Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 12. 2023,
21.00

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

Natisni članek

HK Triglav Kranj HK RST-Pellet CELJE HK Olimpija HDD Jesenice hokejsko državno prvenstvo

Torek, 5. 12. 2023, 21.00

4 mesece, 3 tedne

Državno prvenstvo, drugi del, 5. december

Večni derbi s sedmimi goli, Olimpija v zadnjih minutah strla jeseniški odpor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21
derbi Sij Acroni Jesenice | Olimpija je z dvema goloma v šesti minuti povedla z 2:0. | Foto www.alesfevzer.com

Olimpija je z dvema goloma v šesti minuti povedla z 2:0.

Foto: www.alesfevzer.com

Torkov večer je bil v znamenju hokejskega derbija med Jesenicami in Olimpijo. Ljubljančani so v sedmi minuti povedli z 2:0, v drugi tretjini so Gorenjci prišli do izenačenja na 2:2, v zadnji pa so v treh minutah padli trije goli. S 4:3 je prvi derbi v drugem delu državnega prvenstva dobila ljubljanska ekipa. Dvoboj med Celjem in Triglavom (4:3) je z dvema goloma odločil 17-letni Gal Sodja Zalokar.

HK RST-Pellet Celje, HDD Jesenice,
Sportal Vodilna ekipa premočna za Jeseničane, Celjani izgubili pri rdečih bikih

Po prvi tretjini 1:2. | Foto: www.alesfevzer.com Po prvi tretjini 1:2. Foto: www.alesfevzer.com V Podmežakli se je v uvodnih minutah bolj slišalo navijače iz Ljubljane in njihovi ljubljenci so tudi prvi dosegli gol, pravzaprav kar dva v sedmi minuti tekme. Najprej je zadel Miha Beričič, nato še Maris Bičevskis. A so se domači zbrali, vratar Žan Us je nekajkrat dobro posredoval. Urban Sodja je v 13. minuti poskrbel za znižanje izida na 1:2. V zaključku prve tretjine so imeli domači z igralcem več dva izvrstna strela, a je gostujoči vratar Luka Kolin oba ubranil. Ko smo že mislili, da v drugi tretjini ne bomo videli gola (Us se je izkazal z nekaj dobrimi obrambami), so v 36. minuti Jeseničani prišli do izenačenja. Za 2:2 je zadel Žan Jezovšek.

Sredi zadnje tretjine so v vsega dveh minutah in pol padli trije goli. Najprej je Marcel Mahkovec poskrbel za vodstvo Olimpije s 3:2, 70 sekund pozneje je za 3:3 zadel Maks Selan, že dobro minuto pozneje pa so Ljubljančani znova vodili. Aljoša Crnovič je dosegel gol za vodstvo in tudi zmago s 4:3. V zadnjih dveh minutah so sicer Jeseničani ob novi ljubljanski kazni, peti na tekmi (sami niso imeli nobene izključitve), iz vrat potegnili Usa in skušali izsiliti podaljšanje tekme. A je ljubljanska obramba nalet zdržala.

Jeseničani so v drugi tretjini prišli do izenačenja na 2:2. | Foto: www.alesfevzer.com Jeseničani so v drugi tretjini prišli do izenačenja na 2:2. Foto: www.alesfevzer.com

Drugi derbi državnega prvenstva bo 30. januarja 2024 v Ljubljani.

Dvoboj Triglava in Celja odločil 17-letnik

Zmaga za Celje | Foto: Peter Ocvirk/Facebook HK RST-Pellet Celje Zmaga za Celje Foto: Peter Ocvirk/Facebook HK RST-Pellet Celje Na drugi tekmi so se merili hokejisti HK Triglav Kranj in HK RST-Pellet Celje. Ekipi sta bili v tem delu še brez zmage. Celjani, ki so točko odščipnili Olimpiji, so zmagali s 4:3. Tekmo je z dvema goloma odločil komaj 17-letni Gal Sodja Zalokar. Zadetek za zmago je dosegel pet minut pred koncem.

Po treh odigranih tekmah vseh štirih ekip na lestvici zdaj z osmimi točkami vodi Olimpija. S šestimi točkami ji sledijo Jesenice, Celje je tretje s štirimi točkami, Triglav na zadnjem mestu brez ene same. Tako Olimpija kot Jesenice sta dala po 11 golov, so pa Ljubljančani prejeli tri manj.

Olimpija je zmagala s 4:3 in skočila na vrh lestvice z osmimi točkami. | Foto: www.alesfevzer.com Olimpija je zmagala s 4:3 in skočila na vrh lestvice z osmimi točkami. Foto: www.alesfevzer.com

Finalista bosta znana konec januarja

V drugem delu, ki bo trajal do konca januarja prihodnje leto, štiri moštva (HDD Sij Jesenice, HK RST-Pellet Celje, HK Triglav, HK SŽ Olimpija) igrajo po dvokrožnem sistemu. Najboljši ekipi se bosta uvrstili v finale državnega prvenstva, ki bo na sporedu po končanih mednarodnih klubskih tekmovanjih, v katerih nastopata oba finalista.

Pričakovati gre, da se bosta za naslov, če ne bo presenečenj, pomerila prav večna tekmeca.

Vsv Beljak  Marcel Rodman
Sportal Rodmanovim skalp prvakov

Državno prvenstvo, drugi del

Torek, 5. december

Lestvica:

Preberite še:

Luka Gračnar, svetovno prvenstvo 2023
Sportal Luka Gračnar se je za novo pot in nove cilje odločil po presenetljivem klicu
Ne spreglejte