Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 5. 2014,
18.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Anaheim Ducks

Ponedeljek, 12. 5. 2014, 18.42

8 let

Kralji si želijo požrtvovalnosti, ki jih je spremljala proti San Joseju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V jutranjih torkovih urah po slovenskem času bodo oči spet uprte v Kralje Anžeta Kopitarja, ki si bodo na gostovanju pri Anaheimu poskušali priigrati zaključni plošček.

Domača ledena ploskev v tej seriji ni bila prednost za nobeno ekipo, Los Angeles je dvakrat slavil v Honda Centru v Anaheimu, Rački pa so serijo izenačili v Staples Centru. Če bosta moštvi nadaljevali v tem slogu, bodo po obračunu bolj zadovoljni privrženci Kraljev. Trenutno so bolj zadovoljni v Anaheimu, ki se je z dvema zmagama vrnil med žive. Na zadnji tekmi jih je reševal izjemno razpoložen debitant v končnici najmočnejše hokejske lige, komaj 20-letni vratar John Gibson, ki je odigral šele svojo četrto tekmo lige NHL. Gibson je imel v drugih dveh tretjinah veliko več dela kot na drugi strani Martin Jones – Rački so v 40 minutah sprožili le tri strele –, a je bil uspešen pri vseh 28 poskusih Kopitarjevih. "Sprožili smo preveč prelahkih strelov in nismo dovolj oblegali njegovega gola. Branil je dobro, a mi moramo igrati še boljše," o načrtih za peto tekmo razmišlja gostujoči branilec Drew Doughty.

Proti San Joseju so se borili za vsak centimeter

Trener Darryl Sutter je zaskrbljen nad tem, da njegovi igralci v gol Anaheima težko pospravijo kakšen plošček, zato je na četrti tekmi Mika Richardsa postavil na centrski položaj med Tannerja Pearsona in Jeffa Carterja. Čeprav je bila trojica na ledu ob zadetku Anaheima, Sutter meni, da so se dobro znašli in da so izvajali velik pritisk na Gibsona. In prav to bo eden od ključev do uspeha na peti tekmi.

Mike Richards recept za uspeh opisuje takole: "Moramo prikazati svojo najboljšo igro in zmagati. Na zadnji tekmi nismo igrali slabo, a nismo tako obupani, kot smo bili proti San Joseju, ko smo 'grizli' in se borili za vsak centimeter na ledu. In ta miselnost se mora vrniti v naš tabor. To bo zelo tesna tekma, en zadetek, en odbitek … Vemo, da lahko igramo bolje, in zavedamo se, da tudi oni razmišljajo o tem, da so lahko še boljši. Sledijo še zanimive tekme."

Kraljem tudi tokrat ne bosta mogla pomagati poškodovana branilca Robyn Regehr in Willie Mitchell, Rački pa se bodo morali znajti brez vratarja Frederika Andersena, napadalca Matta Beleskeyja in branilca Stephana Robidasa, medtem ko je napadalec Mathieu Perreault v nedeljo treniral in bi se lahko vrnil v postavo.

Kljub poškodbam so gostitelji pete tekme že večkrat dokazali, da jih rešuje igralska globina, trener Bruce Boudreau pa, da je zaupanje igralcem ključno. Še posebej velikega pomena bo na današnji tekmi, ki je po mnenju Boudreaua najpomembnejša v seriji: "Peta tekma serije ima vselej največji pomen. Verjamem, da bodo oni igrali še bolje, močneje, ostreje kot kadarkoli, saj vedo, da imajo, če zmagajo v naši dvorani, možnost, da končajo v svoji. Bolje za nas, da smo pripravljeni na njihov napad."

Napad na zaključni plošček se bo začel ob 4. uri po slovenskem času.

Ne spreglejte