Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 9. 2019,
19.00

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,24

Natisni članek

HK Olimpija Jure Vnuk Alpska liga Miha Butara Gregor Polončič

Petek, 20. 9. 2019, 19.00

4 leta, 7 mesecev

konec sodelovanja

Jure Vnuk ni več trener Olimpije: Razumljivo je, da prihaja do trenj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,24
HK Olimpija HDD Jesenice Jure Vnuk | Jure Vnuk ni več trener HK SŽ Olimpija. | Foto Grega Valančič / Sportida

Jure Vnuk ni več trener HK SŽ Olimpija.

Foto: Grega Valančič / Sportida

Hokejski klub SŽ Olimpija in dozdajšnji trener Jure Vnuk sta se sporazumno dogovorila za prekinitev sodelovanja. "Sezona (pretekla, op. a.) je bila dolga, polna čustev, naporna, tako da razumljivo prihaja do trenj. A kar se dogaja v slačilnici, ostaja v slačilnici in bo tam tudi ostalo," je na govorice, da naj bi bilo med drugim posredi Vnukovo nespoštovanje igralcev, dejal predsednik ljubljanskega kolektiva Miha Butara.

HK Olimpija HDD Jesenice Jure Vnuk
Sportal Kranjčani so se odzvali na težke besede Vnuka

"Jure Vnuk je danes odstopil iz osebnih razlogov, skupaj smo podpisali sporazumno prekinitev sodelovanja. Želimo mu vse lepo v prihodnosti. Z nami je osvojil štiri velike lovorike, tako da se mu zahvaljujem za vse, kar je za nas naredil," je predsednik HK SŽ Olimpija Miha Butara ob razhodu z Vnukom, ki se na naš klic ni odzval, postregel s kratko diplomatsko izjavo. 

Ob tem je dodal, da "bo klub, predvsem Tomaž Vnuk, ki je kot športni direktor zadolžen za te stvari, poskušal najti rešitev. Želimo si dolgoročne rešitve. Upam, da bomo čim prej našli trenerja. Težko je reči, kako hitro se bodo stvari obrnile, ali bo to en dan, dva dneva, en teden, mesec, dva." 

V klubu dopuščajo možnost, da bi v kratkem začasno imenovali novega trenerja, pozneje pa poiskali dolgoročno rešitev.

Za zdaj bo ekipo kot trener vodil dozdajšnji pomočnik Gregor Polončič, ki je z zmaji v okviru Alpske lige danes gostoval pri drugi ekipi Dunaja, kjer so izgubili z 0:2. Ljubljančani po dveh tekmah ostajajo pri nič točkah.

HK Olimpija HDD Jesenice
Sportal Povratniku v Ljubljani sistem pisan na kožo

"Sezona je bila dolga, polna čustev, naporna ..."

Vzrok konca sodelovanja naj bi se sicer skrival v nespoštovanju zadnjega dela Olimpijinega slogana, ki se glasi: "Igra, znanje, spoštovanje".

V oddaji Svet na Kanalu A so dejali, da naj bi Vnuk žalil igralce in da naj bi ti napovedali bojkot treningov. Ob našem klicu se je Butara na domneve odzval z besedami: "Hokej je ekipni šport. Sezona je bila dolga, polna čustev, naporna, tako da razumljivo prihaja do trenj. A kar se dogaja v slačilnici, ostaja v slačilnici in bo tam tudi ostalo."

"Hokej je ekipni šport. Sezona je bila dolga, polna čustev, naporna, tako da razumljivo prihaja do trenj. A kar se dogaja v slačilnici, ostaja v slačilnici in bo tam tudi ostalo." | Foto: Nebojša Tejič/STA "Hokej je ekipni šport. Sezona je bila dolga, polna čustev, naporna, tako da razumljivo prihaja do trenj. A kar se dogaja v slačilnici, ostaja v slačilnici in bo tam tudi ostalo." Foto: Nebojša Tejič/STA

Da bi bilo lahko kaj na nesoglasjih, daje slutiti uvodna tekma Alpske lige nove sezone preteklo soboto, ko so zmaji izgubili z 0:1 proti mladi ekipi Celovca, ki ji je v zadnjih letih pripadala uvrstitev pri dnu alpske lestvice. Takrat je Vnuk, ki ga je za izjavo čakal le naš medij, na vprašanja odgovarjal pikro, ob tem pa za poraz okrivil enega od igralcev, čeprav v Tivoliju vselej radi poudarjajo, da je hokej ekipni šport.

Vnuk je s svojimi izjavami v preteklosti večkrat dvignil prah. Zadnjič pred tedni, ko je organizacijo letošnjega Pokala Slovenije, ki je potekal v Kranju, označil z besedo "grozno". Na njegove besede so se v začetku tedna odzvali pri HK Triglav Kranj, sam pa je pozneje na družbenem omrežju zapisal, da kritika ni letela na gorenjski klub. 

Z Olimpijo je osvojil štiri lovorike. | Foto: Grega Valančič / Sportida Z Olimpijo je osvojil štiri lovorike. Foto: Grega Valančič / Sportida

Z Olimpijo do štirih lovorik

Vodenje članske ekipe je Vnuk prevzel v predlanski sezoni. Sredi januarja 2018 je na trenerskem stolčku zamenjal Andreja Brodnika, a mu do konca tekmovalnega obdobja ni uspelo priti do lovorike v državnem prvenstvu.

Je pa v lanski sezoni s klubom osvojil vse, kar se je osvojiti dalo: naslov prvaka Alpske lige, naslov državnega prvaka in Pokal Slovenije. Trem lovorikam je Olimpija pod njegovim trenerskim vodstvom dodala še letošnjo pokalno lovoriko.

Preberite še:

HK SŽ Olimpija - KAC II Alpska liga, 1. krog
Sportal Olimpija ujela prvo zmago, novega trenerja še ne: Stresni trenutki, a gremo naprej
HK Olimpija HDD Jesenice
Sportal Vnuk zadovoljen z razpletom, manj z organizacijo
Ne spreglejte