Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 10. 2013,
17.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Gregor Koblar HDD Olimpija Bolzano liga EBEL

Sreda, 23. 10. 2013, 17.29

8 let

Koblar: Očitno ne odigramo pravega sistema na ''power-playu''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Olimpija se je z Južne Tirolske vrnila z novo ničlo. "Zmaji" so bili, kot že tolikokrat v sezoni, prekratki za zadetek. Strelec dveh Gregor Koblar po porazu: "Kaznovala nas je nedisciplina."

Hokejisti ljubljanskega EBEL-ligaša tudi po 15. tekmi v sezoni ostajajo pri zgolj dveh zmagah in štirih točkah. V torek so bili spet blizu, a so na koncu morali priznati premoč novincu iz Bolzana, ki se je z zmago zavihtel na prvo mesto prvenstvene lestvice. Za Ljubljančane je bil to že šesti poraz z zadetkom razlike. A potek srečanja na Južnem Tirolskem je bil nekoliko drugačen, saj tokrat na koncu niso popustili, pač pa so priključek lovili vse do konca tekme. "Res je, tokrat je bilo malce drugače. Uspel nam je dober začetek, saj smo takoj zadeli. Potem pa je sledila nezbranost in štirje njihovi zadetki. Pozneje smo se le nekoliko zbrali, poskusili odigrati tako, kot znamo, se poskusili vrniti nazaj v igro, a na koncu nam je malo zmanjkalo. Mislim, da bi si zaslužili vsaj točko, če ne celo kar obeh," je po porazu in izgubljenih prepotrebnih točkah razmišljal strelec dveh zadetkov Gregor Koblar.

Nedisciplina, neizkoriščen "power-play" …

Kot tolikokrat do zdaj, je bila za poraz spet kriva nedisciplina, o kateri v letošnji sezoni poslušamo pred in po vsaki tekmi. "Nedisciplina je bila tista, ki nas je kaznovala. Čeprav smo imeli pobudo, smo preveč ploščkov izgubljali na modri črti, domači pa so dobro izkoriščali protinapade. Poleg tega nam stvari spet niso stekle v igri z igralcem več. Prav tako nam ni uspelo zadeti v igri pet na tri, ko smo imeli priložnosti, oni pa so svojo priložnost izkoristili," se je 20-letnik ozrl na napake, zaradi katerih so še enkrat več drago prodali svojo kožo. In kaj je po mnenju napadalca vzrok, da je Olimpijin "power-play" tako slab? "Na treningih res veliko vadimo igro z igralcem več, ampak ne vem, zakaj na tekmi ne steče. Očitno ne odigramo pravega sistema na power-playu."

Priložnost za maščevanje že v petek

Če se je zdelo, da bo Bolzano zaradi poškodbe najučinkovitejšega moža Kima Strömberga nekoliko hendikepiran, se je na koncu izkazalo, da je bila morda Olimpija celo bolj. Ob Scottu Howsu je namreč manjkal tudi Nick Ross, ki ga je plošček zadel v nogo in zato na torkovi tekmi ni igral, si pa Koblar želi, da bo zraven že v petek, ko bodo v Tivoliju palice spet prekrižali z "lisicami". Kaj bo potrebno spremeniti do vnovičnega snidenja? "Spremeniti prav veliko ne moremo. Je pa res, da moramo bolj paziti na izgubljene ploščke na naši in njihovi modri liniji. In pa seveda biti bolj disciplinirani ter zmanjšati število izključitev," je pogovor zaključil Koblar, ki je imel s soigralci danes prost dan, v četrtek pa ga čakajo nove priprave na Bolzano.

Ne spreglejte