Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 10. 2022,
20.40

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

Natisni članek

poškodba HK Olimpija Aleksandar Magovac Jaka Sodja IceHL

Ponedeljek, 24. 10. 2022, 20.40

1 leto, 2 meseca

icehl

Posledice nedeljskega večera: poškodbi zmajev in dodatna kazen za legionarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04
HK Olimpija Jaka Sodja | Jaka Sodja je na nedeljski tekmi utrpel večkratni zlom nosu. Po nekajdnevnem počitku bo pod nadzorom začel postopno vrnitev na treninge. | Foto Grega Valančič/Sportida

Jaka Sodja je na nedeljski tekmi utrpel večkratni zlom nosu. Po nekajdnevnem počitku bo pod nadzorom začel postopno vrnitev na treninge.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Hud nedeljski poraz HK SŽ Olimpija s Pustertalom (0:7) ni največja skrb ljubljanskega kolektiva, pri katerem sta se poškodovala dva hokejista. Napadalec Jaka Sodja ima večkratni zlom nosu, Aleksandar Magovac pa si je poškodoval gleženj. Slovenski napadalec Luka Maver, ki nosi dres Pioneers Vorarlberg, si je prislužil tekmo prepovedi.

ICEHL: HK SŽ Olimpija - Fehervar AV
Sportal Hud poraz Olimpije na domačem ledu

Nedeljski večer v Tivoliju se ni končal po željah HK SŽ Olimpija. Sploh prvič v sezoni so zmaji izgubili brez danega gola, Pustertal jih je prerešetal s 7:0. Zeleno-beli tabor ni ostal zgolj brez točk, temveč tudi brez dveh igralcev. 

Napadalec Jaka Sodja, ki ga je plošček zadel v obraz, je po oskrbi razpočne rane na obrazu opravil rentgensko slikanje. Po besedah klubskega zdravnika Toma Cvetkoviča je slikanje pokazalo večkratni zlom nosu. Sodja bo po nekajdnevnem počitku pod nadzorom začel postopno vrnitev na treninge.

Skupil pa jo je tudi Aleksandar Magovac. Branilec si je poškodoval gleženj in bo po pisanju MMC manjkal dlje časa.

"Budnica za vse nas"

"Ta poraz je budnica za nas vse. Želim si, da se nekaterih stvari naučimo hitreje. V ligi, v kateri igramo, je pomembno, da te je malo strah. Če te ni, se ti lahko zgodi nekaj takega. Zame osebno je boljši poraz s 7:0 kot s 3:2. Taki večeri se zgodijo, ni se bilo prvič, da se nam je to zgodilo. Lani smo z 8:0 izgubili z Znojmom, a smo potem tri tekme zapored zmagali. Za poraz smo krivi sami, a moramo dvigniti glave, se pogovoriti in iti naprej. Nismo ne prva ne zadnja ekipa, ki se ji je to zgodilo," je po srečanju dejal trener Mitja Šivic.

Ta bo svoje moštvo znova vodil v petek, ko bo v Tivoliju gostoval vse bolj razpoloženi Dunaj, ki je v nedeljo prišel do pete zaporedne zmage.

Luka Maver si je prislužil tekmo prepovedi in 200 evrov kazni. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Luka Maver si je prislužil tekmo prepovedi in 200 evrov kazni. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Maver bo počival eno tekmo

V nedeljo so oklepniki iz avstrijske prestolnice na kolena spravili Pioneers Vorarlberg, za katerega igra slovenski napadalec Luka Maver. Ta si je v 56. minuti po vložku s kolenom prislužil 5 + 20 minut kazni, dan pozneje pa prejel še dodatno kazen.

Po ogledu videoposnetka so mu zaradi brezbrižnega prekrška (kneeing) s kolenom naložili tekmo prepovedi in 200 evrov denarne kazni. Maver bo tako izpustil sredin obračun z Linzem.

Matjaž Kopitar
Sportal Kopitar razkril novembrski načrt
Ne spreglejte