Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 1. 2018,
14.54

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

Jure Vnuk Matej Hočevar Andrej Brodnik HK Olimpija Alpska liga Tomaž Vnuk

Nedelja, 14. 1. 2018, 14.54

6 let, 3 mesece

V torek uradna odločitev

Po porazu na derbiju spremembe v Olimpijinem kadru – z drugim trenerjem izgubila v Salzburgu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
Andrej Brodnik HDD Jesenice HK Olimpija | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Hokejisti HK SŽ Olimpija so po sobotnem visokem porazu z Jeseničani (2:7) gostovali pri drugi ekipi Salzburga in izgubili z 1:4. Ob nedeljskem porazu sta zmaje vodila dozdajšnji pomočnik Matej Hočevar in Jure Vnuk, saj, kot je prvi poročal spletni portal EkipaSN, Andrej Brodnik naj ne bi bil več trener zmajev. V klubu tega uradno še niso potrdili, so pa dejali, da bo več jasnega v torek.

Za informacije o trenerskem dogajanju smo se obrnili na predsednika HK SŽ Olimpija Tomaža Vnuka, brata člana trenerskega štaba na nedeljski tekmi Jureta Vnuka, a nam ga ni uspelo priklicati.

Smo pa iz Olimpije dobili informacijo, da so vodenje na tekmi s Salzburgom zaupali dozdajšnjemu pomočniku trenerja in nekdanjemu hokejistu zmajev Mateju Hočevarju in Juretu Vnuku.

Ljubljančani so konec tedna končali z ničlo, saj so po sobotnem razpadu sistema na Jesenicah izgubili še na Solnograškem. Druga ekipa Salzburga je povedla ob koncu prve tretjine, nato pa vodstva ni izpustila iz rok. Robert Kristan (35 obramb), ki je po porazu z železarji nakazal, da do napak v igri prihaja zaradi preteklega dela in da je osnove hokeja težko učiti pri članih, je moral štirikrat po plošček v gol. Častni zadetek Ljubljančanov, ki so izgubili z 1:4, je prispeval Gal Koren (v 51. minuti je znižal na 1:3).

Uradno v torek

Na Celovški 25 glede Andreja Brodnika (tudi on se na naš klic ni odzval), ki v Salzburg z ekipo ni potoval, še ne želijo govoriti. Kot so zapisali pozno popoldan, "bo odločitev o tem, ali bo Andrej Brodnik člansko ekipo HK SŽ Olimpija vodil tudi v prihodnje ali pa se bomo v klubu odločili za spremembo vodenja, znana v torek po sestanku strokovnega vodstva kluba." Tri dni po visokem porazu, ki bi sodu lahko izbil dno. 

Šestkrat čestital Glaviču

Nekdanji hokejist je vodenje HK SŽ Olimpija prevzel pred to sezono, ko so v ljubljanskem kolektivu sploh prvič zagnali članski ustroj. Pod njegovim vodstvom so zmaji odigrali 32 tekem v Alpski ligi, v kateri so zbrali 19 zmag in 13 porazov.

Jeseničani so Olimpijo v soboto premagali šestič na sedmih obračunih te sezone. V Podmežakli so slavili najvišjo zmago nad zmaji (7:2). | Foto: Žiga Zupan/Sportida Jeseničani so Olimpijo v soboto premagali šestič na sedmih obračunih te sezone. V Podmežakli so slavili najvišjo zmago nad zmaji (7:2). Foto: Žiga Zupan/Sportida Kar petkrat na šestih tekmah so v sklopu tega tekmovanja, v katerem zasedajo šesto mesto, izgubili proti Jesenicam. Najvišji poraz proti večnemu tekmecu so doživeli v soboto, ko so Podmežaklo zapustili s sedmimi zadetki v svoji mreži, zmogli pa so dva. 

Brodnik je med trenerskim udejstvovanjem pri Olimpiji kolegu na trenerski klopi Jesenic Gabru Glaviču, čigar moštvo se je proti zeleno-belim vselej dokazovalo z daljšo klopjo, večjo svežino ter prepričljivejšim drsanjem in taktiko, premoč priznal šestkrat na sedmih obračunih te sezone. Zmaji so proti železarjem izgubili tudi v finalu Pokala Slovenije.

Alpska liga

Nedelja, 14. januar

Red Bull Salzburg II : HK SŽ Olimpija 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Kaisler 20., Wachter 38., 58., Feldner 45.; Koren 51.

Lestvica

1. Ritten 31 tekem – 75 točk
2. Asiago 31 – 74
3. HDD Sij Acroni Jesenice 30 – 68
4. Val Pusteria 32– 60
5. Feldkirch 30 – 59 
6.  HK SŽ Olimpija 33 – 57
7. Vipiteno 32 – 50 
8. Bregenzerwald 32 – 49
9. Cortina 32 – 48
10. Zell am See 31 – 45
11.  Lustenau 31 – 44
12. Red Bull Salzburg II 25 – 43
13. Kitzbühel 30 – 33
14. Gherdenia 32 – 33
15. Neumarkt 33 – 24
16. Fassa 30 – 20
17. KAC II 31 – 7

Ne spreglejte