Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 1. 2018,
15.35

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

HK Olimpija Alpska liga Jure Vnuk Tomaž Vnuk

Sreda, 17. 1. 2018, 15.35

6 let, 3 mesece

Trenerska menjava pri HK SŽ Olimpija

Jure Vnuk: Enakovredni Jesenicam, a treba bo popraviti malenkosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Jue Vnuk Tomaž Vnuk

"V to slačilnico ne bi vstopil, če si ne bi želel zmagati in če ne bi verjel, da bom to tudi dosegel. Zahtevam spoštovanje, disciplino na ledu in zunaj ledu ter sprejemanje odgovornosti. Morda kdo tega v preteklih sistemih ni bil navajen, a jaz bom to strogo zahteval. Treba bo popraviti nekatere malenkosti," pravi novi trener HK SŽ Olimpija Jure Vnuk, njegov brat, predsednik kluba Tomaž Vnuk, pa dodaja: "Začutili smo, da se nam cilji izmikajo, zato smo se odločili za menjavo. Jure ima podporo vsega strokovnega vodstva in generalnega sponzorja."

Torek je prinesel uradno potrditev, da so pri HK SŽ Olimpija opravili trenersko menjavo. Andreja Brodnika, ki se na klopi zmajev ni proslavil, je zamenjal Jure Vnuk, brat predsednika kolektiva Tomaža Vnuka. Za zdaj že nekdanjega trenerja zeleno-belih je bil usoden zadnji poraz z Jesenicami (2:7), sicer že šesti na sedmih medsebojnih obračunih to sezono. Brodniku so pri Olimpiji ponudili možnost dela v mlajših selekcijah, a si je vzel čas za premislek.

"Pred sezono smo si zadali cilje: osvojitev pokalnega prvaka (v finalu so jih premagali Jeseničani, op. a.), uvrstitev v končnico Alpske lige in naslov državnega prvaka. Prišli smo v obdobje, ko smo začutili, da se nam ti cilji izmikajo, zato smo se odločili za menjavo. Brodnik je svoje delo oddelal korektno, v skladu s pričakovanji, žal pa se igralci niso pravilno odzvali na njegov način vodenja, zato sprememba," je starejši od bratov Vnuk sedmi sili v Tivoliju pojasnil menjavo, za katero so menili, da je zdaj pravi trenutek zanjo.

Olimpija vs Jesenice | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Upa, da se bo ekipa na drugačen značaj odzvala po pričakovanjih

Jure Vnuk ima popolno podporo strokovnega vodstva kot generalnega sponzorja Slovenskih železnic.

"Naslednika smo iskali znotraj svojega kluba. Predvsem smo iskali dober odziv igralcev v slačilnici, Jure ima drugačen značaj in upam, da bo ekipa nanj odzvala po naših pričakovanjih. Pričakujem tudi boljšo Olimpijo, bolj konkretno, hitrejše in boljše odločitve," o tem, zakaj so se odločili za Jureta Vnuka pravi predsednik, ki okrepitev ne načrtuje: "Trenutno bolj kot o okrepitvah razmišljamo o dopolnitvah ekipe, ker imamo kar nekaj težav s poškodbami. Morda bomo nekaj igralcev povabili na preizkus. V tem trenutku o tujcu še ne razmišljamo."

Vnuk ostaja predsednik, o skrivnostnem sponzorju še nič novega

Tomaž Vnuk ostaja predsednik, s sponzorjem, o katerem je pred sezono govoril župan Zoran Janković, še ni dogovora. | Foto: Vid Ponikvar Tomaž Vnuk ostaja predsednik, s sponzorjem, o katerem je pred sezono govoril župan Zoran Janković, še ni dogovora. Foto: Vid Ponikvar

Na uvodni novinarski konferenci sezone so predstavili možnost, da bi do konca preteklega leta mesto predsednika zavzel nekdo iz Slovenskih železnic. Župan Ljubljane Zoran Janković pa je napovedal skrivnostnega sponzorja, ki naj bi prispeval 100 tisoč evrov. Do danes ni bilo ne predsedniške menjave ne vložka omenjenega sponzorja.

"Trenutno sem še vedno predsednik. Pogovori z generalnim sponzorjem o nadaljevanju sodelovanja še niso končani, tako da mislim, da bomo v kratkem to tudi izpeljali. Časovnih rokov ne morem dati, želel bi si, da bi bilo to čim hitreje. Tudi o tem sponzorju se pogovarjamo. Upam, da bodo do konca aprila končani. Pričakovanja so bila, da bo to uresničeno do konca leta, a so nastale okoliščine, v katerih se to ni zgodilo. Bomo pa veseli, kadarkoli se bo to uresničilo."

"Prej sem ga prikrajšal, kot mu omogočil"

"Prej bi rekel, da sem ga prikrajšal za položaj, kot da sem mu ga omogočil. " | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Prej bi rekel, da sem ga prikrajšal za položaj, kot da sem mu ga omogočil. " Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Vnuk je spregovoril tudi o očitkih nepotizma, da je vlogo trenerja zaupal bratu. "Jure Vnuk je imel položaj v klubu zagotovljen še za naslednji dve leti kot trener mlajših selekcij. Prej bi rekel, da sem ga prikrajšal za položaj, kot da sem mu ga omogočil. Poudaril bi, da prevzema ogromno odgovornost, ki pa jo je nosil že v preteklosti. Zagotovo se je s to odločitvijo tudi on izpostavil in se postavil na prepih. Do tega trenutka je imel precej gotovo službo, pri članih pa vemo, kako je."

Šok za vse

Svoj pogled na člansko delovanje pri Olimpiji je predstavil tudi novi trener, ki pravi, da je o sprejemu funkcije dolgo razmišljal.

"Ta sprememba je bila za vse šok. Bili sta dve neprespani noči,  veliko stvari je v tem času šinilo v glavo. Tudi za fante je bil šok, ampak mislim, da imam podporo in da si jo bom še pridobil. Kar dolgo sem se odločal in dvakrat premislil, saj se res izpostavljam, tudi zaradi vprašanj o nepotizmu in podobnem. Za ta položaj sem trdo delal, se marsičemu odrekel, v profesionalnem športu pa sem že bil uspešen. Vesel sem, da sem se vrnil, da znova pokažem, da lahko dosežem dober rezultat."

Jure Vnuk o nalogah:

Članske izkušnje? Turčija in Makedonija.

In kakšne so njegove članske izkušnje? "Vodil sem že člansko ekipo, slovenski javnosti sicer neznano, na celinskem pokalu, v Turčiji, kjer je raven hokeja sicer nižja. Delal sem tudi z makedonsko reprezentanco, ki je tudi zelo velika eksotika, ampak sem delal. Delal sem veliko, imam stik s tem hokejem. Ne mislite, da v mlajših selekcijah delo ni odgovorno. Dobro sem ga opravil, imamo dobre generacije, nekaj letnikov je zelo dobrih. V preteklosti se ni tako dobro delalo, posledice pa nosimo mi zdaj. Tudi jaz v svoji slačilnici," je s prstom pokazal na slabo delo v preteklosti v mlajših selekcijah, na kar opozarja tudi vratar Robert Kristan.

Nekdanji reprezentant, ki je v klubu od leta 2012 deloval v mlajših selekcijah, zase pravi, da je "zmagovalen tip človeka. V to slačilnico ne bi vstopil, če si ne bi želel zmagati in če ne bi verjel, da bom to tudi dosegel. V tej ekipi bo velik preporod v pristopu do tekem do treningov. Pričakujem tudi dober rezultat".

"Enakovredni Jeseničanom, če ne boljši od njih ..."

Jure Vnuk | Foto:

Olimpijin cilj v Alpski ligi je uvrstitev v končnico, v državnem prvenstvu pa je novi trener najprej dejal, da je to uvrstitev v finale, nato pa napovedal osvojitev naslova državnega prvaka. Presenečenje bi bilo, če v njem ne bi zaigrali zmaji in železarji. Zadnji so na sedmih medsebojnih srečanjih slavili kar šestkrat. Kljub temu je Vnuk prepričan, da gre za enakovredna tekmeca.

"Mislim, da smo z Jeseničani vsaj enakovredni, če ne, po mojem mnenju, kar boljši. Je pa res, da pri hokeju odločajo malenkosti. Nekaj malenkosti moramo popraviti in bo povsem drugačna slika, prepričan sem. Moštvo preveč niha. Ima super trenutke, nato pa naglo upade. Je pa to stvar malenkosti. Vse začne se z disciplino. O tej smo se pogovarjali že na prvem sestanku," je svoj pogled o igri Olimpije proti Jesenicam podal 43-letnik.

Jeseničani so v tej sezoni na sedmih obračunih šestkrat premagali Olimpijo. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Jeseničani so v tej sezoni na sedmih obračunih šestkrat premagali Olimpijo. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Našel bo formulo, da jih bo več igralo

Ta bo ugoden rezultat poskušal doseči z večjim številom igralcev, kot smo jih bili, vsaj proti Jesenicam, ki jim Ljubljančani ne fizično ne taktično niso bili kos, vajeni. "Vsekakor se moderen hokej igra na štiri napade. Opazil sem, da Jeseničani igrajo na ta ritem, v Ljubljani sicer niso vselej igrali na štiri napade, četrti je bil vključen le nekajkrat, a prepričan sem, da bom našel formulo, da bomo lahko odigrali, če ne s popolnimi štirimi napadi, pa morda s štirimi krilnimi pari in tremi centri."

Vnuk bo v vlogi trenerja spet že zvečer, ko bo Olimpija na povratni četrtfinalni tekmi branila prednost 15:2 proti Mariboru.

Ne spreglejte