Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 9. 2012,
21.55

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jaka Avgustinčič

Četrtek, 13. 9. 2012, 21.55

7 let, 12 mesecev

Jaka Avgustinčič: Želimo si igrati v močni mednarodni ligi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Konec tedna se začenja Inter-nacionalna Liga (INL), v kateri bo slovenski hokej zastopan s strani dveh klubov - Slavije in Triglava. Za začetek je z nami delil misli trener Slavije Jaka Avgustinčič.

V zadnjih dneh je nastop slovenskih klubov še visel v zraku, saj naj bi se od njih zahteval dodaten denar, če bi želeli igrati v INL. Kot je pojasnil trener Slavije Jaka Avgustinčič, naj bi bila zadeva zdaj urejena: "Bila je zahteva za dodatno plačilo, če želimo igrati v ligi, vendar se je to po mojih informacijah uredilo."

Za igralce Slavije bo nastop v mednarodni ligi pomenil velik napredek, do zdaj so igrali le v državnem prvenstvu, kjer pa so tekme prav gotovo manj naporne in ni rednega tekmovalnega naboja. Da se zadeve spreminjajo in se dogaja nekaj velikega, je povedal tudi trener: "Dogaja se nekaj novega v našem prostoru, velikega za naš klub. Vsi že komaj čakamo, da se liga začne. Poškodb nimamo, problem je nastal samo zaradi tega, ker je bila liga vnaprej planirana, da bi mi začeli z nastopi 22. septembra, saj smo led v dvorani v Zalogu dobili šele prvega v mesecu, zdaj pa se zaradi izstopa Jesenic za nas začenja 15. septembra. To nam je malce porušilo načrt treningov, ampak pri tem nimamo kaj ugovarjati. Liga zahteva nek red in disciplino, tako da tu se moramo preprosto prilagoditi."

Ko je govora o pripravljenosti trener, suvereno zatrdi, da so njegovi varovanci pripravljeni na začetek sezone, pove pa, da žal niso odigrali nobene pripravljalne tekme: "Kar se tiče fizične pripravljenosti, so fantje pripravljeni. Res pa je, da nam je zdaj odpadlo nekaj prijateljski tekem in nekaj ur na ledu. Kar se pa taktičnega dela tiče, pa še ni bilo nekih posebnih priprav. Saj nismo imeli niti ene pripravljalne tekme." Jasno je, da se moštvo Slavije veseli slovenskih derbijev v ligi s Triglavom, vendar pa so tudi v tem klubu močno razočarani, da jim družbe ne bodo delale Jesenice: "Mislim, da je super in dobrodošlo, da ne bomo edini slovenski klub v ligi. Tu je še Triglav in se veselimo slovenskih derbijev. Je pa prav gotovo velika škoda, da Jesenic ne bo z nami."

Ko je bilo govora o ciljih, je Jaka Avgustinčič poudaril, da je njihov dolgoročni cilj ustalitev v mednarodni ligi, njihov cilj ni igranje ene sezone v ligi INL, temveč sam gleda na to bolj na dolgi rok: "Na splošno je naš cilj ustalitev v takšni mednarodni močni in dobro organizirani ligi. Moje želje so, da bi naš klub bil sposoben igrati v takšni ligi. Ne samo sezono ali dve, temveč kar nekaj sezon. Če nam bodo to le dopuščale finance in drugi faktorji." Na ledenih ploskvah v letošnji sezoni pa je cilj moštva in igralcev, da pokažejo vse, kar znajo: "V tekmovalnem delu lige so cilji moštva vedno priti čim višje. Trenutno pa ne morem reči, kje točno je naš domet. Za vse naše fante bo to namreč čisto nekaj novega. Močna liga, tekmovalnost, prevozi, gostovanja, dve tekmi na vikend. Tega niso vajeni. Upam na najboljše."

Najmočnejšega tekmeca v ligi trener Jaka Avgustinčič ni mogel izpostaviti. Moštva se iz sezone v sezono močno spreminjajo in nikoli ne veš, kaj pričakovati pred prvimi tekmami: "Mislim, da so vsa avstrijska moštva, ki sodelujejo v tej ligi, enakovredna. Vsa so močna in težak nasprotnik. Če pogledamo prijateljske tekme, je to vidno. Če pa pogledamo moštva po pretekli sezoni, pa bi ocenil, da je najmočnejša ekipa Feldkirch, pa tudi Lustenau je med močnimi."

Za konec je dodal, da je za njimi velik projekt pri organizaciji vseh podrobnosti za igranje v mednarodni ligi, je pa poudaril, da jim brez pomoči HZS ne bi uspelo vsega zorganizirati.

Ne spreglejte