Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 4. 2014,
16.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Boston Bruins Philadelphia Flyers Pittsburgh Penguins Vancouver Canucks Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Sobota, 5. 4. 2014, 16.37

8 let

Kopitarjevi izgubili v izdihljajih tekme, Boston kralj vzhoda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kralji Anžeta Kopitarja so na gostovanju v Vancouvru izgubili s tesnih 1:2. Zmago je gostiteljem v 59. minuti zagotovil Brad Richards. Boston je z zmago že osvojil prvo mesto na vzhodu.

Hokejisti Vancouvra po minimalni zmagi nad Kralji še lahko upajo na končnico, a jo bodo težko dosegli. Zmago proti moštvu Anžeta Kopitarja so si Kanadčani zagotovili v zadnji tretjini. Po zaostanku z 0:1 – za Los Angeles je v drugi tretjini zadel Slava Vojnov – sta dve točki prinesla zadetka Aleksandra Edlerja in Brada Richardsona, ki je Jonathana Quicka premagal minuto in pol pred koncem rednega dela ter tako kronal strelsko premoč gostiteljev. Vancouver je namreč proti vratom Quicka sprožil 40 strelov, Kralji proti vratom razpoloženega Eddieja Lacka pa 26. Anže Kopitar je na ledu preživel skoraj 17 minut in sprožil en strel.

Dallas se je z zmago – za hitro vodstvo s +2 je v šesti minuti poskrbel Jamie Benn – nad Tampo zavihtel na mesta, ki prinašajo wild-card. Zvezde imajo točko več od Phoenixa, odigrale pa so tekmo manj. Na zahodu je na dobri poti, da se prek wild-carda v končnico uvrsti Minnesota, ki je s 4:0 odpihnila pingvine.

Na vzhodu pa sta na mestih, ki še vodita v končnico, Detroit in Columbus. Hokejisti zadnjega so počivali, medtem ko so rdeča krila izgubila proti Montrealu, ki je vodil že s 3:0, dopustil izenačenje, nato pa z dvema zadetkom v zadnjih minutah obrnil tekmo sebi v prid. A za wild-card bo še vroče. Hudiči iz New Yorka po zmagi nad Carolino za dodatno vstopnico zaostajajo le za točko, enako je s Torontom, ki je izgubil proti Winnipegu. Washington, ki je po kazenskih strelih strl odpor Otočanov, pa zaostaja za dve. Tudi Ottawa ima po zmagi nad Rangersi, ki bi si z zmago nad Senatorji zagotovili končnico, možnosti za izločilne boje.

Boston je z zmago nad Philadelphio že osvojil prvo mesto vzhodne konference, na zahodu pa najboljše kaže St. Louisu, ki je z 0:4 podlegel Coloradu.

Ne spreglejte