Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 3. 2022,
22.24

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

1

Natisni članek

Orli Znojmo Graz 99ers Bolzano Ken Ograjenšek Val Usnik Andrej Tavželj Rok Tičar KAC Celovec IceHL

Sreda, 2. 3. 2022, 22.24

2 leti, 1 mesec

liga icehl, dodatne kvalifikacije za četrtfinale, prvi tekmi

Tičar zadel za pomembno zmago, Ograjenškovi izgubili v podaljšku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

1

Rok Tičar | Rok Tičar je zadel za zmago Celovca nad Bolzanom. Korošci si lahko v petek priigrajo četrtfinale. | Foto Guliverimage

Rok Tičar je zadel za zmago Celovca nad Bolzanom. Korošci si lahko v petek priigrajo četrtfinale.

Foto: Guliverimage

V ligi IceHL so se začele dodatne kvalifikacije za preostali četrtfinalni vstopnici. Prvi obračun med branilcem naslova Celovcem in Bolzanom se je končal v 75. minuti, ko je za zmago Korošcev s 3:2 zadel slovenski napadalec Rok Tičar. Bolzano še nikoli, odkar se je v sezoni 2013/14 pridružil tekmovanju in takoj postal prvak, ni zgrešil končnice, Korošcem pa se je to zadnjič zgodilo prav leta 2014. Tudi v drugem paru enak scenarij, Znojmo je Gradec prav tako premagal s 3:2 v podaljšku.

Vienna Capitals HK Olimpija
Sportal Olimpija redni del končala s porazom, v četrtfinale še en novinec

Po nedeljskem koncu rednega dela sezone IceHL si je prvih šest moštev (Salzburg, Beljak, Alba, Dunaj, Pustertal in HK SŽ Olimpija) tekmovanja že zagotovilo četrtfinale, tista na mestih med sedmim in desetim (Znojmo, Celovec, Bolzano in Gradec) pa se ta teden merijo za preostali dve prosti mesti v končnici.

Slovenija Litva olimpijske predkvalifikacije Blaž Gregorc
Sportal Blaž Gregorc po hitrem koncu sezone iz Avstrije v Nemčijo

Trije goli v zadnji minuti in pol rednega dela in Tičarjev v podaljšku

Celovec, katerega dres nosijo napadalec Rok Tičar, branilec Andrej Tavželj in vratar Val Usnik, in Bolzano sta se pred večernim dvobojem v tej sezoni srečala trikrat. Vselej je slavil gostitelj. Trend se je nadaljeval tudi v dodatnem boju za četrtfinale, ki so ga začeli na Koroškem, kjer je dobrih dva tisoč gledalcev spremljalo razburljivo končnico tekme in podaljšek.

Slabo minuto in pol pred koncem rednega dela je Bolzano vodil z 1:0, nato pa so domači najprej izenačili, pol minute pred iztekom 60 minut pa zadeli še drugič in povedli. Južni Tirolci so se v lov za izenačenjem podali brez vratarja in s šestimi igralci v polju, kar se jim je obrestovalo, prehiteli so sireno in izsilili podaljšek. V 75. minuti je gostitelje z zadetkom za 3:2 razveselil Tičar. Celovčani so korak bližje končnici. Z novo zmago si jo lahko priigrajo v petek. Če bo takrat slavil Bolzano, bo odločilna tekma v nedeljo v Celovcu.

Znojmo je v podaljšku premagal Gradec. | Foto: Kamila Chmel Znojmo je v podaljšku premagal Gradec. Foto: Kamila Chmel

Znojmo po podaljšku strl Gradec

Znojmo si je kot sedma ekipa rednega dela izbral deseti Gradec, za katerega igra slovenski napadalec Ken Ograjenšek in ki se je v zadnjih dneh soočal z izbruhom covid-19. Tudi na tem dvoboju je bilo tesno, Čehi so dvakrat vodili, graški panterji pa dvakrat izenačili. Po 60. minutah je na semaforju pisalo 2:2, sledil je podaljšek, v tem pa zmaga Znojma. V petek se bosta moštvi srečali na avstrijskem Štajerskem.

Prvi trije bodo izbrali četrtfinalnega nasprotnika

Moštva igrajo na tri zmage. Prvi tekmi bosta danes, drugi v petek, morebitni tretji v nedeljo. Ko bosta znana zadnja četrtfinalista, bodo prve tri ekipe rednega dela (Salzburg, Beljak in Alba) izbrale svoje nasprotnike. Začetek četrtfinalne serije na štiri zmage je predviden 9. marca.

Liga IceHL, kvalifikacije za četrtfinale*

Sreda, 2. marec
EC KAC : Bolzano 3:2* (0:1, 0:0, 2:1, 1:0) - po podaljšku /1:0/
0:1 Miceli (Halmo, Catenacci, 7.), 1:1 Petersen (Steffler, Fraser, 59.), 2:1 Hundertpfund (Haudum, Ganahl, 60.), 2:2 Gazley (Halmo, Findlay, 60.), 3:2 Tičar (Petersen, Posma, 75.)
(Rok Tičar je zadel za zmago s 3:2, štirikrat je streljal na gol tekmeca, Andrej Tavželj je ob zmagi dvakrat streljal na gol Bolzana, Val Usnik je zmago pospremil na klopi)

Orli Znojmo : Graz 99ers 3:2* (1:1, 1:1, 0:0, 1:0) - po podaljšku /1:0/
1:0 Prokes (Kover, Neumann, 11.), 1:1 Hjalmarsson (Martin, Latta, 20.), 2:1 Hrabal (Brittain, 22.), 2:2 Zalewski (Ograjenšek, Blood 25.), 3:2 Ahl (Luciani, Eriksson Immo, 70., PP1)
(Ken Ograjenšek je ob porazu podal za 2:2, na gol tekmeca je streljal dvakrat.)

// izid v zmagah; igrajo na dve zmagi; drugi tekmi bosta v petek, morebitni tretji v nedeljo

 

Ne spreglejte