Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 12. 2011,
16.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Anaheim Ducks

Četrtek, 22. 12. 2011, 16.43

8 let

Kopitar in LA do zmage po kazenskih strelih (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V ligi NHL sta Anže Kopitar in Los Angeles Kings na domačem ledu po kazenskih strelih s 3:2 zlomila odpor gostov, Anaheim Ducks.

Naš Anže Kopitar je igral 23:14 minute in v tem obdobju trikrat streljal na gol, a bil vselej neuspešen. Je pa Hrušičan podal za drugi gol v rednem delu, ko je na 2:1 za Los Angeles Kings povišal Dustin Brown. Čeprav je v finišu tekme Kopitar zgrešil kazenski strel, se je veselil zmage.

Junak kraljev je bil tokrat Dustin Brown, ki je bil enkrat strelec v rednem delu; zadel je v drugi tretjini po podaji Kopitarja in Drewa Doughtyja, dosegel pa je tudi odločilni gol za zmago po kazenski strelih. Tako je bil v kalifornijskem derbiju najbolj zaslužen, da je novi trener kraljev Darryl Sutter v sezono lige NHL na klopi moštva iz Los Angelesa vstopil z zmago. V rednem delu je za gostitelje zadel še Mike Richards, ki se je po premoru zaradi pretresa možganov spet vrnil na led, Doughty je zbral dve podaji, vratar Jonathan Quick pa je zaustavil 20 strelov. Kljub temu, da so kralji še drugič zapored vpisali zmago po kazenskih strelih, pa je bila to še 13. zaporedna tekma, v kateri so dosegli manj kot tri zadetke v rednem delu - najdaljši niz v klubski zgodovini. Za goste iz Anaheima sta zadela Niklas Hagman in Lubomir Višnovsky, ki sta vsak dosegla tudi po eno podajo, vratar Jonas Hiller pa je zbral 32 obramb.

Ottawa Senators so po podaljšku s 4:3 premagali Florida Panthers. Za domače je odločilni gol 2:02 minute po začetku podaljšane igre dosegel Bobby Butler. To je bila še tretja zaporedna zmaga senatorjev, po kateri so se povzpeli na drugo mesto severovzhodne skupine. Daniel Alfredsson je vpisal svoj 399. zadetek za Ottawo, temu pa proti panterjem dodal še dve podaji. Po gol in podajo sta k zmagi prispevala Chris Neil in Erik Karlsson. Pri gostih so se med strelce vpisali Tomaš Kopecky, Michal Repik in Shawn Matthias.

Toronto Maple Leafs so bili s 3:2 boljši od Buffalo Sabres, N.Y. Rangers pa so mestne tekmece N.Y. Islanders porazili s 4:2. Nashville Predators so tesno (6:6) ugnali Columbus Blue Jackets, Winnipeg Jets pa niso imeli težkega dela (4:0) z Montreal Canadiens. Domači zmagi sta vknjižili tudi ekipi Calgary Flames in Edmonton Oilers. Hokejisti iz olimpijskega mesta so s 3:2 premagali Detroit Red Wings, naftarji pa so bili s 4:1 boljši od Minnesota Wild.


Liga NHL, 22. december:

Los Angeles Kings : Anaheim Ducks 3:2 Richards, Brown; Hagman, Visnovsky

New York Rangers : New York Islanders 4:2 Dubinsky, Gaborik, Del Zotto, Mitchell; Parenteau, Moulson

Toronto Maple Leafs : Buffalo Sabres 3:2 Steckel, Kessel, Kadri; Pominville, Roy

Ottawa Senators : Florida Panthers 4:3* Neil, Alfredsson, Karlsson, Butler; Repik, Matthias, Kopecky

Nashville Predators : Columbus Blue Jackets 6:5 Fisher, Hornqvist, Spaling, Josi, Legwand, Erat; Carter 3, Johansen 2

Winnipeg Jets : Montreal Canadiens 4:0 Wheeler 2, Glass, Stapleton

Calgary Flames : Detroit Red Wings 3:2 Glencross 2, Comeau; Hudler, White

Edmonton Oilers : Minnesota Wild 4:1 Eberle 2, Smyth, Petrell; Heatley

* po podaljških

Ne spreglejte