Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 12. 2023,
21.10

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

Luka Maver Pioneers Vorarlberg HK Olimpija IceHL

Nedelja, 10. 12. 2023, 21.10

4 mesece, 3 tedne

IceHL, 9. in 10. december

Olimpija izgubila na Predarlskem, Kuraltovi ostajajo na vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Vorarlberg : HK Olimpija | Olimpija je z 2:5 izgubila pri Vorarlberg Pioneers. | Foto Rothmund_Pioneers.hockey

Olimpija je z 2:5 izgubila pri Vorarlberg Pioneers.

Foto: Rothmund_Pioneers.hockey

Hokejisti Olimpije so po petkovi zmagi v Innsbrucku, kjer so na krilih povratnika Lukaša Horaka zmagali s 3:0, danes gostovali pri Pioneers Vorarlberg in izgubili z 2:5. Na drugi današnji tekmi je bil Asiago po podaljšku s 4.3 boljši od Dunaja. V nedeljo so Anže Kuralt in njegovi soigralci iz Fehervarja prvo mesto zadržali z zmago (3:2) na gostovanju pri Pustertalu.

Innsbruck : HK Olimpija
Sportal Horak ob vrnitvi Olimpiji izdatno pomagal do zmage

Zmaji so proti ekipi, za katero igra slovenski napadalec Luka Maver, izgubili še tretjič v sezoni. Pioneers Vorarlberg so bili od Olimpije letos boljši s 6:2 in 7:1, danes še s 5:2.

Ljubljančani so v petek na gostovanju pri Innsbrucku slavili s 3:0, a jih je danes čakal že nov sosedski obračun na lestvici, saj so gostovali še pri Vorarlbergu. Za tekmece tokrat niso našli rešitve, prav tako pa je avstrijska zasedba Olimpijo zdaj prehitela na devetem mestu lestvice regionalnega tekmovanja in ima dve točki več.

V prvi tretjini so zmaji še držali stik z domačini, čeprav so si slednji ustvarili nekaj več priložnosti. Eno izmed teh so izkoristili tik ob koncu tretjine, ko je igro z igralcem več na ledu v zadetek pretvoril Kevin Macierzynski.

Vorarlberg : HK Olimpija | Foto: Rothmund_Pioneers.hockey Foto: Rothmund_Pioneers.hockey V drugi tretjini so hokejisti Vorarlberga stopili na plin in povsem nadigrali slovensko zasedbo (streli na gol 20:9), hitro je nov "powerplay" pionirjev izkoristil Julian Metzler. Na 3:0 je v 37. minuti povišal Nick Pastujov.

Odločno so domači krenili tudi v sklepno tretjino (streli na gol 18:6) in znova dosegli hiter zadetek, ko je po minuti in 25 sekundah zadel Daniel Woger, ki mu je podal Slovenec v dresu Vorarlberga Luka Maver.

Vorarlberg : HK Olimpija | Foto: Rothmund_Pioneers.hockey Foto: Rothmund_Pioneers.hockey Nekaj trenutkov za tem je za Olimpijo znižal Ville Leskinen, a je bil to le tolažilni zadetek za varovance Anttija Karhule. Zmago domačih je v 54. minuti s svojim drugim golom potrdil Pastujov, preden je šest sekund pred koncem dvoboja z drugim golom poraz ljubljanske zasedbe omilil Jaka Šturm.

Po prekinitvi tekmovanja naslednji teden bodo Ljubljančani tudi naslednjo tekmo odigrali v gosteh, 22. decembra bodo gostovali pri Bolzanu.

V nedeljo so Anže Kuralt, ki je v petek trikrat zadel in enkrat podal ter postal igralec kroga, in soigralci Fehervarja prvo mesto zadržali z zmago (3:2) na gostovanju pri Pustertalu. Kuralt je bil podajalec pri prvem golu na tekmi.

Vroče je bilo na Koroškem, saj v Beljak (Blaž Tomaževič, Robert Sabolič) gostil Celovec (Jan Muršak, Luka Gomboc). KAC je brez pomoči poškodovanega Muršaka zmagal s 4:2, slovenski legionarji pa niso vknjižili novih točk, le Sabolič je odsedel eno malo kazen. 

Branilec naslova Salzburg je izgubil proti Innsbrucku, Linz pav gosteh pri Bolzanu.

Po nedeljskih tekmah sledi premor, namenjen reprezentanci.

Liga ICE

Sobota, 9. december

Nedelja, 10. december

Lestvica

Preberite še:

 

derbi Sij Acroni Jesenice
Sportal Večni derbi s sedmimi goli, Olimpija v zadnjih minutah strla jeseniški odpor
Ne spreglejte