Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Torek,
8. 12. 2015,
22.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Pittsburgh Penguins

Torek, 8. 12. 2015, 22.25

8 let

Kopitarjevi s pretepaškim vložkom in šesto zaporedno zmago iz Pittsburgha (video)

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Los Angeles Kings so serijo zmag nadaljevali pri Pittsburghu, ki so ga premagali po kazenskih strelih. Anže Kopitar se je v svojem poskusu poigral z vratarjem pingvinov.

Kralji nadaljujejo zmagovalni niz. Šesto zaporedno zmago so si po kazenskih strelih priborili pri Pittsburghu, ki je dobro minuti pred koncem rednega dela prek Jevgenija Malkina izsilil podaljšek, v katerem zadetka ni bilo.

Anže Kopitar, ki je v rednem delu tekme točko v statistiko zapisal s podajo pri zadetku Jakea Muzzina, je uspešno izvedel prvi kazenski strel za kralje. Izkušeni vratar pingvinov Marc-Andre Flueury je s ploščkom za hrbtom le nemočno obležal na ledu. V prvem poskusu je že pred Hrušičanom za pingvine uspešno kazenski strel izvedel David Perron. Sledili so trije neuspešni poskusi pingvinov in dva kraljev, kot četrti pri kraljih pa je bil na vrsti Marian Gaborik, ki je premagal Flueryja in novo slavje se je lahko začelo.

"Vratar Quick je bil fenomenalen. Ustavil je številne ploščke. Oba vratarja sta bila odlična. Letos v primerjavi z lansko sezono zmagujemo tekme po podaljških in kazenskih strelih, kar je zelo pomembno," je po odločilnem zadetku za zmago povedal slovaški hokejist Gaborik.

Los Angeles ima po 28 tekmah 39 točk in je na drugem mestu zahodne konference. Pred njimi ostala Dallas, ki je s 3:1 premagal Philadelphio.

Kane podaljšal točkovni niz na 25

Patrick Kane je v domačem vetrovnem mestu ob zmagi Chicaga z 2:0 točkovni niz z zadetkom proti Winnipegu podaljšal na 25 tekem in se izenačil s Sidneyjem Crosbyjem, ki mu je tak dosežek uspel v sezoni 2010/11. Lastnik rekordnega niza je Wayne Gretzky, ki je v sezoni 1983/84 v dresu Edmontona zadel ali podal na 51 zaporednih tekmah.

Tesno je bilo v New Jerseyu in Arizoni, kjer sta se domači ekipi veselili šele po zadetkih v podaljšku. Hudiči so z 3:2 premagali Detroit, kojoti pa z 2:1 Minnesoto.

Daleč največ zadetkov pa so gledalci videli v Edmontonu, kjer je domača ekipa s 7:5 premagala New York Rangers. Kar tri zadetke za naftarje je dosegel Finec Lauri Korpikoski. Hat-trick je ob zmagi Caroline nad Anaheimom s 5:1 dosegel tudi Jeff Skinner.

Ne spreglejte