Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 5. 2020,
10.50

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Koronavirus Gary Bettman liga NHL

Torek, 19. 5. 2020, 10.50

3 leta, 11 mesecev

Gary Bettman poskuša rešiti sezono lige NHL

Iskanje rešitev se nadaljuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Gary Bettman | Vodilni možje v NHL si močno prizadevajo, da bi sezono lige NHL izpeljali do konca. Tudi če to pomeni zamik prihodnjega tekmovalnega obdobja na zadnji mesec v letu. | Foto Reuters

Vodilni možje v NHL si močno prizadevajo, da bi sezono lige NHL izpeljali do konca. Tudi če to pomeni zamik prihodnjega tekmovalnega obdobja na zadnji mesec v letu.

Foto: Reuters

Vodstvo severnoameriške hokejske lige NHL še naprej razmišlja o načinih, kako končati sezono, ki jo je prekinila koronavirusna pandemija. Najbolj verjetna možnost je, da bi določili dve ali štiri krovna mesta, ki bi lahko gostila po ducat ali več ekip hkrati, so zapisali na spletni strani lige.

Gary Bettman
Sportal Vodstvo lige NHL optimistično

"Krovno mesto", trenutno je v igri osem ali devet lokacij, bi gostilo ekipe NHL, tam bi vadile in bile ves čas v nekakšni skupni samoosamitvi. Komisar lige NHL Gary Bettman je sprva govoril o od dveh do štirih krovnih mestih gostiteljih, ki bi lahko varno gostila po več tekem na dan, a bi se ta številka lahko povečala.

Sprva bodo vse tekme potekale brez gledalcev, v organizacijo pa bodo vključene tudi lokalne oblasti. A možnost, da bi hokejsko sezono 2019/20 končali, je sicer vse bolj oddaljena, odkar so ameriške oblasti podaljšale ukrepe v boju proti covid-19.

Bodo sezono lige NHL izpeljali do konca in podelili Stanleyjev pokal?

  • Da.
    46,67 %
    7 glasov
  • Ne.
    53,33 %
    8 glasov
Oddanih 15 glasov
Nik Zupančič
Sportal Nik Zupančič o poljskem spozna(va)nju: Liga ima potencial

Ena od mogočih rešitev, o katerih na glas govorijo že dlje časa, so "krovna mesta", ki bi gostila več ekip. | Foto: Reuters Ena od mogočih rešitev, o katerih na glas govorijo že dlje časa, so "krovna mesta", ki bi gostila več ekip. Foto: Reuters V končnici 24 ekip, s spremenjenim sistemom?

Bettman je že napovedal, da je pripravljen tudi na sezono prek poletja, da bi končali ligo in podelili Stanleyjev pokal. Ena od možnosti je tudi končnica s 24 ekipami, boj na štiri zmage (in s tem maksimalno sedem tekem) pa bi bil vsaj v začetnih krogih skrajšan na tri. Ob tem je večkrat poudaril, da so pripravljeni tudi na to, da se bo začetek prihodnje sezone zamaknil, najpozneje na december.

"Mislim, da nihče ta čas nima točnega urnika, kako bodo stvari potekale. Vsaj v Severni Ameriki ne. Trdo delamo, vse odkar smo 12. marca prekinili sezono, da bi našli rešitev. Ko bomo dobili zeleno luč, želimo biti dobro pripravljeni," je dejal Bettman. Ta nikakor ne želi, da bi lovorika z najdaljšo tradicijo, po njegovem mnenju tudi najbolj prestižna v športu, letos "ostala brez lastnika". V igri so velike vsote denarja. Naslov branijo hokejisti St. Louis Blues.

Zagotoviti morajo zadostno število testov. | Foto: STA , Zagotoviti morajo zadostno število testov. Foto: STA ,

Težava bi bilo lahko prehajanje mej

Po pisanju nhl.com je Bettman kot enega od izzivov izpostavil tudi prehajanje lokalnih in državnih mej. Poleg tega bo morala imeti liga možnost za koronavirusne teste, pri čemer je opozoril, da ne more hokej kar preskočiti vrste in se vriniti pred zdravstveno osebje.

Preberite še:

Jesenice - Olimpija
Sportal Ostaja železar: Srce je najsrečnejše na Jesenicah
Ne spreglejte