Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 9. 2013,
23.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga NHL Calgary Flames

Ponedeljek, 9. 9. 2013, 23.04

8 let

Kiprusoff: Hvala, a čas je za slovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pri 36 letih se je vratar Miikka Kiprusoff odločil, da je čas za slovo od aktivne kariere. "Počaščen sem, da sem zadnjih deset sezon lahko preživel v najboljšem moštvu Calgaryju," je dejal ob slovesu.

Finski čuvaj mreže, zadnje desetletje eden od pomembnejših členov moštva Calgary Flames, se je po tehtnem razmisleku odločil, da konča profesionalno hokejsko pot . Prva leta bogate kariere je Miikka Kiprusoff preživel v deželi tisočerih jezer, kjer je z moštvom TPS iz rodnega Turkuja dvakrat postal finski prvak. Leta 1995 so ga na naboru NHL kot 116 po vrsti izbrali "morski psi" iz San Joseja, za katere je prvič zaigral v sezoni 2000/2001, nato pa tam ostal še dve sezoni. Leta 2003 je sledila selitev v Kanado h Calgary Flames, ki jim je ostal zvest vse do zadnjega dne profesionalne hokejske poti. "Odločitev o tem, da bom končal kariero, je prišla že konec sezone. A vesel sem, da so mi pri Calgaryju dali čas za razmislek še čez poletje. Z Jayem (Feasterjem, generalnim direktorjem Calgary Flames, op. a.) sva se pogovarjala tudi med poletjem, a ostal sem pri odločitvi, da je čas za slovo. Počaščen sem, da sem bil lahko deset let član te organizacije, ki odlično skrbi za svoje člane in znotraj katere je vladalo res dobro vzdušje. Zahvala gre tudi navijačem, ki so nam stali ob strani tako ob uspehih kot v najtežjih trenutkih. Hvala tudi soigralcem, ki so poskrbeli za zabavne in nepozabne trenutke," je ob odhodu v ''pokoj'' dejal Kiprusoff.

Finec si je v najmočnejši hokejski ligi na svetu prislužil številne nagrade, v sezoni 2005/2006 je aprila vknjižil 40. zmago sezone in podrl rekord franšize Calgaryja ter v številu zmag na sezono prehitel Mika Vernona. Z odličnimi obrambami si je tisto sezono zagotovil priznanji za najboljšega vratarja (nagrado vezina) in za vratarja z najmanj prejetimi zadetki (nagrado Williama M. Jenningsa) ter se prebil v ekipo All-star NHL. Ob klubskih dosežkih pa se lahko pohvali tudi z reprezentančnimi uspehi, in sicer je s Finsko dvakrat postal svetovni podprvak, na olimpijskih igrah v Vancouvru pa si je nadel bronasto kolajno.

Ne spreglejte