Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 11. 2023,
21.40

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

Robert Sabolič Blaž Tomaževič VSV Beljak HK Olimpija IceHL

Torek, 28. 11. 2023, 21.40

5 mesecev

liga icehl, 28. november

Od 1:4 do zmage s 6:4! Preobrat Olimpije v treh minutah.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46
Vsv beljak : hk olimpija | Kakšno veselje za Olimpijo v Beljaku. Zaostajala je z 1:4, sredi zadnje tretjine pa povedla s 5:4. | Foto Rene Krammer

Kakšno veselje za Olimpijo v Beljaku. Zaostajala je z 1:4, sredi zadnje tretjine pa povedla s 5:4.

Foto: Rene Krammer

Hokejisti HK SŽ Olimpija so v nedeljo po izvajanju kazenskih strelov s 3:2 premagali Celovec, zdaj pa nove točke vknjižili na še spektakularnejši način. V Beljaku so sredi druge tretjine zaostajali z 1:4, nato pa v zadnji prišli do norega preobrata. S tremi goli v dobrih treh minutah so povedli s 5:4. Na koncu pa zmaga s 6:4.

Luka Gračnar, svetovno prvenstvo 2023
Sportal Luka Gračnar se je za novo pot in nove cilje odločil po presenetljivem klicu

Ville Leskinen je dosegel hat-trick. Zadel je za 4:4 in vodstvo s 5:4. | Foto: Rene Krammer Ville Leskinen je dosegel hat-trick. Zadel je za 4:4 in vodstvo s 5:4. Foto: Rene Krammer Beljačani so na zadnjih petih tekmah zmagali le enkrat, na zadnji so tesno izgubili z Innsbruckom, a je zaloga točk dovolj velika, da so bili še vedno med najboljšimi. Z Olimpijo so se to sezono že srečali in v Tivoliju zmagali s 5:2. Vseeno se je zdelo, da so tokrat ranljivi. Po 26 minutah sicer še ne, saj so vodili že s 4:1. Nato pa sta Nik Simšič in Ville Leskinen poskrbela za neverjeten preobrat. Simšič je z golom končal drugo tretjino in začel tretjo. Nekaj sekund pozneje je za 4:4 zadel Leskinen in dve minuti pozneje še za 5:4. Finec je prvi gol dosegel že v prvi tretjini. Za končni izid 6:4 je nekaj sekund pred zadnjo sireno zadel Trevor Gooch.

Vsv beljak : hk olimpija | Foto: Rene Krammer Foto: Rene Krammer

V prvi tretjini sta bili ekipi povsem enakovredni, začetno vodstvo domačih so gostje z zadetkom Leskinena hitro izničili, ob koncu tretjine pa je imel Marcel Mahkovec priložnost za vodstvo, a je vratar Rene Swette plošček ustavil na golovi črti.

Vsv Beljak : Hk Olimpija | Foto: Rene Krammer Foto: Rene Krammer Potem pa se je zdelo, da bo beljaško gostovanje prineslo nov poraz zeleno-belim. Le nekaj slabih minut je bilo dovolj, da si je Beljak priigral navidez trdno vodstvo. V dveh minutah in desetih sekundah je VSV namreč kar trikrat premagal Luko Kolina in izigral obrambo zmajev, ki je takrat delovala povsem izgubljeno. Toda ko je bilo naleta konec, so se gostje pobrali, spet vzpostavili ravnotežje, nato pa je Simšič v 38. minuti odbitek pospravil v mrežo in s tem nakazal, da tekme še ni konec.

V zadnji tretjini je sledil šok za gostitelje in odlična predstava Ljubljančanov. Začel je Simšič z natančnim strelom pod prečko, nato je za izenačujoči gol večino dela opravil Žiga Pance za golom in podal pred vrata, kjer je bil na pravem mestu Leskinen. Finec pa je nato še postavil piko na i, ko je prvič na tekmi izkoristil power play za peti gol, svojega tretjega ta večer. Beljačani so na koncu pritisnili, v zadnjih minutah imeli najprej igralca več, potem pa zaigrali brez vratarja. A zeleno-beli so zdržali, 15 sekund pred koncem pa je Gooch za krono vrhunske zadnje tretjine zadel še prazna vrata.

Naslednja tekma čaka Ljubljančane v petek, ko bodo gostili ekipo iz Gradca. | Foto: Rene Krammer Naslednja tekma čaka Ljubljančane v petek, ko bodo gostili ekipo iz Gradca. Foto: Rene Krammer

Niz Bolzana končal, Celovec zmagal po kazenskih strelih

Jan Muršak | Foto: www.alesfevzer.com Jan Muršak Foto: www.alesfevzer.com Vodilni prvaki iz Salzburga so s 4:1 premagali madžarski Fehervar (Anže Kuralt). V derbiju začelja je Gradec (Ken Ograjenšek, Blaž Gregorc) gostil Asiago in zmagal po podaljšku (2:1). Gregorc je podal za prvi gol. Vorarlberg Pioneers (Luka Maver) so doma z 1:2 izgubili z Pustertalom, ki je oba gola dosegel ob koncu tekme.

Bolzano je igral za 11. zaporedno zmago pri drugouvrščenem Linzu. Če bi mu uspelo, bi se podpisal pod svoj rekord v številu zaporednih zmag. A mu ni. Izgubil je z 0:2. Oba gola sta padla v zadnjih štirih minutah.

Celovčani (Jan Muršak) so po dveh porazih doma pričakali Innsbruck. Zmagovalca ni odločil niti podaljšek (3:3), temveč kazenski streli, ko je z uspešno izvedenim zmago Celovcu prinesel Lukas Haudum.

Jan Muršak, EC KAC
Sportal Po dolgih letih znova bližje domu: Ponudili so mi vse, kar sem si želel

Liga ICE

Torek, 28. november

Lestvica

Preberite še:

IceHL: HK SŽ Olimpija - KAC, dobrodelnost za Aleša Kranjca
Sportal Olimpija do velike zmage proti Celovčanom
Salzburg : HK Olimpija
Sportal Poraz Olimpije s prvaki, sedem golov legionarjev
HK Olimpija Aleš Kranjc
Sportal V Tivoliju tudi za bolnega Aleša Kranjca
Ne spreglejte