Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 3. 2018,
11.36

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

Natisni članek

HDD Jesenice HK Olimpija Alpska liga

Nedelja, 4. 3. 2018, 11.36

6 let, 2 meseca

Izbor četrtfinalnih parov alpske lige

Brez presenečenja, Jeseničani so v bitko za polfinale povabili Olimpijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66
HDD Jesenice, HK Olimpija | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

V Innsbrucku so opravili izbor četrtfinalnih nasprotnikov alpske lige. Prva tri moštva rednega dela, Asiago, Ritten in Jesenice so si sama izbrala tekmeca, s katerim se bodo borila za polfinale. Izbirala so lahko med tistimi, ki so redni del končali na mestih od 5. do 8. (Val Pusteria, Olimpija, Salzburg II in Vipiteno). Jeseničani so izbrali večne tekmece iz Ljubljane, s katerimi bodo prvo tekmo odigrali v torek v Podmežakli. Preostali pari četrtfinala, v katerem bodo igrali na štiri zmage, so Asiago - Vipiteno, Ritten - Red Bull Salzburg II, Feldkirch - Val Pusteria.

Kot prvi je izbiral vodilni kolektiv rednega dela alpske lige Asigo in izbral domačega tekmeca Vipiteno trenerja Iva Jana in napadalca Jureta Sotlarja, Ritten si je za tekmeca 'zaželel' drugo ekipo Salzburga, Jeseničani pa so nato lahko izbirali med Val Pusterio in Olimpijo.

Po pričakovanjih (takšna naj bi bila tudi direktiva) in želji po polni dvorani so izbrali večnega tekmeca iz Ljubljane. Preostali par je Feldkirch - Val Pusteria, za katero igra slovenski napadalec Eric Pance.

Obračunov večnih tekmecev v prihodnjem mesecu ne boste pogrešali

Obračunov med železarji in zmaji v prihodnjem mesecu in pol res ne bo manjkalo. | Foto: Vid Ponikvar Obračunov med železarji in zmaji v prihodnjem mesecu in pol res ne bo manjkalo. Foto: Vid Ponikvar

Četrtfinale - igrali bodo na štiri zmage - se bo začel v torek, ko bodo gostitelji Jeseničani. Serija se v četrtek seli v Tivoli (19.15).

Jeseničani in Ljubljančani se bodo aprila srečali še v finalu državnega prvenstva, tako da derbijev do konca sezone ne bo manjkalo.

Če bo kdo od slovenskih predstavnikov zaigral v finalu Alpske lige, so na Hokejski zvezi Slovenije predvideli, da se finale DP začne 16. aprila in da ga bodo igrali po sistemu na dve zmagi (maksimalno število tekem 3).

Če v finalu Alpske lige ne bo slovenskega predstavnika, je začetek finala DP predviden za 12. aprila. V tem primeru bodo igrali na tri zmage (maksimalno število tekem 5). V vsakem primeru bo slovenski prvak znan najpozneje 20. aprila. Dva dni pozneje se začne svetovno prvenstvo skupine B, na katerem bi sicer lahko videli tudi nekatere hokejiste iz omenjenih klubov.

Predviden začetek polfinala (igrajo na tri zmage) je 22. marec, finala (na štiri zmage) pa 2. april. Prvak alpske lige bo znan najpozneje 14. aprila.

Četrtfinalni pari alpske lige*

Torek, 6. marec
Asiago - Vipiteno
Ritten – Red Bull Salzburg II
HDD Sij Acroni Jesenice - HK SŽ Olimpija 
Feldkirch - Val Pusteria

 

*Igrajo na štiri zmage (preostali termini: 8. marec, 10. marec, 13. marec, če bo treba, 15. marec, 17. marec, 20. marec)
Ne spreglejte