Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 2. 2022,
18.43

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

HK Olimpija IceHL

Nedelja, 13. 2. 2022, 18.43

2 leti, 2 meseca

liga IcehL, zaostale tekme, 13. februar

Olimpija na zahtevnem gostovanju do velike zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Red Bull Salzburg HK SŽ Olimpija | Olimpija je na gostovanju pri Salzburgu zmagala s 3:2 in ostala na osmem mestu. | Foto Guliverimage

Olimpija je na gostovanju pri Salzburgu zmagala s 3:2 in ostala na osmem mestu.

Foto: Guliverimage

Po skoraj desetih dneh brez tekme v IceHL so se HK SŽ Olimpija vrnili v lov za pomembne točke in bili pri tem na zahtevnem gostovanju uspešni. Ljubljančani so pri vodilnem Salzburgu prišli do pomembne zmage v boju za končnico (3:2). To je tretja zmaga zeleno-belih nad rdečimi biki v tej sezoni, druga na Solnograškem, kjer so konec novembra slavili z istim rezultatom, a po izvajanju kazenskih strelov. Olimpija ostaja osma. Drugi Beljak se je na Češkem z osmo zaporedno zmago utrdil na drugem mestu, Pustertal pa je pri Celovcu v zadnji tretjini priredil preobrat in ostal pred zmaji. Ti bodo v torek gostili Celovec.

Miha Logar
Sportal Selitev k večnemu tekmecu, a tokrat iz Ljubljane na Jesenice
Graz 99ers
Sportal Ograjenškovi še drugič v enem dnevu ugnali Kuraltove, Bolzano za zeleno mizo z dvema ničlama
 

Ljubljanski hokejisti so na najboljši mogoč način prekinili niz treh porazov v ligi ICEHL in dosegli pomembno zmago v boju za prvo šesterico, ki ima neposredno zagotovljeno končnico. Za nameček so danes v gosteh premagali vodilno zasedbo lige in pokvarili zavidljiv jubilej salzburškega kapetana Thomasa Raffla, ki je odigral 800. obračun v tem tekmovanju.

To je bil prvi obračun v regionalnem tekmovanju po devetih dneh, saj so zaradi okužb pri Bolzanu morali odpovedati oziroma prestaviti dve tekmi z južnotirolsko ekipo. A Ljubljančani so ohranili tekmovalni ritem, saj so sredi tedna v polfinalu DP premagali večne tekmece z Jesenic in se gladko uvrstili v finale.

Dobro formo so ohranili tudi danes. Tako strelsko, saj so proti eni najmočnejših ekip v ligi imeli kar 38 strelov, kot tudi borbeno, s čimer so zdržali nalete tekmecev.

V vratih so imeli zeleno-beli danes razpoloženega Paava Hölsäja, ki je sicer dobil prvi zadetek na tekmi v deveti minuti. A gostje so se hitro pobrali, že v 14. minuti je Jaka Sodja poskrbel za izenačenje.

Paavo Hölsä je zaustavil 29 od 31 strelov domačih, Olimpija je na gol Salzburga sprožila 38 strelov. Kapetan Salzburžanov Thomas Raffl je odigral 800. dvoboj tega tekmovanja. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Paavo Hölsä je zaustavil 29 od 31 strelov domačih, Olimpija je na gol Salzburga sprožila 38 strelov. Kapetan Salzburžanov Thomas Raffl je odigral 800. dvoboj tega tekmovanja. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

To je bil za dolgo časa tudi zadnji gol na tekmi, čeprav sta obe ekipi v nadaljevanju uprizorili zelo bojevito predstavo. Ljubljančani so bili za odtenek boljši in nevarnejši, toda priložnosti Sebastiena Picheja, Daniela Murphyja, Aleša Mušiča, ki je zaigral prvič po 18. novembru, Aljoše Crnoviča in Nika Simšiča so ostale neizkoriščene. Precej dela je imel tudi ljubljanski vratar, a je tekmo pripeljal do neodločenega izida vse do sredine zadnje tretjine.

Takrat so spet udarili gostje. Najprej je v 52. minuti Bastien Maïa hladnokrvno izkoristil priložnost za vodstvo, le dobro minuto pozneje pa je bilo že 1:3, ko je bil natančen še njegov rojak, v uvodnem delu sezone daleč najboljši strelec lige Guillaume Leclerc.

To je še tretja zmaga zeleno-belih na štirih tekmah proti Slazburgu to sezono. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko To je še tretja zmaga zeleno-belih na štirih tekmah proti Slazburgu to sezono. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Salzburg je po zaostanku silovito pritisnil, toda preobrata ni mogel zrežirati. Zadel je sicer že v 56. minuti, a so sodniki po ogledu posnetka zaradi oviranja vratarja gol razveljavili. Rok Kapel je imel nato ob številčni prednosti priložnost, da bi potrdil zmago, a ni zadel, so pa domači 50 sekund pred koncem vendarle znižali na 2:3. A tudi ob igri brez vratarja v zadnji minuti je nato ostalo pri tesni, a zasluženi zmagi gostov.

To je bila že tretja zmaga proti solnograški ekipi v sezoni (po 1:0 na domačem ledu in 3:2 po kazenskih strelih v gosteh). Naslednji obračun čaka zeleno-bele v torek, ko bodo doma gostili celovški KAC.

"Velike tri točke" "Velike tri točke," pravi Mitja Šivic. | Foto: Grega Valančič/Sportida "Velike tri točke," pravi Mitja Šivic. Foto: Grega Valančič/Sportida

"To je bila tekma visoke intenzivnosti. Moja ekipa je odlično začela, v prvih petih minutah so bili odlični.  na splošno so fantje odigrali zelo dobro. Tekma bi lahko šla tudi v drugo smer. To, da smo v zadnji tretjini dvakrat zadeli in šest, sedem minut pred koncem vodili s 3:1, je bilo zelo pomembno. Za nas so to velike tri točke," je po zmagi dejal trener Olimpije Mitja Šivic.

"Zelo pomembna zmaga. Vedeli smo, da je Salzburg prva ekipa lige. V Salzburg smo prišli sproščeno, vedeli smo, da se jih da tu premagati, enkrat nam je že uspelo. Na koncu se je za nas zelo dobro izteklo in zdaj gremo dvignjenih glav naprej po nove točke. To je vse, kar rabimo," je dodal branilec Aleksandar Magovac.

Preobrat Pustertala pri prvakih, Beljak zmagal osmič zapored

Hokejisti Celovca so gostili Pustertal, v 45. minuti vodili s 4:2, nato pa gostom dopustili preobrat. Južni Tirolci so do konca rednega dela zadeli trikrat in iz Koroške odnesli tri točke. Trenutno so sedmi, nedaleč za Bolzanom in tik pred osmo Olimpijo.

Še naprej gre odlično drugemu Beljaku. Korošci so pri Znojmu vknjižili osmo zaporedno zmago, slavili so s 4:3 in se utrdili na drugem mestu,

Liga IceHL, zaostale tekme

Nedelja, 13. februar
Red Bull : HK SŽ Olimpija 2:3 (1:1, 0:0, 1:2)
1:0 Baltram (Raffl, Järvinen, 9.), 1:1 Sodja (Magovac, Šturm, 14.), 1:2 Maïa (Sodja, Šturm, 52.), 1:3 Leclerc (Magovac, Piche, 53.), 2:3 Brennan (Pallestrang, Leonhardt, 60.)
(Aljaž Predan je igral za Salzburg, na vrata Olimpije je sprožil en strel.)

EC KAC : Pustertal 4:5 (2:1, 2:0, 0:3)
(Rok Tičar je ob porazu štirikrat streljal na gol Pustertala, Andrej Tavželj je igral za Celovec, Val Usnik je ob porazu zaustavil 18 od 23 strelov Pustertala.)

Orli Znojmo : VSV Beljak 3:4 (2:1, 1:3, 0:0)

Lestvica

1. Red Bull Salzburg 43 tekem - 1,953 točke/tekmo (84 točk)
2. VSV Beljak 43 - 1,814 (78) 
3. Fehervar 43 - 1,674 (72)
4. KAC Celovec 45 - 1,644 (74) 
5. Vienna Capitals 42 - 1,619 (68) 
6. Bolzano 41 - 1,585 (65)
.........................................................
7. Pustertal 43 - 1,581 (68)
8. HK SŽ Olimpija 39 - 1,564 (61)
9. Graz99ers  45 - 1,511 (68)
10. Orli Znojmo 43 - 1,488 (64)
......................................................... 
11. Innsbruck 44 - 1,364 (60) 
12. Dornbirn 43 - 0,977 (42) 
13. Black Wings Linz 44 - 0,773 (34) 

* O razvrstitvi po izstopu Bratislave ne odločajo več osvojene točke, pač pa povprečno število osvojenih točk na tekmo, zaokroženo na tri decimalke.

** Prvih šest ekip se po rednem delu neposredno uvrsti v končnico, moštva na mestih med sedem in deset se pomerijo za preostali četrtfinalni vstopnici, za ekipe na mestih med 11 in 13 je po rednem delu sezone konec.

Ne spreglejte