Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 3. 2022,
9.41

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

IceHL liga DEL legionarji Augsburger Panther Blaž Gregorc

Sreda, 2. 3. 2022, 9.41

2 leti, 1 mesec

novi član nemškega prvoligaša Augsburger Panther

Blaž Gregorc po hitrem koncu sezone iz Avstrije v Nemčijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Slovenija Litva olimpijske predkvalifikacije Blaž Gregorc | Blaž Gregorc bo do konca sezone pomagal nemškemu prvoligašu iz Augsburga. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Blaž Gregorc bo do konca sezone pomagal nemškemu prvoligašu iz Augsburga.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Slovenski reprezentančni branilec Blaž Gregorc, ki je v nedeljo z Linzem končal sezono v IceHL (na zadnjem mestu), še ni odigral zadnjega klubskega dvoboja letošnjega tekmovalnega obdobja. Ob koncu bo pomagal nemškemu prvoligašu iz Augsburga, ki se bori za končnico.

Potem ko se je eden vidnejših členov obrambe slovenske reprezentance zadnjih let Blaž Gregorc lani s Celovcem veselil prvaka lige EBEL (danes IceHL), se je pred letošnjo sezono preselil k tekmecu v Linz. Črna krila so v IceHL začela slabo, tudi nadaljevanje, v katerem so rezultatsko krivuljo poskušali obrniti navzgor z novim trenerjem, ni prineslo zadovoljstva. Linz je redni del končal na zadnjem mestu – na 49 tekmah so zmagali le 11-krat –, tako da je bilo v nedeljo zanj sezone že konec.

Ni pa še konec klubskega tekmovalnega obdobja za Gregorca, ki se je zdaj preselil v prvo nemško ligo, kjer bo do konca sezone pomagal Augsburger Panther. Moštvo je trenutno na desetem mestu nemškega prvenstva, ki po rednem delu kot zadnje vodi v dodatne boje za končnico – prvih šest se neposredno uvrsti v četrtfinale, ekipe na mestih med sedmim in desetim pa se med seboj pomerijo za dve preostali vstopnici. Augsburg bo nujno potreboval točke, saj mu četverica za njim močno diha za ovratnik. V klubu verjamejo, da jim bo pri tem izdatno pomagal 32-letni slovenski branilec. Gregorc je v dresu Linza odigral 48 tekem, v statistiko pa vpisla tri zadetke in 12 asistenc.

V Nemčiji že slovenski kvartet

V nemškem prvenstvu igrajo še štirje Slovenci. Jan Urbas (43 tekem, 44 točk – 19 golov, 25 asistenc), Žiga Jeglič (43 tekem, 45 točk – 15 golov, 30 asistenc) in Miha Verlič (41 tekem, 36 točk – 18 golov, 18 asistenc) so člani Fischtown Pinguins, ki je trenutno peti, Robert Sabolič (40 tekem, 22 točk – 12 golov, 10 asistenc) pa igra za Krefeld, ki je trenutno zadnji, 15.

Vienna Capitals HK Olimpija
Sportal Olimpija redni del končala s porazom, v četrtfinale še en novinec
Ne spreglejte