Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 3. 2022,
23.12

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Bolzano Orli Znojmo Ken Ograjenšek Graz 99ers Rok Tičar Andrej Tavželj Val Usnik KAC Celovec IceHL

Petek, 4. 3. 2022, 23.12

2 leti, 2 meseca

Liga IceHL, dodatne kvalifikacije za četrtfinale, drugi tekmi

Celovec in Znojmo v končnici, Olimpija v četrtfinalu z Beljakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
EC KAC Bolzano | Celovčani so si z zanesljivo zmago na Južnem Tirolskem priborili mesto v četrtfinalu. | Foto EC-KAC/Kuess

Celovčani so si z zanesljivo zmago na Južnem Tirolskem priborili mesto v četrtfinalu.

Foto: EC-KAC/Kuess

V petek sta bili odigrani drugi tekmi dodatnih bojev za končnico v ligi IceHL. Branilci naslova iz Celovca in hokejisti češkega Znojma so si z novima zmagama pri Bolzanu (7:0) oziroma Gradcu (5:4 po podaljšku) priigrali četrtfinale. Po koncu tekem so prve tri ekipe rednega dela same izbrale četrtfinalnega nasprotnika. Olimpijo je izbral Beljak, ki je drugi po rednem delu. Zmagovalec rednega dela Salzburg se bo za polfinale pomeril z Znojmom, Alba s Pustertalom, Dunaj pa s Celovcem. Četrtfinale se začne v sredo.

Rok Tičar
Sportal Tičar zadel za pomembno zmago, Ograjenškovi izgubili v podaljšku

Prvih šest moštev rednega dela tekmovanja (Salzburg, Beljak, Alba, Dunaj, Pustertal in HK SŽ Olimpija) si je četrtfinale zagotovilo neposredno, tista, na mestih med sedmim in desetim (Znojmo, Celovec, Bolzano in Gradec), pa so se ta teden merila za preostali dve prosti mesti v končnici.

Znojmo se je za končnico uspešno boril z Gradcem, branilec naslova Celovec pa v ponovitvi lanskega finala z Bolzanom. Češko in koroško moštvo sta na prvi tekmi zmagala po podaljšku (3:2), z današnjima zmagama − Čehi so se proti Ograjenškovim namučili in s 5:4 slavili šele v 28. minuti podaljška, Celovčani pa so s 7:0 odpihnili svoje nasprotnike − in si priigrala mesto med najboljšimi osmimi moštvi lige.

Beljačani izbrali Olimpijo Olimpija se bo za polfinale pomerila z Beljakom. | Foto: Luka Vovk/Sportida Olimpija se bo za polfinale pomerila z Beljakom. Foto: Luka Vovk/Sportida

Prve tri ekipe rednega dela (Salzburg, Beljak in Alba) so nato izbrale svoje nasprotnike, ki so uvrščeni med 5. in 8., torej med Pustertalom, Olimpijo, Celovcem in Znojmom.

Olimpijo je kot drugi izbral Beljak. Ekipi sta se v rednem delu srečali štirikrat. Na prvi tekmi so s kar 6:0 zmagali Ljubljančani, na drugi so zmaji prav tako zmagali (4:3), tretjo in četrto pa so s 4:2 dobili Korošci.

Prvi so izbirali najboljši Salzburžani in za nasprotnike vzeli Znojmo, madžarski Fehervar je izbral Pustertal. Zadnji par četrtfinala je ostal Vienna Capitals - KAC Celovec.

V četrtfinalu bodo igrali po sistemu na štiri zmage, prve tekme bodo v sredo, 9. marca. Olimpija bo prvo domačo tekmo igrala v petek, 11. marca, ob 19.45.

Četrtfinalni pari*

Red Bull Salzburg (Aljaž Predan) - Orli Znojmo
VSV Beljak - HK SŽ Olimpija
Fehervar AV19 (Anže Kuralt) - Pustertal
Vienna Capitals - EC KAC (Rok Tičar, Andrej Tavželj, Val Usnik)

*četrtfinale se začne 9. marca, igrali bodo na štiri zmage

 

Liga IceHL, kvalifikacije za četrtfinale, drugi tekmi*

Petek, 4. marec
Bolzano : EC KAC 0:7 (0:1, 0:1, 0:5) /0:2
Rok Tičar in Andrej Tavželj sta igrala za KAC. Tičar je bil podajalec pri prvem in tretjem golu, Tavželj pri četrtem. Val Usnik danes ni dobil priložnosti v vratih Celovca.

Graz 99ers : Orli Znojmo 4:5 (0:2, 2:0, 2:2, 0:0, 0:1) - po podaljšku /0:2/
Ken Ograjenšek je igral za Gradec, zabil prvi gol za 99ers pri zaostanku 0:2, prispeval podajo pri drugem za izenačenje na 2:2 ter pri četrtem za vodstvo s 4:2. Odsedel je tudi eno malo kazen zaradi nešportnega obnašanja že v podaljšku tekme.

// izid v zmagah; igrajo na dve zmagi; 

Slovenija Litva olimpijske predkvalifikacije Blaž Gregorc
Sportal Blaž Gregorc po hitrem koncu sezone iz Avstrije v Nemčijo
Ne spreglejte