Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 3. 2019,
7.20

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Petek, 22. 3. 2019, 7.20

5 let, 1 mesec

Liga NHL, 21. marec

Kralji premagali tretjo ekipo zahoda, veliko zaslug je imel tudi Kopitar #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Anže Kopitar New Jersey Devils | Anže Kopitar bo s Kralji gostil morske pse. | Foto Reuters

Anže Kopitar bo s Kralji gostil morske pse.

Foto: Reuters

V noči na petek je bil v ligi NHL znova na delu Anže Kopitar, ki je z Los Angeles Kings gostil drugouvrščeno ekipo zahodne konference San Jose Sharks. Kralji, ki so izgubili 16 dvobojev v zadnjih 18 obračunih, so tokrat presenetili San Jose in z odlično zadnjo četrtino zmagali s 4:2.

Žal je ta zmaga Kraljev prišla nekoliko prepozno, saj so si tudi teoretično že zapravili možnosti za napredovanje v končnico. Na tekmi je bil zelo razpoložen tudi Anže Kopitar. Hrušičan, ki je tokrat na ledu prebil dobrih 24 minut, je za svojo ekipo prispeval gol in podajo.

Prvi zadetek na tekmi je v šesti minuti prve tretjine za LA Kings dosegel Dustin Brown, v 18. minuti uvodne tretjine pa je  za goste izenačil Barclay Goodrow. V drugi tretjini je padel le en gol, ko je za vodstvo San Jose Sharks poskrbel Tomas Hertl.

V zadnji tretjini smo videli popolno prevlado Kraljev, potem ko so kar trikrat zadeli v polno. Najprej je bil uspešen Matt Roy, podajalec pri tem golu je bil tudi naš Anže Kopitar. Ta je dobri dve minuti pozneje zadel za vodstvo 3:2, zadnji gol na tekmi pa je dosegel Jeff Carter. Za LA Kings je bila to po treh zaporednih porazih prva zmaga. 

Druga najboljša ekipa vzhodne konference Boston Bruins, ki za vodilno Tampo sicer zaostaja 21 točk, je s 5:1 ugnala že odpisani New Jersey Devils. V ospredju pri kosmatincih je bila znova zdrava trojka Patrice Bergeron, David Pastrnak in Brad Marchand, ki je poskrbela za kar osem točk na tekmi.

Hokejisti Montreal Canadiens so se znesli nad New York Islanders s 4:0, tudi po zaslugi obramb vratarja Careyja Prica, ki je ostal nepremagan. Kanadčani ostajajo na osmem mestu v razvrstitvi vzhoda.

Nashville Predators je klonil po kazenskih strelih z 1:2 proti Pittsburgh Penguins. To je bila tudi edina tekma večera, ki se ni končala že po rednem delu.

Moštvo St. Louis Blues je s 5:2 odpravilo že odpisani Detroit Red Wings, hokejisti Chicago Blackhawks so bili z 1:3 slabši od Philadelphia Flyers.

Tudi moštvo Dallas Stars je doma vpisalo poraz, s 3:1 je slavila ekipa Colorado Avalanche.

Vodilna ekipa zahodne konference Calgary Flames je s 5:1 premagala že odpisano moštvo Ottawa Senators.

Hokejisti Edmonton Oilers so s 4:1 ugnali Columbus Blue Jackets, Vegas Golden Knights pa so bili s 5:0 boljši od Winnipeg Jets. Rezervni vratar Vegasa Malcom Subban je odlično opravil svoje delo ter vpisal svoj prvi shutout.

 

NHL v prihodnji sezoni s tremi tekmami na evropskih tleh

Severnoameriška hokejska liga NHL bo v naslednji sezoni organizirala tri tekme rednega dela na evropskih tleh, od tega eno v Pragi in dve v Stockholmu, so sporočili iz lige.

Moštvi Chicago Blackhawks in Philadelphia Flyers bosta kot del tako imenovane svetovne serije 4. oktobra odprli redni del sezone s tekmo v Pragi.

Pred tem bosta moštvi tudi zadnji del priprav opravili na Stari celini, kar bo vključevalo pripravljalne tekme z evropskimi nasprotniki, je sporočila liga.

Najboljša ekipa rednega dela letošnje sezone Tampa Bay Lightning pa se bo kar dvakrat srečala z Buffalo Sabres v Stockholmu. Tekmi bosta odigrani 8. in 9. novembra.

To bo tretja sezona zaporedoma, ko bo najmočnejša hokejska liga na svetu tekme organizirala v Evropi. Doslej so moštva NHL v različnih evropskih mestih odigrala 25 tekem, letos skupaj tri na Švedskem in Finskem. (sta)

Liga NHL, 21. marec

Lestvica

Preberite še:

Boston Bruins
Sportal Ob Kopitarjevih kraljih brez končnice tudi Detroit, Ottawa in New Jersey
Anže Kopitar
Sportal Kopitarju ne pomaga več niti matematika #video
Ne spreglejte