Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 3. 2019,
8.10

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

3

Natisni članek

Jure Sotlar Marcel Rodman Ivo Jan Sterzing Vipiteno HK Olimpija HDD Jesenice Alpska liga

Torek, 12. 3. 2019, 8.10

5 let, 1 mesec

Kvalifikacije za četrtfinale, prve tekme

Jeseničani dolgo trli selektorjevo ekipo in naredili korak h končnici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

3

Acroni Jesenice SŽ Olimpija Alpska liga derbi | Hokejisti Jesenic so na prvi tekmi ugnali Sterzing in so na pol poti do četrtfinala. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Hokejisti Jesenic so na prvi tekmi ugnali Sterzing in so na pol poti do četrtfinala.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Začel se je kvalifikacijski boj za četrtfinale Alpske lige. Slovenski državni prvak HDD Sij Acroni Jesenice je na prvi tekmi v zadnjih desetih minutah strl odpor Sterzinga iz Vipitena, ki ga vodi selektor slovenske reprezentance Ivo Jan. Železarji so zmagali s 3:0 in naredili velik korak h končnici. Že v četrtek, ko bodo gostovali v Italiji, si lahko z zmago priigrajo četrtfinale. Če bo Sterzing serijo izenačil, bo četrtfinalist znan v soboto v Podmežakli. HK SŽ Olimpija si je četrtfinale zagotovil že po rednem delu.

Acroni Jesenice SŽ Olimpija Alpska liga derbi
Sportal Različni poti večnih tekmecev

Za četrtfinale Alpske lige so na voljo še štiri vstopnice. Zanje se v kvalifikacijskem delu poteguje osem moštev. Slovenski državni prvaki HDD Sij Acroni Jesenice se za napredovanje merijo z italijanskim Sterzingom, ki ima slovenski pridih. Trenira ga selektor slovenske reprezentance Ivo Jan, zanj pa igra slovenski napadalec Jure Sotlar. Po prvi tekmi so v odličnem položaju železarji, ki si že v četrtek lahko zagotovijo končnico.

Gledalci so v Podmežakli na zadetek čakali skoraj 52 minut. Vse do takrat je na semaforju pisalo 0:0. Železarji so bili večino časa boljši nasprotnik, a jim je odlično razpoloženi gostujoči vratar Gianluca Vallini spretno preprečeval vodstvo.

Slabih devet minut pred koncem pa so se gostitelji le lahko razveselili, plošček je z bližine v gol poslal Miha Brus. Pet minut zatem je Luka Kalan izkoristil napako gostov. Na modri črti sta se zaletela gostujoča igralca, plošček se je odkotalil proti Valliniju, proti njemu pa je hitel jeseniški napadalec. Vallini je zadrsal iz vrat in poskušal plošček odbiti, a mu ni uspelo, Kalanu pa ni bilo težko zatresti prazne mreže. Ob koncu so Janovi poskušali ujeti priključek brez vratarja in s šestimi igralci v polju, a jim načrt ni uspel. Njihove upe je z zadetkom v prazen gol dokončno pokopal Kalan.

Trener Jesenic Marcel Rodman je bil zadovoljen s prikazanim. Upa, da bo njegova ekipa že v četrtek, ko se bosta moštvi srečali v Italiji, zmagala in skočila v četrtfinale. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Trener Jesenic Marcel Rodman je bil zadovoljen s prikazanim. Upa, da bo njegova ekipa že v četrtek, ko se bosta moštvi srečali v Italiji, zmagala in skočila v četrtfinale. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Rodman pohvalil varovance, o četrtfinalnem nasprotniku še ne bi

"Moram reči, da je bil Vipiteno tokrat težek nasprotnik, odigrali so zelo dobro. A tudi mi smo prikazali dobro predstavo. Zelo pohvalno, imeli smo pravi odnos. Priigrali smo si veliko priložnosti. Dolgo ni šlo v gol, na koncu nam je le uspelo. Zaslužili smo si zmago. Naš načrt je, da si v četrtek zagotovimo četrtfinale. Vem, koga bi si tam želel za tekmeca, a o tem še ne bom govoril. Najprej moramo tja priti," je po zmagi dejal trener Jesenic Marcel Rodman.

Drugo, morda že zadnja kvalifikacijsko tekmo bodo Jeseničani odigrali v četrtek v Italiji. Morebitna tretja je predvidena za soboto v Podmežakli.

Zupančičevi v zaostanku 

Feldkirch, ki ga vodi Nik Zupančič, je z 2:4 izgubil proti Cortini, Lustenau je po zaostanku z 1:3 s 6:3 premagal Gardeno, podprvak Ritten pa je do prednosti zanesljivo prišel proti Kitzbühlu.

Kvartet že v četrtfinalu

Najboljša štiri moštva rednega dela Val Pusteria, HK SŽ Olimpija, Red Bull Salzburg II in Asiago so si četrtfinale že zagotovila. Ko bodo znani še preostali štirje četrtfinalisti, bodo prvi trije od omenjenih sami izbrali četrtfinalne nasprotnike.

Četrtfinale na štiri zmage se bo začel v četrtek, 18. marca.

Kvalifikacije za četrtfinale, prve tekme:

Torek, 12. marec:

*Preostala igralna dneva kvalifikacij: 14. in 16. marec.

**Četrtfinale na štiri zmage se bo začel v ponedeljek, 18. marca.

Preberite še:

slovenska hokejska reprezentanca Madžarska Bled Robert Sabolič
Sportal Črna klubska nedelja za rise
 
Acroni Jesenice SŽ Olimpija Alpska liga derbi
Sportal Klasični obračun za domačo krono: Jesenice proti Olimpiji
Ne spreglejte