Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 11. 2015,
10.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar Chicago Blackhawks

Torek, 3. 11. 2015, 10.13

8 let

Kopitar poskočil na večni lestvici, a veselja ni: To tekmo moramo čim prej pozabiti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zmagoviti niz sedmih zmag hokejistov Los Angeles Kings so po preobratu v zadnji tretjini končali prvaki iz Chicaga. "Ni prijetno," je po porazu dejal strelec drugega zadetka Kraljev Anže Kopitar.

Kalifornijsko moštvo se je zavedalo, da bo v United Centru izjemno težko, saj gre za eno od dvoran, za katero radi rečejo, da je v njej težko igrati. Vsekakor pred 21.500 navijači, ki so večinoma navijali za aktualne prvake, ni bilo lahko.

A po prvi tretjini, ko je najprej Alec Martinez izenačil na 1:1, debelo minuto pred zvokom sirene pa je Anže Kopitar Kralje popeljal v vodstvo, jim je kazalo dobro. Ugoden rezultat so držali vse do uvoda zadnjega dela tekme, v katerem so člani Chicaga uspešno namerili palice in v vrstnem redu Patrick Kane, Teuvu Teravainen in Artem Anisimov (zadel ob igralcu manj) premagali Jonathana Quicka za končnih 4:2 in s tem prekinili zmagovito serijo Kraljev.

"To tekmo moramo čim prej pozabiti. Vsekakor težek poraz, trenutno ni prijetno. Zdaj se odpravljamo še v eno dvorano, v kateri ni lahko igrati. Morali bomo biti bolje pripravljeni," je bil po četrtem porazu sezone kratek in jedrnat slovenski napadalec. Časa za obžalovanje zapravljenih priložnosti res ne bo veliko, saj jih že v noči na sredo, ko bodo gostovali pri St. Louisu, čaka nov obračun. Kopitar je prispeval četrti zadetek sezone, skupaj 222 v rednem delu kariere v NHL, s čimer se je na sedmem mestu večne lestvice Kraljev izenačil s Charliejem Simmerjem, ki je za Kingse igral v drugi polovici 70. in prvi polovici 80. let preteklega stoletja.

Če bi zadeli še tretjega …

"Igra dobro, potrebuje pa malo več pomoči," je za LA Kings Insider po tekmi o igrah Hrušičana dejal trener Darryl Sutter, ki je na vprašanje, kaj je bilo tokrat drugače kot na zadnjih sedmih tekmah, odgovoril, da neuspešen lov na tretji zadetek. "V vsako tekmo gremo, kot da je zadnja.

Razlika je bila predvsem v tem, da nismo uspeli doseči tretjega zadetka. Če bi povedli s 3:1, bi se stvari verjetno drugače razpletle. A tretjega zadetka preprosto ni bilo."

S strategom se je strinjal tudi branilski veteran Christian Ehrhoff, ki pa je po porazu raje hitro pogledal proti naslednji tekmi: "Lepo bi bilo, če bi zadeli še enega, a odigrali smo že mnogo tesnih tekem, tokrat so oni v zadnji tretjini izkoriščali svoje priložnosti in slavili. Škoda, da je konec niza, a to je priložnost, da začnemo novega. Zdaj se moramo osredotočiti le na naslednjo tekmo, proti St. Louisu potrebujemo dober začetek, vsak pa bo moral dati vse od sebe."

"Vedeli smo, da bo to težka tekma. V prvi tretjini smo jim dopustili dva zadetka, a mislim, da smo kljub vsemu skozi celotno tekmo igrali dobro. Zadeli smo nekaj ključnih golov in z njimi naredili razliko," pa je po sedmi zmagi Chicaga povedal eden od njegovih junakov, vratar Corey Crawford, ki je svoje delo – imel ga je več kot Quick (razmerje v strelih 35:26 za Kralje) – opravil bolje od gostujočega čuvaja mreže.

Ne spreglejte