Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 1. 2021,
6.57

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Minnesota Wild liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Petek, 15. 1. 2021, 6.57

3 leta, 3 mesece

Liga NHL, 14. januar

Ruski novinec v podaljšku preprečil zmagovito vrnitev Kopitarjevih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Anže Kopitar | Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki je prispeval dve podaji, so sezono odprli s porazom v podaljšku proti Minnesoti. | Foto Guliverimage

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki je prispeval dve podaji, so sezono odprli s porazom v podaljšku proti Minnesoti.

Foto: Guliverimage

Z novo sezono v hokejski ligi NHL je začel tudi slovenski as Anže Kopitar, ki se je s soigralci Los Angeles Kings v tekmovalni pogon vrnil po desetmesečnem premoru in prispeval dve podaji. Kralji so pred zadnjo tretjino proti Minnesota Wild vodili s 3:1, na koncu pa izgubili v podaljšku (3:4). Zmagoviti zadetek je ob debiju v najmočnejšem hokejskem klubskem tekmovanju dosegel Rus Kirill Kaprizov, ki se je izkazal še z dvema asistencama.

Patrick Marleau
Sportal Neumorni Kanadčan lovi več kot 40 let star rekord legendarnega rojaka

Po več kot desetih mesecih tekmovalnega premora so se na NHL-sceno vrnili tudi Los Angeles Kings, ki so v pretekli sezoni znova ostali brez končnice. Anže Kopitar je v 15. sezono v najmočnejši hokejski ligi na svetu vstopil s porazom v podaljšku (3:4) proti Minnesota Wild.

"Divjaki" so v praznem Staples Centru povedli v 17. minuti, ko je svojo prvo točko v ligi NHL dosegel poznejši junak obračuna Kirill Kaprizov. Ruski napadalec je s podajo pomagal do zadetka, pod katerega se je podpisal Jonas Brodin. Gostitelji so hitro odgovorili z izenačenjem, za katerega sta tik pred prvim odmorom poskrbela Kopitar in strelec Jeff Carter.

Kirill Kaprizov je blestel ob debiju v ligi NHL. Takole je v podaljšku odločil zmagovalca. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kirill Kaprizov je blestel ob debiju v ligi NHL. Takole je v podaljšku odločil zmagovalca. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Sredi drugega dela so Kraji izkoristili power-play, prvo vodstvo na srečanju je priskrbela njihova nova pridobitev Andreas Athanasiou, v 48. minuti pa ob novi številčni prednosti ušli na +2. Znova se je med podajalci znašel Hrušičan, za vodstvo s 3:1 pa je zadel še en član stare garde Kalifornijcev Dustin Brown. 

Gostitelji v zadnji tretjini niso znali zadržati vodstva, Jonathana Quicka je najprej po podaji Kaprizova premagal Victor Rask, v 50. minuti pa je izenačil Marcus Foligno. Rezultat se do konca rednega dela ni spremenil, sledil je podaljšek, v četrti minuti je zmagovalca s prvencem v NHL odločil Kaprizov.

"Tole nas boli, saj smo zmago izpustili iz rok v zadnji tretjini. Seveda gredo zasluge tudi njim, ampak mi bi morali ta dvoboj pripeljati do konca. Kaj takega se nam ne sme dogajati prepogosto," je po srečanju dejal Kopitar.Ekipi se bosta znova pomerili v noči na nedeljo.

Z istim rezultatom po podaljšku je Winnipeg Jets ugnal Calgary Flames, San Jose Sharks pa po kazenskih strelih Arizona Coyotes. Loterija je odločala tudi med New Jersey Devils in Boston Bruins, osrečila je Kosmatince.

Connor McDavid je k zmagi nad Vancouvrom prispeval hat-trick. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Connor McDavid je k zmagi nad Vancouvrom prispeval hat-trick. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

McDavid s hat-trickom potopil Vancouver

Izjemen večer je za kapetanom Edmonton Oilers Connorjem McDavidom, ki je k zmagi nad Vancouver Canucks (5:2) prispeval tri zadetke in podajo. Ekipi sta se srečali še drugič v dobrem dnevu, na prvi tekmi so slavili člani Vancouvra.

Največ zadetkov je padlo v Buffalu, kjer je Washington Capitals na krilih naveze TJ Oshie in Nicklas Bäckström slavili s 6:4. 

Najvišjo zmago večera so vknjižili člani New York Islanders, ki so s 4:0 odpravili New York Rangers, pri dresu katerih je debitiral številka ena zadnjega nabora Alexis Lafreniere. Izkazal se je tudi Rus v vratih Isalnders Semjon Varlamov. Zaustavil je vseh 24 strelov. 

Svoja vrata je ob zmagi Caroline nad Detrotiom (3:0) zaklenil tudi Petr Mrazek, ki pa ob enosmernem prometu ni imel veliko dela - Detroit je zmogel zgolj 14 strelov, Carolina kar 43.

Liga NHL, 14. januar:

Los Angeles Kings : Minnesota Wild 3:4*
(Anže Kopitar je na ledu preživel 23 minut in pol, sprožil štiri strele, podal za izenačenje na 1:1 in za vodstvo s 3:1)

Buffalo Sabres : Washington Capitals 4:6

New Jersey Devils : Boston Bruins 2:3**

New York Rangers : New York Islanders 0:4

Detroit Red Wings : Carolina Hurricanes 0:3

Nashville Predators : Columbus Blue Jackets 3:1

Winnipeg Jets : Calgary Flames 4:3*

Arizona Coyotes : San Jose Sharks 3:4**

Edmonton Oilers : Vancouver Canucks 5:2

Vegas Golden Knights : Anaheim Ducks 5:2

*podaljšek
**kazenski streli

Preberite še:

Jan Drozg
Sportal Jan Drozg se vrača v ZDA: Čim več iztržiti iz sezone, ki bo drugačna
Tampa Bay Lightning, Steven Stamkos
Sportal Po dolgem čakanju se je začelo: prvaki ugnali Chicago
Ne spreglejte