Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 10. 2020,
15.37

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

Natisni članek

Alpska liga HK Olimpija Jan Drozg

Ponedeljek, 12. 10. 2020, 15.37

3 leta, 6 mesecev

Štajerec bo na sezono čez lužo čakal v zeleno-beli opravi

Jan Drozg bo oblekel dres Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62
Jan Drozg | Jan Drozg bo do nadaljnjega kot posojeni igralec nosil dres Olimpije. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Jan Drozg bo do nadaljnjega kot posojeni igralec nosil dres Olimpije.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Iz HK SŽ Olimpija so sporočili, da bo njihove barve do nadaljnjega kot posojeni igralec branil Jan Drozg, ki še čaka na začetek nove sezone onkraj Atlantika. Pri tem ima moštvo Pittsburgh Penguins za čas trajanja pogodbe možnost, da štajerskega napadalca vpokliče nazaj v svoje moštvo.

Lenart Markun
Sportal Lenart Markun v Švici uresničuje sanje: Še enkrat bi šel po isti poti

Novi koronavirus močno zapleta športne sezone. To je na lastni koži občutil tudi slovenki hokejist Jan Drozg, 152. izbor Pittsburgh Penguins na NHL-naboru leta 2017. Štajerec v najmočnejši hokejski ligi še ni zaigral, je pa spoznal ligo AHL, v kateri naj bi igral tudi v prihodnjem tekmovalnem obdobju. A to se najverjetneje še lep čas ne bo začelo. Začetek lige NHL je po zadnjem sestanku prestavljen na 1. januar 2021, tudi AHL se pred tem datumom naj ne bi začela. Drozga je tako čakanje kot posojenega igralca začasno pripeljalo v Ljubljano.

Hdd Jesenice HK Olimpija
Sportal Seštevanje prepuščajo nogometašem: hokej je povsem drug svet

"Ker še vedno ni jasno, kdaj natanko se bo začela nova sezona v ligi NHL, so se pri moštvu Pittsburgh Penguins odločili, da Janu Drozgu poiščejo klub, kjer bo lahko ohranjal svojo formo pred začetkom tekmovanj. Glede na razmere v povezavi z novim koronavirusom je sledila odločitev, da se Drozg pridruži naši ekipi. Pri tem ima moštvo Pittsburgh Penguins za čas trajanja pogodbe možnost, da Jana vpokliče nazaj v svoje moštvo," so iz HK SŽ Olimpija sporočili, da so še okrepili že tako močno zeleno-belo zasedbo.

HK Olimpija je še okrepila že tako močno ekipo. | Foto: Grega Valančič/Sportida HK Olimpija je še okrepila že tako močno ekipo. Foto: Grega Valančič/Sportida

Čim prej v tekmovalni ritem

"Vesel sem, da lahko na neki način začnem priprave na novo sezono. Seveda je zame lažje, ker ostajam v Sloveniji, dokler me ne vpokličejo nazaj v Ameriko." | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Vesel sem, da lahko na neki način začnem priprave na novo sezono. Seveda je zame lažje, ker ostajam v Sloveniji, dokler me ne vpokličejo nazaj v Ameriko." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Položaj je res poseben. Že od marca nisem imel tekem, ne treniram tako kot sicer. Še vedno tudi ni znano, kdaj se bom lahko vrnil v Ameriko. Zame je bilo nujno, da čim prej začnem trenirati in po možnosti igrati tekme pri 'nadomestnem' klubu. Kar dolgo časa sem čakal na odločitev in zdaj je jasno, da se bom pridružil HK SŽ Olimpija. Vesel sem, da lahko na nek način začnem priprave na novo sezono. Seveda je zame lažje, ker ostajam v Sloveniji, dokler me ne vpokličejo nazaj v Ameriko. Ko se to zgodi, imam prosto pot, da odidem nazaj v Pittsburgh in nadaljujem svojo sezono tam. Pričakujem dober začetek pri Olimpiji. Mislim, da je to povsem drug hokej, kot sem ga bil vajen. Zagotovo bom potreboval nekaj časa, da se navadim na drug sistem. Upam, da bomo zmagali na čim več tekmah in dosegli čim boljše rezultate. Pričakujem dober začetek in nadaljevanje sezone," je misli strnil 21-letni napadalec, za katerega bi pričakovali, da bo začasni angažma sicer našel v kakovostnejšem tekmovanju, kot je Alpska liga.

Olimpija sprejela Pittsburghov pogoj

Ponudb naj bi bilo več, a Olimpija naj bi bila edina, ki je bila pripravljena sprejeti Pittsburghov pogoj, in sicer, da ga lahko ta sredi sezone pokliče v ZDA, preostali so želeli garancijo, da pri njih ostane vso sezono.

Predsednik Olimpije Miha Butara je razumljivo zadovoljen z novo okrepitvijo, ki bi jo sicer pričakovali v kakovostnejši ligi. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Predsednik Olimpije Miha Butara je razumljivo zadovoljen z novo okrepitvijo, ki bi jo sicer pričakovali v kakovostnejši ligi. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Pogodba do 1. junija 2021, a Pittsburgh ga lahko vpokliče nazaj

"Zadovoljen sem, da smo s Pittsburgh Penguins in z Janom sklenili dogovor. Verjamem, da bo Jan veliko pripomogel k naši ekipi tako pri konkurenčnosti kot tudi tekmovalnosti. Dogovor med kluboma je podpisan do 1. junija 2021, le da lahko Pittsburgh Jana vpokliče nazaj v NHL tudi v času trajanja pogodbe. Prepričan sem, da so tovrstne povezave našega kluba z velikimi tujimi klub lepa popotnica, na tem bomo gradili v prihodnje. Janu izrekam toplo dobrodošlico v Ljubljani in v zelenem dresu. Prepričan sem, da se bo odlično ujel z našo ekipo," pa je Drozga pozdravil predsednik kluba Miha Butara.

Olimpijo naslednja tekma Alpske lige čaka v četrtek, ko bo v Tivoliju branila prednost treh zadetkov (4:1) s prve tekme proti drugi ekipi Celovca, že v torek pa bo v sklopu državnega prvenstva gostila HK Slavija Junior.

Preberite še:

Hdd Jesenice HK Olimpija
Sportal Remi Jesenic in Olimpije, točke pa v Ljubljano
hdd Jesenice hk olimpija
Sportal Jeseničani doma povozili Linz, Olimpija uspešna na Koroškem
Ne spreglejte