Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 1. 2018,
11.39

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Jure Vnuk HK Olimpija Alpska liga Tomaž Vnuk Andrej Brodnik

Torek, 16. 1. 2018, 11.39

6 let, 3 mesece

Andreja Brodnika je zamenjal Jure Vnuk

Olimpija z novim trenerjem, predsednik še ne želi govoriti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Olimpija vs Jesenice | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Sobotni derbi v Podmežakli, na katerem so Jeseničani dosegli najvišjo zmago nad Olimpijo v sezoni (7:2), je bil za Andreja Brodnika zadnji v vlogi trenerja HK SŽ Olimpija v tej sezoni. V torek je namreč postalo uradno, da bo zmaje v nadaljevanju vodil Jure Vnuk, brat predsednika kluba Tomaža Vnuka. Matej Hočevar ostaja pomočnik. Predsednik za dodatna pojasnila danes še ni bil na voljo, kot pravi, bodo vse povedali v sredo.

Že nedeljsko gostovanje v Salzburgu je napovedovalo, da se pri Olimpiji obetajo spremembe. Andrej Brodnik, ki je zeleno-bele vodil od začetka sezone, na Solnograško ni odpotoval. Ob porazu z drugo ekipo rdečih bikov je zmaje vodil Jure Vnuk, pomočnik pa je bil Matej Hočevar.

V klubu takrat še niso hoteli govoriti o prihodnosti Brodnika, so pa sporočili, da bo več jasnega po torkovem sestanku strokovnega štaba. V torek dopoldne so iz kluba sporočili, "da je strokovno vodstvo HK SŽ Olimpija za novega glavnega trenerja članske ekipe potrdilo Jureta Vnuka, pomočnik trenerja ostaja Matej Hočevar".

Nekdanji hokejski napadalec Jure Vnuk je od leta 2012 deloval v nižjih selekcijah Olimpije, zdaj se bo pri njej preizkusil še v vlogi trenerja članske ekipe (to je okusil pri vodenju makedonske reprezentance v hokeju na ledu, pod njegovim vodstvom je igrala tudi makedonska reprezentanca v in-line hokeju). 43-letnika nova akcija z varovanci čaka v sredo, ko bodo na povratni četrtfinalni tekmi državnega prvenstva gostili Maribor in branili prednost 15:2 s prvega obračuna.

Vnuk: Vse bomo povedali v sredo Predsednik Olimpije Tomaž Vnuk je vlogo glavnega trenerja zaupal bratu Juretu Vnuku (skrajno levo). | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Predsednik Olimpije Tomaž Vnuk je vlogo glavnega trenerja zaupal bratu Juretu Vnuku (skrajno levo). Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Pri Olimpiji so ob tem zapisali, da bodo nov trener, predsednik Tomaž Vnuk in preostali igralci za izjave na voljo v sredo. Kljub temu smo za dodatne informacije danes poklicali predsednika, a na naša vprašanja ni bil pripravljen v celoti odgovoriti, češ da bodo vse povedali v sredo, pa čeprav ljubitelje hokeja stvari zagotovo zanimajo že danes.

"Izjave in pogovore smo pripravili za jutri, saj nam za danes ni uspelo, ker smo morali usklajevati še nekatere stvari. Trener je nov, želeli smo, da ima mir na treningu, tako da danes res ne bi nič govoril," nam je sprva dejal nekdanji hokejist, nato pa le povedal nekaj malenkosti.

"Brodnik ni sam ponudil odstopa," je dejal in na vprašanje, zakaj so z uradno objavo, da ni več trener, čakali do danes, odgovoril: "Ker smo se morali dogovoriti, kdo bo trener in podobne stvari. Kandidatov je bilo več, a o vsem bomo govorili jutri."

In kaj pravi na komentarje o tem, da je vodenje bratsko zaupal bratu? "(smeh, op. a.) Prav … Absolutno. Ni pa to nič nepričakovanega, sploh v Sloveniji," je o komentarjih o bratskem sodelovanju pri članih na kratko dodal 47-letnik.

Jeseniška svežina in taktika vodili do zmag

Andrej Brodnik se pri Olimpiji ni proslavil. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Andrej Brodnik se pri Olimpiji ni proslavil. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Brodnik je vodenje HK SŽ Olimpija prevzel pred to sezono, ko so v ljubljanskem kolektivu sploh prvič zagnali članski ustroj. Pod njegovim vodstvom so zmaji odigrali 32 tekem v Alpski ligi, v kateri so zbrali 19 zmag in 13 porazov.

Kar petkrat na šestih tekmah so v sklopu tega tekmovanja, v katerem zasedajo šesto mesto, izgubili proti Jesenicam. Najvišji poraz proti večnemu tekmecu so doživeli v soboto, ko so Podmežaklo zapustili s sedmimi zadetki v svoji mreži, sami pa so zmogli dva. Ta je sodu izbil dno.

Brodnik je med trenerskim udejstvovanjem pri Olimpiji kolegu na trenerski klopi Jesenic Gabru Glaviču, čigar moštvo se je proti zeleno-belim vselej dokazovalo z daljšo klopjo, večjo svežino ter prepričljivejšim drsanjem in taktiko, premoč priznal šestkrat na sedmih obračunih te sezone. Zmaji so proti železarjem izgubili tudi v finalu Pokala Slovenije.

Ne spreglejte