Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 7. 2020,
20.20

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

John Lammers Miha Zajc liga EBEL Innsbruck

Torek, 7. 7. 2020, 20.20

3 leta, 9 mesecev

innsbruck

Finančne težave Innsbrucka. Upajo, da bodo preživeli.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46
Innsbruck | Pandemija novega koronavirusa, zamenjava generalnega sponzorja lige in konec pogodbe s ServusTV so Innsbruck spravili v neugoden položaj. | Foto Sportida

Pandemija novega koronavirusa, zamenjava generalnega sponzorja lige in konec pogodbe s ServusTV so Innsbruck spravili v neugoden položaj.

Foto: Sportida

Pandemija novega koronavirusa je močno zarezala v športni svet in oklestila proračune večine hokejskih kolektivov. S finančno krizo, ki ni zgolj posledica bolezni covid-19, se ukvarjajo v Innsbrucku, katerega član je slovenski napadalec Miha Zajc. Da bi lažje zadihali, so sporazumno prekinili sodelovanje z enim od vidnejših članov zadnjih let Johnom Lammersom, generalni direktor upa, da bodo preživeli.

liga EBEL
Sportal Trenutna realnost: Enajsterica brez slovenskega predstavnika

Pred številnimi športnimi kolektivi je negotova prihodnost, pred nekaterimi boj za preživetje. Stanjšano denarnico so občutili tudi na Tirolskem.

Proračun dolgoletnega EBEL-ligaša (liga se po novem imenuje bet-at-home ICE Hockey League - IceHL) Innsbrucka naj bi se znižal za pol milijona evrov. Po pisanju avstrijskih medijev ni "kriva" zgolj pandemija, temveč tudi sprememba generalnega sponzorja tekmovanja (Erste Bank je zamenjal bet-at-home) in konec pogodbe s ServusTV.

Miha Zajc je eden od redkih hokejistov, ki jih imajo Tirolci v uradnem igralskem kadru za prihodnjo sezono. | Foto: Sportida Miha Zajc je eden od redkih hokejistov, ki jih imajo Tirolci v uradnem igralskem kadru za prihodnjo sezono. Foto: Sportida

Upajo, da bodo lahko ohranili hokej na tej ravni

"Upam, da bomo preživeli položaj in dobili dovolj podpore iz poslovnega sveta, da bomo tudi v prihodnje v Innsbrucku lahko spremljali hokej na najvišji ravni," je v pogovoru za Tiroler Tageszeitung dejal generalni direktor kluba Günther Hanschitz.

Morske pse bi moral še naprej voditi Rob Pallin, a se je Američan raje odpravil v drugo nemško ligo, tako da je moralo vodstvo poiskati novega glavnega trenerja. To je postal nekdanji vratar Mitch O'Keefe. Za 36-letnika, ki je bil pri Innsbrucku zadnji dve sezoni trener vratarjev, lani pa tudi Pallinov pomočnik, bo to prva sezona v vlogi šefa trenerskega štaba. Njegov pomočnik bo sveži upokojenec, dolgoletni član kluba, 32-letni Florian Pedevilla.

Miha Zajc
Sportal Miha Zajc ostaja v Avstriji, Jan Drozg se je znova preselil

Marca podaljšali, zdaj so se razšli

Z Johnom Lammersom so marca podaljšali sodelovanje, zdaj pa so se sporazumno razšli, saj si tako bogate pogodbe ne morejo privoščiti. | Foto: Sportida Z Johnom Lammersom so marca podaljšali sodelovanje, zdaj pa so se sporazumno razšli, saj si tako bogate pogodbe ne morejo privoščiti. Foto: Sportida Finančni primanjkljaj bo močno spremenil igralsko zasedbo, v kateri imajo trenutno zgolj tri igralce. Med njimi je tudi slovenski napadalec Miha Zajc, ki se je marca s klubom dogovoril še za eno sezono.

Takrat je sodelovanje podaljšal tudi eden od vidnejših členov Innsbrucka zadnjih let, John Lammers, a v začetku tedna sta se strani razšli. Klub si drage pogodbe Kanadčana ni mogel privoščiti, tako da so se dogovorili za prekinitev pogodbe z ljubljencem navijačev. Ostali so še brez ene pomembne kanadske moči, kapetana zadnjih štirih sezon Tylerja Spurgeona.

"Časi so se spremenili, pričakujte nove obraze. Naš trener mora zdaj pripeljati dobre in cenovno dostopne igralce," je slovesa od nosilcev igre komentiral Hanschitz, ki ga z ekipo čaka velik izziv.

Innsbruck je v zadnji predčasno končani sezoni redni del končal na 10. mestu, v dodatnih bojih za dve četrtfinalni vstopnici pa ni bil uspešen.

Preberite še:

HK Olimpija Jure Sotlar
Sportal Spomini niso najlepši, a verjame v novo zgodbo in boljše čase
HK Olimpija
Sportal Ljubljančani še čakajo na avstrijski odgovor

 

Ne spreglejte