Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 2. 2022,
22.07

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

IceHL Val Pusteria HK Olimpija

Četrtek, 17. 2. 2022, 22.07

2 leti, 2 meseca

Liga IceHL, zaostala tekma 36. kroga

Olimpija klonila na pomembni preizkušnji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
HK SŽ Olimpija : Pustertal | Olimpija je klonila z 2:4. | Foto Grega Valančič/Sportida

Olimpija je klonila z 2:4.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Četrtek v ligi IceHL je prinesel le eno tekmo, stare dolgove sta v zaostali tekmi 36. kroga poravnala novinca v tekmovanju HK SŽ Olimpija in Pustertal. Šlo je za obračun tekmecev, ki se krčevito borita za uvrstitev v prvi šesterici − ta po rednem delu neposredno vodi v četrtfinale. Zmage s 4:2 so se veselili hokejisti vse bolj vročega Pustertala, ki so zmagali že šestič zapored (10. na zadnjih 12. tekmah).

Olimpija KAC
Sportal V Tivoliju počastili visok jubilej s sladko zmago nad prvaki #foto

HK SŽ Olimpija : Pustertal, foto: Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 31

Ljubljančani so v zadnjih dneh pokazali dve lepi predstavi in premagali močna tekmeca, Salzburg in celovški KAC. Danes pa so naleteli na čvrstega in trdnega nasprotnika, ki je po menjavi trenerja obrnil rezultatsko krivuljo navzgor in mu gre v zadnjem času odlično. Pustertal, ki je v Tivoli prišel s popotnico petih zaporednih zmag (devetih na zadnjih 11 tekmah), je spretno izkoriščal napake domačih, tako da je na koncu Olimpija na svojem ledu klonila z 2:4.

Potem ko so proti Celovčanom slavili z nogometnih 1:0 in pokazali izjemno zbrano obrambno predstavo, je bila danes podoba zeleno-belih v tem elementu nekoliko slabša. Pustertal pa je znal izkoristiti prav vsako napako, ki so jo zmaji naredili pred svojim vratarjem Paavom Hölsäjem. Omeniti velja, da se je v postavo po poškodbi vrnil Žan Us, ki je bil tokrat menjava za finskega čuvaja mreže.

HK SŽ Olimpija : Pustertal | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Domači so morali vseskozi loviti tekmeca. V prvi tretjini, ko so bili Južnotirolci res boljši, so pravzaprav iztržili ugoden izid. Minimalen zaostanek so izničili celo v trenutkih, ko so imeli na ledu igralca manj, ko sta v protinapad ušla Sebastien Piche in Miha Zajc, slednji pa je nato premagal Hannesa Stohla.

Nadaljevanje je spet prineslo gol za Pustertal, a v drugi tretjini domačim ni uspelo priti do izenačenja, čeprav so imeli tudi dvakrat igralca več na ledu.

Olimpija lovila izenačenje, a je Pustertal odločil z 

V zadnji tretjini so zeleno-beli skušali na vsak način priti do izenačenja, toda Pustertal je bil zbran v svoji obrambni tretjini, spet pa je kaznoval nepozornost domačih v obrambi in pobegnil na 3:1. Zdelo se je, da domačim ne bo več uspelo najti poti do preobrata, a je potem tri minute in pol pred koncem Blaž Tomaževič uprizoril lep prodor in ga kronal še z natančnim strelom za 2:3.

A to je bi tudi zadnji domači gol na tekmi, tveganje brez vratarja v zadnji minuti in pol pa je nato prineslo še en gol Pustertala za končnih 2:4.

"Tekma za pozabo"

Ta teden imajo Ljubljančani v regionalni ligi tri domače tekme, zadnja jih čaka v nedeljo, ko bo v Tivoli prišel češki klub Znojmo.

"Tekma za pozabo. Če me kakšna stvar zmoti, me zmoti, da to, da nismo pripravljeni, kot bi morali biti. To se je danes zgodilo. Če nisi pripravljen, je vse težje − ne zmaguješ dvoboj in ne drsaš dobro, vse odločitve so slabe, podaje niso natančne, in potem se trudiš in trudiš, a se nič dobrega ne posreči. Vedeli smo, da gre za zelo kompaktno ekipo, ki čaka na napake, v dvobojih so zelo močni, morali bi jih nadrsati, pa imeti boljše reakcije. To tekmo moramo hitro pozabiti in se mentalno pripraviti na nedeljo ter biti precej boljši. Najti bo treba energijo, ki smo jo imeli pred dvema tekmama. Znojmo je povsem drugačna ekipa, ofenzivno usmerjena, z velikimi hitrostmi, treba bo stat na prstih, dobro drsat," je po porazu dejal trener Mitja Šivic. Mitja Šivic ni mogel biti navdušen nad predstavo svojih varovancev. | Foto: Grega Valančič/Sportida Mitja Šivic ni mogel biti navdušen nad predstavo svojih varovancev. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Ni bilo dobro. Sploh prvo tretjino nismo bili pravi, tudi del druge nismo igrali, kot bi morali. Ko je tako, je težko, nasprotnika moraš loviti celo tekmo, zadetek za 3:1 nas je malo presekal, a smo garali, prišli zraven ...  Ne moremo biti zadovoljni. Tudi mi se sprašujemo, kaj je šlo narobe. Nismo delali stvari, ki jih delamo po navadi. To je razlog za poraz. Smo boljša drsalna ekipa kot Pustertal, a tega nismo pokazali. Za nazaj ne moremo ničesar popraviti, zdaj se je treba spočiti, se nato pogovoriti in pripraviti, predvsem v glavi, da bomo v nedeljo pripravljeni," pa je po porazu razmišljal strelec drugega zadetka Tomaževič.

Dunaj in Linz brez boja do zmag nad Dornbirnom

Vodstvo hokejske lige ICEHL je danes sporočilo, da bo tekmi Dornbirna, ki bi morali biti odigrani 18. in 19. februarja, registriralo z izidom 5:0 za njihova tekmeca. Ekipa Dornbirna ni izpolnjevala pogojev pravilnika o covidu, da bi lahko tekmi prestavili. Moštvi Dunaja in Linza sta tako prišli do zmag brez odigranega dvoboja.

Podobno kot pri Bolzanu prejšnji teden tudi pri Dornbirnu niso našli razlogov za preložitev tekem po covid protokolu.

Naslednjo tekmo bodo Avstrijci igrali 22. februarja doma proti edinemu slovenskemu predstavniku v ligi, SŽ Olimpiji. Zmaji, ki so trenutno na sedmem mestu ligaške lestvice, bodo še pred tem v Tivoliju 20. februarja gostili Znojmo.

Liga IceHL, zaostala tekma 36. kroga

HK SŽ Olimpija : Pustertal 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
0:1 Gerlach (Stukel, Willcox, 4.), 1:1 Zajc (Piche, 14.), 1:2 Andergassen (Budish, Mantinger, 29.), 1:3 Bardaro (Harju, 50.), 2:3 Tomaževič (57.), 2:4 Mantinger (59.).

Lestvica

1. Red Bull Salzburg 44 tekem - 1,977 točke/tekmo (87 točk)
2. VSV Beljak 44 - 1,773 (78) 
3. Fehervar 43 - 1,674 (72)
4. Vienna Capitals 43 - 1,651 (71) 
5. Pustertal 45 - 1,644 (74)
6. KAC Celovec 46 - 1,609 (74)
.........................................................
7. HK SŽ Olimpija 41 - 1,561 (64) 
8. Bolzano 43 - 1,535 (66)
9. Orli Znojmo 44 - 1,523 (67)
10. Graz99ers  46 - 1,478 (68)
......................................................... 
11. Innsbruck 45 - 1,378 (62) 
12. Dornbirn 43 - 0,977 (42) 
13. Black Wings Linz 45 - 0,756 (34) 

* O razvrstitvi po izstopu Bratislave ne odločajo več osvojene točke, pač pa povprečno število osvojenih točk na tekmo, zaokroženo na tri decimalke.

** Prvih šest ekip se po rednem delu neposredno uvrsti v končnico, moštva na mestih med sedem in deset se pomerijo za preostali četrtfinalni vstopnici, za ekipe na mestih med 11 in 13 je po rednem delu sezone konec

Graz 99ers
Sportal Ograjenškovi še drugič v enem dnevu ugnali Kuraltove, Bolzano za zeleno mizo z dvema ničlama
Red Bull Salzburg HK SŽ Olimpija
Sportal Olimpija na zahtevnem gostovanju do velike zmage
 
Ne spreglejte