SiolNET. Sportal Hokej
0,37

termometer

  • Messenger
  • Messenger
pri IIHF prečrtali še štiri članska aprilska prvenstva

Nove odpovedi svetovnih prvenstev. V torek rdeča luč za Tivoli?

0,37

termometer

Rene Fasel
Mednarodna hokejska zveza (na fotografiji predsednik Rene Fasel) je odpovedala še štiri članska svetovna prvenstva v hokeju. Foto: Getty Images

Vodstvo Mednarodne hokejske zveze (IIHF) je v petek zaradi preventivnih ukrepov pred širjenjem koronavirusa odpovedalo še štiri moška članska svetovna prvenstva in nekatera prvenstva nižjih selekcij, ki bi morala biti na sporedu v drugi polovici aprila. V torek bodo razpravljali o statusu preostalih prvenstev, ki so predvidena za april in maj. Pričakovati je mogoče, da bo takrat posvetila rdeča luč tudi za Tivoli, ki bi moral prvenstvo drugega razreda gostiti med 27. aprilom in 3. majem.

Švica hokej Sportal Konec tudi v Švici, pri IIHF zanikali, da so odpovedali SP

V hokeju se vrstijo nove tekmovalne odpovedi. Vodstvo IIHF je že pred časom odpovedalo devet svetovnih prvenstev in več turnirjev v Aziji, v petek pa prečrtalo še štiri svetovna prvenstva v moški konkurenci. Rdeča luč za aprilsko izvedbo po novem sveti še pri prvenstvih divizije II (skupine A in B), ki bi morala biti na Hrvaškem in Islandiji, in divizije III (skupine A in B), ki bi ju morala gostiti Luksemburg in Južna Afrika.

V petek so med drugim odpovedali tudi svetovno prvenstvo do 18 let v ZDA, pa SP do 18 let divizije I, skupine B, na katerem bi morali v Asiagu sodelovati tudi slovenski reprezentanti.

dvorana Tivoli Sportal Koronavirus: Slovenke brez SP, pri Tivoliju ostaja zelena luč

V začetku prihodnjega tedna o preostalih prvenstvih

Svet IIHF bo o statusu preostalih svetovnih prvenstev za moške, predvidenih za april in maj, prek konferenčnega klica razpravljal v torek, so zapisali na uradni strani krovne hokejske zveze. Beseda bo tako tekla o svetovnem prvenstvu elite, ki bi moralo biti maja v Švici, pa tudi o SP drugega razreda (divizija I, skupina A), ki so ga dodelili Sloveniji. Med 27. aprilom in 3. majem bi se moralo šest reprezentanc udariti v Tivoliju. 

Pri Tivoliju, ki v teh dneh doživlja prenovo, bo rdeča luč za aprilsko prvenstvo najverjetneje posvetila v torek. Pri Tivoliju, ki v teh dneh doživlja prenovo, bo rdeča luč za aprilsko prvenstvo najverjetneje posvetila v torek. Foto: Vid Ponikvar

Čez lužo je ugledni časnik The Hockey News že v četrtek pisal, da je IIHF SP elite že odpovedala, a da bo uradna odločitev znana čez nekaj dni. Pri IIHF so zapis zanikali in dodali, da status prvenstva, na katerega je vezano tudi tisto v Ljubljani, ostaja isti. Kljub zanikanju je mogoče realno pričakovati, da bo tako za ljubljansko prvenstvo kot tisto v Švici kmalu posvetila rdeča luč.

Moratorij in prestavitev na prihodnje leto?

V Švici bi morali igrati tudi reprezentanti Italije, ki jo je koronavirus za zdaj najbolj prizadel. Prav tako bi morali med elito igrati Kazahstanci, ki pa še lep čas naj ne bi smeli zapustiti države.

66 dni do sp v hokeju v Ljubljani Dejan Kontrec Foto: Jure Makovec/STA

Generalni sekretar Hokejske zveze Slovenije Dejan Kontrec je pred dnevi dejal, da prvenstvo v Ljubljani zagotovo bo, ob tem pa dodal, da se vse skupaj lahko zamakne na poznejši termin: "Lahko naredijo moratorij in se dogovorijo, da se vse prestavi za eno leto, domačin pa ostane isti."

Medtem je kar nekaj evropskih hokejskih lig predčasno končalo sezone, liga NHL in tudi lige nižje ravni čez lužo pa so do nadaljnjega prekinile tekmovanje.

Preberite še:

dvorana Tivoli Sportal Koronavirus: kaj bo s svetovnim prvenstvom v Tivoliju?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin