Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 4. 2023,
8.13

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,14

4

Natisni članek

Kevin Fiala Connor McDavid Edmonton Oilers Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings NHL

Torek, 18. 4. 2023, 8.13

1 leto

Liga NHL, 17. april

Noro, kakšen preobrat! Kopitar veliki junak Los Angelesa! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,14

4

Los Angeles Kings Anže Kopitar | Anže Kopitar je pomagal Los Angelesu do velike zmage v Edmontonu z zadetkom in tremi podajami! | Foto Reuters

Anže Kopitar je pomagal Los Angelesu do velike zmage v Edmontonu z zadetkom in tremi podajami!

Foto: Reuters

V noči na torek se je s prvimi štirimi tekmami začela končnica lige NHL. Na ledu je bil tudi Anže Kopitar in se še kako izkazal. Los Angeles Kings so na prvi tekmi premagali Edmonton s 4:3. Po drugi tretjini so zaostajali z 0:2, v 49. minuti z 1:3, a je nato sledil preobrat. Gostje iz Kalifornije so izsilili podaljšek, 17 sekund pred koncem je v polno za 3:3 zadel prav Kopitar, nato pa je Hrušičan s podajo, že tretjo na tej tekmi, pomagal Kraljem do zmagovitega zadetka v podaljšku. Dosegel ga je Alex Iafallo, Los Angeles pa se je tako veselil sladkega maščevanja, saj je lani izpadel v končnici prav proti Edmontonu.

Edmonton Oilers Los Angeles Kings
Sportal Anže Kopitar: Vemo, kaj je bilo lani, poskušali se bomo maščevati

Zmagoviti zadetek Los Angelesa na tekmi v Edmontonu:

Zadetek Anžeta Kopitarja za 3:3, s katerim so Los Angeles izsilili podaljšek:

Slovenska članska reprezentanca se pripravlja na svetovno prvenstvo, ki ga bo prihodnji mesec gostila Latvija, najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar pa blesti v ligi NHL. Kapetan Los Angelesa je prispeval ogromen delež k dragoceni zmagi nad Edmontonom. Kralji so pokvarili načrte gostiteljem in jih po podaljšku premagali s 4:3.

Domači hokejisti so bolje začeli tekmo, saj so po zadetkih Leona Draisaitla in Evana Boucharda z igralcem več povedli z 2:0. Za kralje je dvakrat zadel Adrian Kempe, vratar Joonas Korpisalo je zaustavil 38 strelov.

"Resda smo sredi zadnje tretjine zaostajali za dva gola, vendar smo imeli ves čas občutek, da smo blizu, da je zadetek na dosegu roke, potrebuješ samo preboj. Vztrajali smo in nocoj se nam je izšlo," je po zmagi za LA Kings Insider dejal 35-letni Slovenec.

Edmonton Oilers so v rednem delu dobili 50 tekem. V končnico so vstopili v vrhunski formi, saj so zmagali na 14 od zadnjih 15 tekem, nato pa so na dvoboju proti Los Angelesu, čeprav so dvakrat vodili z dvema zadetkoma prednosti, ostali brez zmage. | Foto: Reuters Edmonton Oilers so v rednem delu dobili 50 tekem. V končnico so vstopili v vrhunski formi, saj so zmagali na 14 od zadnjih 15 tekem, nato pa so na dvoboju proti Los Angelesu, čeprav so dvakrat vodili z dvema zadetkoma prednosti, ostali brez zmage. Foto: Reuters

35-letni Hrušičan je sodeloval pri vseh zadetkih svoje ekipe. Prispeval je zadetek za izenačenje, dosegel ga je 17 sekund pred koncem, v statistiko pa se vpisal še s tremi podajami! Pri gostih je dvakrat v polno zadel Adrian Kempe, končno zmago pa je, podala sta mu Kopitar in Viktor Arvidsson, v podaljšku zagotovil Alex Iaffalo.

Edmonton, ki ima v svojih vrstah najboljšega strelca rednega dela Connorja McDavida (26-letni Kanadčan je dosegel kar 64 zadetkov, prispeval pa še 89 asistenc), je na dvoboju vodil z 2:0 in 3:1, a mu tudi to ni pomagalo do končne zmage.

Veselje hokejistov Los Angelesa po razburljivem srečanju v dvorani Rogers Place v Edmontonu, kjer so utišali domače privržence hokeja. | Foto: Reuters Veselje hokejistov Los Angelesa po razburljivem srečanju v dvorani Rogers Place v Edmontonu, kjer so utišali domače privržence hokeja. Foto: Reuters

Strelec dveh zadetkov Kempe je bil po tekmi poln hvale na račun kapetana. "Je eden najboljših vodij, ko je na ledu, prevzame odgovornost. Po prvi tretjini smo se pogovarjali, saj nismo bili zadovoljni s svojo igro, že v drugi pa je Kopi z nekaj izjemnimi akcijami popeljal ekipo v pravo smer. Dosegel je štiri točke, to o njem pove vse," je dejal Kempe.

Kopitar pa je bil najboljši igralec tekme, saj je poleg gola za podaljšek zbral še tri podaje za Los Angeles, ki mu je uspelo povsem zaustaviti kapetana naftarjev in najboljšega strelca lige Connorja McDavida.

Veselje navijačev Los Angelesa ob izenačenju Kopitarja na 3:3 in zmagovitem zadetku Iafalla:

"V končnici ni lahkih tekem, zato poskušaš odščipniti tekmecu, kar lahko. Tako bo v celotnem dvoboju. Poskušamo zgraditi kakršno koli igro, izkoristiti zagon, danes nam je uspelo," je dodal Kopitar.

Trener kraljev Todd McLellan je o najboljšem igralcu uvodne tekme Kopitarju, ki je zbral štiri točke, dejal, da je to od njega pričakoval, kapetan pa je upravičil ta pričakovanja.

"Kaj naj rečem? Pričakovano. Bilo je pričakovano, on pa je to dostavil. S to besedno zvezo po mojem najbolje lahko opišemo Kopija skozi vseh njegovih 16 ali 17 sezon v ligi. In ima še veliko za pokazati," je prepričan glavni trener Los Angelesa.

Ko so se lani pomerili v prvem krogu končnice, so Kings vodili s 3:2 v zmagah, nato pa so Oilers pripravili preobrat in napredovali. Ekipa iz Los Angelesa se ni uvrstila v drugi krog končnice že vse od leta 2014, ko so nato drugič dvignili Stanleyjev pokal.

Šele po dveh podaljških pa se je končala tekma v Teksasu, kjer so domači Dallas Stars v dvorani American Airlines Center z 2:3 klonili proti Minnesoti Wild.

Na vzhodu ni bilo tako razburljivo in tesno kot na zahodu. Boston Bruins so v domačem TD Gardnu s 3:1 premagali Florido Panthers in v boju na štiri zmage povedli z 1:0. Brad Marchand je s svojim 50. golom v končnicah premagal gostujočega vratarja Alexa Lyona, po enkrat sta zadela še David Pastrnak in Jake DeBrusk.

Vratar Linus Ullmark, kandidat za nagrado vezina, je zaustavil 31 strelov, Tyler Bertuzzi pa je za Boston dodal dve podaji.

Hokejisti Caroline Hurricanes pa so z 2:1 odpravili New York Islanders in prav tako v zmagah povedli z 1:0. Sebastian Aho in Stefan Noesen sta dosegla gola z igralcem več na ledu, vratar Antti Raanta pa je zbral 25 obramb.

Liga NHL, 17. april:

Colorado Avalanche
Sportal Colorado po zmagi nad Nashvillom na vrhu centralne skupine
Liga NHL, 1. krog končnice: 

Vzhod

Boston Bruins - Florida Panthers /1:0/
Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 
Carolina Hurricanes - New York Islanders /1:0/
New Jersey Devils - New York Rangers 

Zahod
Vegas Golden Knights - Winnipeg Jets 
Edmonton Oilers - Los Angeles Kings /0:1/
Colorado Avalanche - Seattle Kraken 
Dallas Stars - Minnesota Wild /0:1/

// Skupni rezultat v zmagah
Anže Kopitar
Sportal Kraljevi doprinos Anžeta Kopitarja, ki je pogosto samoumeven
Ne spreglejte