Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 4. 2022,
6.29

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Chicago Blackhawks Drew Doughty Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Sreda, 13. 4. 2022, 6.29

2 leti

liga nhl, 12. april

Kralji končali niz porazov in ostali v dobrem položaju za končnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Chicago Blackhawks Los Angeles Kings | Hokejisti LA Kings so končali niz treh porazov, pri Chicagu so slavili s 5:2 in vknjižili pomembni točki v boju za končnico. | Foto Reuters

Hokejisti LA Kings so končali niz treh porazov, pri Chicagu so slavili s 5:2 in vknjižili pomembni točki v boju za končnico.

Foto: Reuters

Le redkokatera ekipa lige NHL v torek ni stopila na led. Anže Kopitar in soigralci Los Angeles Kings, ki v tej sezoni ne bodo mogli več računati na enega ključnih stebrov obrambe Drewa Doughtyja, so končali niz treh porazov, pri odpisanem Chicagu so slavili s 5:2 in vknjižili pomembni točki v boju za končnico. Trenutno ostajajo na mestih, ki zagotavljajo izločilne boje.

Winnipeg Jets
Sportal Jets v zahodni konferenci le še pet točk zaostajajo za Dallas Stars

Kralji so v dvorani United Center zagospodarili že v prvi tretjini, premoč so kronali z zadetkoma Trevorja Moora in Philipa Danaulta in na prvi odmor odšli s +2. Gostiteljem je v 37. minuti le uspelo premagati Jonathana Quicka in znižati, a že pol minute zatem je Blake Lizotte vodstvo kalifornijske ekipe zvišal in Kralji so tudi v zadnjo tretjino vstopili z dvema zadetkoma prednosti (3:1). V začetku zadnjega dela so po golu Jordana Spencea ušli na 4:1 – pri zadetku je s podajo sodeloval slovenski kapetan. Patrick Kane je tri minute pred koncem znižal, Chicago je poskušal brez vratarja, Lizotte pa je z zadetkom v prazen gol postavil končnih 5:2 za LA Kings.

"Odpravili smo veliko napak, ki smo jih delali na prejšnjih tekmah," je dejal trener Kraljev Todd McLellan. "Omejili smo število strelov. To nam daje malo samozavesti in nas bo pripravilo na jutrišnji dan, ko bomo v Koloradu. Vemo, kaj nas tam čaka."

Vse bližje Edmontonu, Vegas zaostaja za tri točke  Kralji ostajajo na tretjem mestu pacifiške divizije, pred četrtimi Vegasom imajo zdaj tri točke prednosti. | Foto: Reuters Kralji ostajajo na tretjem mestu pacifiške divizije, pred četrtimi Vegasom imajo zdaj tri točke prednosti. Foto: Reuters

Los Angeles Kings je končal niz treh porazov in na račun vpisal pomembni točki za končnico. Kopitar in soigralci ostajajo na tretjem mestu pacifiške divizije, po novem porazu Edmontona (1:5 proti Minnesoti) zdaj za kanadskim moštvom zaostajajo le še dve točki.

Vegas na četrtem mestu Pacifika za Kralji zaostaja tri točke. Še minuto pred koncem srečanja v Vancouvru je kazalo, da bo kolektiv iz prestolnice igralništva v Kanadi ostal praznih rok, a je izsilil podaljšek in prišel do točke.

Doughty se bo vrnil v prihodnji sezoni

Sezona je za branilca Los Angeles Kings Drewa Doughtyja, ki se je poškodoval 7. marca na tekmi z Bostonom in od takrat izpustil 16 tekem, tudi uradno končana. Kanadčan je v ponedeljek prestal operacijo zapestja, pred njim je okrevanje, v klubu pričakujejo, da bo Doughty nared za trening kamp pred prihodnjo sezono. 

Wild-card v rokah Nashvilla in Dallasa

Če je na vzhodu boj za končnico odločen, pa se na zahodu odvija huda bitka. Trenutno vstopnici "wild-card" v rokah držita Nashville in Dallas, ki sta ponoči zmagala. Prvi je po podaljšku strl San Jose Sharks (1:0), drugi pa z 1:0 na kolena spravil prvake.

Florida po točkah ujela Colorado, Washington z devetico

Člani vodilne ekipe vzhodne konference Florida Panthers so po podaljšku premagali Anaheim in so zdaj pri 110 točkah, kolikor jih ima tudi vodilni na zahodu Colorado. Slavila je tudi druga ekipa vzhoda Carolina, s 4:2 pri NY Rangers, medtem ko so moštva na mestih med 3 in 7 v vzhodni konferenci vsa izgubila. Je pa osmi Washington (z Bostonom drži mesto za "wild-card" vzhoda) s kar 9:2 odpravil Philadelphio in poskrbel za najvišjo zmago večera.

Liga NHL, 12. april

Chicago Blackhawks : Los Angeles Kings 2:5
(Anže Kopitar je podal za vodstvo s 4:1, na ledu je preživel slabih 18 minut, sprožil en strel.)

Boston Bruins : St. Louis Blues 2:4
Florida Panthers : Anaheim Ducks 3:2* - po podaljšku
New York Rangers : Carolina Hurricanes 2:4
Toronto Maple Leafs : Buffalo Sabres 2:5
Washington Capitals : Philadelphia Flyers 9:2
Detroit Red Wings : Ottawa Senators 1:4
New York Islanders : Pittsburgh Penguins 5:4** - po kazenskih strelih
Minnesota Wild : Edmonton Oilers 5:1
Nashville Predators : San Jose Sharks 1:0* - po podaljšku
Calgary Flames : Seattle Kraken 5:3
Dallas Stars : Tampa Bay Lightning 1:0
Arizona Coyotes : New Jersey Devils 2:6
Vancouver Canucks : Vegas Golden Knights 5:4* - po podaljšku

Lestvica: 

Preberite še: 

T - Wayne Gretzky 1983
Sportal Čudež na Manchestru: epski preobrat in razočaranje velikega Gretzkyja
Colorado Avalanche
Sportal Colorado izenačil klubski rekord
Minnesota Kings
Sportal Sanjski začetek Kopitarjevih, nato je sledil neverjeten preobrat #video
 
Ne spreglejte