zjutraj pa s 3:4 po kazenskih strelih pred Edmontonom. V noči na petek so po kazenskih strelih dobili derbi pacifiške divizije s Calgary Flames (2:3)

V rednem delu sta za goste zadela Alex Iaffalo in Viktor Arvidsson, zmaga pa je kralje popeljala na drugo mesto s petimi točkami zaostanka za vodilno ekipo pacifiške skupine, Calgaryjem (89 točk). Plameni imajo do konca rednega dela še tri tekme.

Edini uspešen izvajalec kazenskega strela je bil napadalec kraljev Andersson, ki je vendarle ugnal vratarja Calgaryja Jacoba Markstroma. Kopitar je odigral 20:49 minute tekme in v tem času proti vratom tekmeca sprožil tri strele. V zahodni konferenci je Calgary drugi, Los Angeles pa je na četrtem mestu tega dela lige NHL. Kralji in plameni se bodo med seboj še enkrat pomerili v ponedeljek v Los Angelesu. Še prej pa kralje že v soboto čaka gostovanje pri Winnipeg Jets.

Težko prigarana zmaga

Trener kraljev Todd McLellan je žarel od navdušenja ob veliki zmagi hokejistov iz mesta angelov. "Igramo na hlape, nekdo me je prej vprašal o srcu ekipe. Pri tovrstnih zmagah srce postaja vedno večje in močnejše."

Trener kraljev Todd McLellan je žarel od navdušenja ob veliki zmagi hokejistov iz mesta angelov. "Igramo na hlape, nekdo me je prej vprašal o srcu ekipe. Pri tovrstnih zmagah srce postaja vedno večje in močnejše." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Trener kraljev Todd McLellan je žarel od navdušenja ob veliki zmagi hokejistov iz mesta angelov. "Igramo na hlape, nekdo me je prej vprašal o srcu ekipe. Pri tovrstnih zmagah srce postaja vedno večje in močnejše." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Šlo je za eno najbolj težko prigaranih zmag. "So peklenska ekipa, veliko stvari delajo dobro in se ne predajajo. Preizkušajo vas povsod na ledu, a smo naredili stvari, ki smo jih morali narediti, in Cal je naredil, kar je moral narediti. Dobili bomo 'grde zmage', vzeli bomo zmage dobrim ekipam, v tem letnem času bomo vzeli vse, kar lahko dobimo. Veseli smo, da imamo točke lepo pospravljene na našem računu," je bil za LA Kings Insider navdušen strateg kraljev.

Eden od junakov je bil zanesljivo vratar Petersen, ki je po koncu rednega dela zaustavil tri kazenske strele Calgaryja za svojo 19. zmago v tej sezoni. "Nočem izdati nobene svoje skrivnosti, gre samo za potrpežljivost. Spremljate različne fante, ki so izbrani za izvajalce kazenskih strelov in upate, da imate vsaj približno predstavo o tem, kaj bodo počeli. Samo prebrati morate in se odzvati ter upati, da se boste postavili na pravo stran," je razkril vratar kraljev.

Vrhunci tekme Calgary Flames - Los Angeles Kings: 

Zmagi vodilnih

Vodilna ekipa lige Colorado je s 4:2 premagala San Jose Sharks, vodilni na vzhodu Florida Panthers pa so s 4:0 odpravili Chicago. Ob zmagi brez prejetega zadetka je Jonathan Huberdeau dosegel 71 asistenco sezone, s čimer je postavil rekord po asistencah levokrilnih napadalcev. Med vratnicama se je s 37 obrambami izkazal Sergej Bobrovski, ki je zaklenil svoja vrata. Zvezdnik Chicaga Jonathan Toews je odigral tisočo tekmo rednega dela.

S 4:0 so zmagali tudi člani druge ekipe vzhoda Carolina Hurricanes, ugnali so Montreal in so po točkah še vedno izenačeni s Florido. Frederik Andersen je z 32 obrambami zaklenil vrata.

Jevgenij Malkin je z golom v podaljšku končal zmagoviti niz Minnesote. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Jevgenij Malkin je z golom v podaljšku končal zmagoviti niz Minnesote. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Pittsburgh končal zmagoviti niz Minnesote, Matthews prvi pri 50 golih

Pittsburgh Penguins je po podaljšku končal sedem tekem dol zmagoviti niz Minnesote, tekmo je v 64. minuti z zadetkom odločil Jevgenij Malkin. Najvišjo zmago večera so vknjižili člani Bostona, ki so z 8:1 premagali New Jersey Devils. Toronto je s 7:3 odpravil Winnipeg, William Nylander se je podpisal pod dva gola in asistenco, Mitch Marner je dodal tri asistence, Auston Matthews pa je kot prvi to sezono dosegel 50. gol. NY Islanders so s 5:2 premagali Columbus, Dallas je s 3:2 strl Anaheim.

Liga NHL, 31. marec: 

Boston Bruins : New Jersey Devils 8:1 

Carolina Hurricanes : Montreal Canadiens 4:0

Florida Panthers : Chicago Blackhawks 4:0

New York Islanders : Columbus Blue Jackets  5:2

Toronto Maple Leafs : Winnipeg Jets 7:3

Minnesota Wild : Pittsburgh Penguins 3:4* 

Calgary Flames : Los Angeles Kings 2:3**
(Anže Kopitar je odigral 20:49 minute za Kings in sprožil tri strele proti golu)

Colorado Avalanche : San Jose Sharks 4:2

Anaheim Ducks : Dallas Stars 2:3

* - podaljšek
** - kazenski streli

Lestvica:

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Kopitar s Kralji doživel poraz v gosteh #video
Colorado Avalanche
Sportal Coloradu derbi, Minnesota uspešna sedmič zapored
Ne spreglejte