Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 3. 2019,
23.49

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Florida Panthers liga NHL

Sobota, 16. 3. 2019, 23.49

5 let, 1 mesec

Liga NHL, 16. marec

Fantastična okrogla statistika Anžeta Kopitarja, Kralji pa spet poraženi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
Anže Kopitar LA KIngs | Anže Kopitar je dosegel svoj 20. gol v sezoni, zabeležil še svojo 30. podajo, odigral pa je prav tako okroglo 70. tekmo v sezoni. | Foto Reuters

Anže Kopitar je dosegel svoj 20. gol v sezoni, zabeležil še svojo 30. podajo, odigral pa je prav tako okroglo 70. tekmo v sezoni.

Foto: Reuters

Los Angeles Kings so doživeli še 46. poraz v tej sezoni hokejske lige NHL. Na domačem ledu v Staples Centru so jih s 4:3 porazili Florida Panthers, je pa Hrušičan v osebno statistiko vpisal novi dve točki za gol in podajo in lepo zaokrožil številke. Odigral je 70 tekem in z 20 goli ter 30 podajami zbral 50 točk.   

Kings so doživeli še 46. poraz v sezoni (25 zmag) in so trdno prikovani na dno zahodne konference, v ligi so slabši le še "Vzhodnjaki" Ottawa Senators. Je pa Anže Kopitar z golom in podajo vpisal novi dve točki v osebno statistiko, po natanko 70 odigranih tekmah ima zdaj 50 točk za okroglih 20 golov in 30 podaj.  

Floridčani so v LA-ju povedli že v peti minuti, ko je Jonathana Quicka premagal Mike Hoffman, za izenačenje pa je hitro poskrbela udarna peterka domačega moštva z Drewom Dougtyjem, Anžetom Kopitarjem in Dustinom Brownom. Prva sta bila podajalca, zadnji pa strelec za 1:1 v osmi minuti, rezultat, ki je ostal nespremenjen do konca tretjine.

Takole sta se gola veselila nekdanji (Brown) in zdajšnji (Kopitar) kapetan Kraljev:

V drugi tretjini je zadel le ruski ostrostrelec Floride Jevgenij Dadonov (25. minuta), zato pa se je igra razživela v zadnjih dvajsetih minutah, ko je najprej 24-letni kanadski napadalec tretje linije LA-ja Brendan Leipsic (42. minuta) poskrbel za izenačenje, Anže Kopitar pa dobrih osem minut kasneje za vodstvo domačih.

Kopitarjev gol za vodstvo Kraljev s 3:2:

Gostje – ti so bili na tekmi agresivnejši, na vrata domačega čuvaja mreže Quicka so sprožili 35 strelov, LA na drugi strani 25 - so znali odgovoriti, Dadonov je s svojim drugim golom na tekmi izid v 54. minuti poravnal, 32. zmago v sezoni (so na 11. mestu vzhodne konference, do osmega, ki vodi v "play-off" jim v tem trenutku manjka sedem točk) jih je popeljal Jonathan Huberdeau tik pred koncem rednega dela tekme (59. minuta).

Zablestela je prva peterka Floride, Dadonov je bil ob dveh golih še podajalec pri zadnjem, zmagovitem zadetku, katerega strelec Huberdeau je bil podajalec pri drugem golu Rusa, pri vseh treh omenjenih golih pa je s podajami sodeloval finski center Aleksander Barkov. Ta je v tej sezoni z 81 točkami (30 golov in 51 podaj) prvi strelec Panterjev, 14. na lestvici najboljših strelcev lige.

Andreas Athanasiou je za Detroit dosegel oba gola za zmago 2:1 na tekmi proti otočanom iz New Yorka, z enakim izidom pa so hokejisti Bostona premagali Columbus, le da so za zmago potrebovali še podaljšek. Odločilni gol je dosegel Brad Marchand.

Hokejisti Montreala niso igrali slabo, toda bili so neučinkoviti, druga težava pa je bil izjemno razpoloženi vratar Chicaga Corey Crawford. Za drugi "shutout" v sezoni je namreč zbral kar 48 obramb in spravil v obup domače napadalce in navijače. Chicagu sta peto zaporedno zmago priigrala Connor Murphy in Brendan Perlini.

Ottawa je s 6:2 premagala Toronto, dva gola je dosegel Magnus Paajarvi. Podobno učinkovit je bil za Minnesoto, ki je s 5:2 premagala Newyorške rangerje, tudi Ryan Donato, še en gol več pa je za vodilno Tampo prispeval Alex Killorn.

Killorn je prvič v karieri dosegel tri gole na eni tekmi, Tampa je na koncu premagala Washington Capitals s 6:3 in že zdaj števec zmag pomaknila na 55. To je klubski rekord, prav tako tudi sedanji točkovni izkupiček 114. Tampa je postala 12. ekipa v zgodovini NHL, ki je v rednem delu dosegla vsaj 55 zmag, če jih bo v zadnjih desetih tekmah dosegla še pet, pa se bodo povzpela še med tri ekipe s 60 zmagami v sezoni.

Liga NHL, 16. marec:

Lestvici:

Preberite še:

Jake Muzzin
Sportal Toronto slavil na festivalu zadetkov, Američan junak vrnitve Calgaryja na vrh
Anže Kopitar
Sportal Kralji poraženi na domačem ledu, tokrat je bil boljši Nashville
Ne spreglejte