Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 3. 2019,
7.26

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL Winnipeg Jets

Torek, 19. 3. 2019, 7.26

5 let, 1 mesec

Liga NHL, 18. marec

Kopitarju ne pomaga več niti matematika #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Anže Kopitar | Kralji z Anžetom Kopitarjem so dokončno izpadli iz boja za končnico v ligi NHL. | Foto Gulliver/Getty Images

Kralji z Anžetom Kopitarjem so dokončno izpadli iz boja za končnico v ligi NHL.

Foto: Gulliver/Getty Images

Hokejisti Los Angelesa so v severnoameriški hokejski ligi NHL izgubili 16. dvoboj v zadnjih 18 obračunih. V domačem Staples centru so morali priznati premoč kanadski ekipi Winnipeg Jets z 2:3 in so se s tem že tudi teoretično poslovili od možnosti za končnico. Igralci Tampa Bay Lightning pa so že osvojili predsedniški pokal.

Tampa je Arizono Coyotes nadigrala s 4:1 in ima že precej pred koncem rednega dela lige na čeli lige neulovljivih 116 točk; Boston in Calgary jih imata na drugem mestu po 95. To pomeni, da so si hokejisti Tampe prvič v zgodovini kluba priborili predsedniški pokal ter bodo imeli v končnici Stanleyjevega pokala ves čas prednost domačega ledu. Steven Stamkos je zadel svoj 384. gol v NHL ter na čelu večne lestvice najboljših strelcev kluba prehitel Vincenta Lecavalierja.

Kopitar dosegel podajo

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je za gostitelje v Los Angelesu v statistiko vpisal nov podajo. V 31. minuti je podal Dustinu Brownu za izenačenje na 2:2. Šest minut kasneje je za Winnipeg zadel Tyler Myers in postavil končni izid, s katerim se je Winnipeg utrdil v vodstvu centralne skupine.

V prvem delu so gostje po golih Kevina Hayesa (12.) in Kylea Connorja (13.) v razmaku 65. sekund povedli z 2:0. V 15. minuti je domačim hitro vrnil upanje Sean Walker.

Kopitar: Sezone še ni konec

"Nihče v naši slačilnici ne more reči, da je bilo kaj dobrega v tej sezoni. Toda ne glede na vse je pred nami še deset tekem. V ekipi so igralci, ki si prizadevajo, da bi ostali v udarnih peterkah. Pa drugi, ki si zelo želijo vidnejši status v najmočnejši hokejski ligi. Ter starejši, ki si bodo prizadevali, da v NHL ostanejo. Torej sezone še ni konec, veliko vložkov je v igri tudi za vsakega posameznika," je dejal Kopitar.

S soigralci si je po slabi sezoni že zapravil vse možnosti za končnico. Zato pa bo ekipa iz Kalifornije še skušala uiti z dna prvenstvene razpredelnice. Naslednja tekma Los Angeles čaka v petek, ko na lokalni derbi prihaja San Jose.

Podprvaki lige Vegas Golden Knights so s 7:3 v San Joseju premagali prav Sharks, ki so tako že tretjič v nizu izpustili iz rok priložnost, da si zagotovijo končnico in bodo to skušali postoriti na naslednji tekmi s kralji. Po štiri točke sta dosegla Jonathan Marchessault in Reilly Smith.

Bo Horvat je z golom, ki ga je dosegel po 16 sekundah podaljška, končal niz petih zmag Chicago Blackhawks in zagotovil zmago s 3:2 Vancouver Canucks. Patrick Kane je v zmagoviti zasedbi zbral dve podaji in tako pripel do stote točke v sezoni.

Kapitan Los Angeles Kings Anže Kopitar je na ledu prebil 21 minut in 56 sekund, v tem obdobju pa ni niti enkrat ustrelil proti vratom gostom iz Kanade. Prispeval je podajo za drugi gol kraljev.

Vrhunci dvoboja v Los Angelesu:

Za Los Angeles, ki je dokončno pomahal v slovo končnici v tej sezoni, sta se med strelce vpisala Sean Walker in Dustin Brown. Drew Droughty je odigral že 400. zaporedno tekmo za kralje in s tem še podaljšal rekord franšize. To je peti najdaljši niz izmed igralcev, ki so še aktivni v ligi NHL.

Kralji so izgubili še šesto od zadnjih sedmih tekem v ligi NHL. Manj točk od njih je v tej sezoni zbrala le Ottawa.

Anaheim Ducks
Sportal Vroče tekme pred končnico NHL

Liga NHL, 18. marec

Lestvica

Preberite še:

Anže Kopitar LA KIngs
Sportal Fantastična okrogla statistika Anžeta Kopitarja, Kralji pa spet poraženi #video
Jake Muzzin
Sportal Toronto slavil na festivalu zadetkov, Američan junak vrnitve Calgaryja na vrh

 

Ne spreglejte