Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 3. 2019,
8.43

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

liga NHL Washington Capitals Tampa Bay Lightning Toronto Maple Leafs

Četrtek, 21. 3. 2019, 8.43

5 let

Liga NHL, 20. marec

Vodilna Tampa prvake na kolena spravila po podaljšku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Tampa Bay Lightning | Hokejisti Tampe slavijo šesto zaporedno zmago. Nikita Kučerov je svoj status najučinkovitejšega igralca lige potrdil z novima zadetkoma. | Foto Reuters

Hokejisti Tampe slavijo šesto zaporedno zmago. Nikita Kučerov je svoj status najučinkovitejšega igralca lige potrdil z novima zadetkoma.

Foto: Reuters

Vodilno moštvo lige NHL Tampa Bay Lightning je po podaljšku s 5:4 premagalo prvake iz Washingtona in vknjižilo šesto zaporedno zmago. Vancouver je z zmago po goleadi 7:4 nad Ottawo ohranil možnosti za končnico. Winnipeg se je izločilnim bojem približal z zmago nad Anaheimom (3:0), Toronto pa je ugnal Buffalo (4:2).

Boston Bruins
Sportal Ob Kopitarjevih kraljih brez končnice tudi Detroit, Ottawa in New Jersey

Washington je bil blizu poraza že v rednem delu, a si je vsaj točko, s katero je povečal vodstvo v metropolitanski skupini, zagotovil 53 sekund pred koncem tekme, ko je svoj jubilejni 100. gol v ligi dosegel Jevgenij Kuznjecov.

"Ponosen sem na svojo ekipo, videl sem veliko odličnih stvari. Igrali smo odlično, bili precej boljši. Tudi pomanjkanje sreče nas ni uničilo, borili smo se do konca in bili zato nagrajeni s točko," je bil kljub porazu zadovoljen trener Capitals, Todd Reirden.

Andrej Vasiljevskij je zbral 54 obramb. | Foto: Reuters Andrej Vasiljevskij je zbral 54 obramb. Foto: Reuters

Da ima prav, dokazuje tudi statistika, njegova ekipa je na tekmečev gol sprožila kar 58 strelov (gosti so jih zbrali 30 manj), toda na vratih gostov je bil zelo razpoložen Andrej Vasiljevskij, ki je ubranil 54 strelov, poleg Kuznjecova so ga premagali še Lars Eller, Carl Hagelin in T.J. Oshie, prvi zvezdnik ekipe Aleks Ovečkin pa je zbral le eno podajo.

Več je na drugi strani storil njegov rojak Nikita Kučerov, ki je svoj status najučinkovitejšega igralca lige samo še nadgradil. V statistiko je vpisal dva gola in ima zdaj na lestvici najučinkovitejši igralcev 14 točk prednosti pred Connorjem McDavidom. Med najboljšo deseterico se je prebil tudi na lestvici strelcev, na svojem računu ima 37 golov, 11 manj od vodilnega Ovečkina.

Steven Stamkos je za Tampo dosegel gol in dvakrat asistiral, med strelce pa se je vpisal še Anthony Cirelli.

Vancouver ostaja v igri

Vancouver se še vedno bori za uvrstitev v končnico, tokrat je pomembne točke vpisal z zmago 7:4 proti odpisani Ottawi. Gostje so na začetku zadnjega dela že zaostajali z 0:5, a so se dve minuti pred koncem s štirimi goli povsem približali, njihove upe pa je dobro minuto pred koncem s svojim drugim golom na tekmi razblinil Bo Horvat. Pri zmagovalcih se je dvakrat med strelce vpisal tudi Tanner Pearson, Lui Eriksson pa je dosegel gol in zbral tri podaje.

Tanner Pearson, ki v tej sezoni igr aže za tretji klub (začel je pri LA Kings, nadaljeval pri Pittsburghu, zdaj je član Vancouvra), je zadel dvakrat. | Foto: Reuters Tanner Pearson, ki v tej sezoni igr aže za tretji klub (začel je pri LA Kings, nadaljeval pri Pittsburghu, zdaj je član Vancouvra), je zadel dvakrat. Foto: Reuters

Matthews z 200. točko v NHL

Toronto je v gosteh s 4:2 premagal Buffalo in potrdil četrto mesto vzhodne konference, njegov mladi zvezdnik Auston Matthews se je na tekmi veselil svoje 200. točke v NHL, dosegel je en gol, v statistiko pa vpisal še podajo. Toronto je bil zelo razpoložen, tako da je imel domači vratar Garret Sparks veliko dela, ubranil je 42 strelov.

21-letni Auston Matthews je vknjižil 200. točko v NHL. | Foto: Reuters 21-letni Auston Matthews je vknjižil 200. točko v NHL. Foto: Reuters

Nekoliko manj dela je imel v Anaheimu njegov kolega Connor Hellebuyck, sicer vratar Nashvilla. Zato, da je prvič v 55 letošnjih tekmah, na katerih je stal med vratnicama, ostal nepremagan, je ubranil 29 strelov. Njegova ekipa je zmagala s 3:0 in se utrdila na četrtem mestu zahodne konference.

Liga NHL, 20. marec

Lestvica

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Kopitarju ne pomaga več niti matematika #video

 

Ne spreglejte