Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 2. 2024,
21.36

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

Žiga Pavlin Antti Karhula Val Pusteria HK Olimpija IceHL

Torek, 27. 2. 2024, 21.36

2 meseca

ICEHL, kvalifikacije za četrtfinale, drugi tekmi

Olimpija silovito vrnila udarec, odločitev bo padla v Brunicu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
IceHL: HK Olimpija - Pustertal | Olimpija je v Hali Tivoli s 6:2 premagala Pustertal in izsilila odločilno tretjo tekmo. Ta bo v četrtek na Južnem Tirolskem. | Foto www.alesfevzer.com

Olimpija je v Hali Tivoli s 6:2 premagala Pustertal in izsilila odločilno tretjo tekmo. Ta bo v četrtek na Južnem Tirolskem.

Foto: www.alesfevzer.com

Hokejisti HK SŽ Olimpija so danes odigrali najpomembnejšo tekmo te sezone v IceHL. Da bi nadaljevali mednarodno sezono, so v Hali Tivoli proti Pustertalu nujno potrebovali zmago za izenačenje serije in jo tudi dobili. Italijansko ekipo so premagali s 6:2, odločitev o potniku v končnico bo padla v četrtek v Brunicu. V drugem paru med Vorarlberg Pioneers in Innsbruckom je izzivalec Vorarlberg še drugič premagal Tirolce (5:2) in napredoval v četrtfinale.

Liga ICE, kvalifikacije za četrtfinale, drugi tekmi

Torek, 27. februar:

 

Medtem ko so se Celovec, Fehervar, Salzburg, Bolzano, Beljak in Linz že po rednem delu uvrstili v četrtfinale, se jim je danes pridružil še Vorarlberg Pioneers, ki je z drugo zmago na drugi tekmi izločil Innsbruck.

O zadnjem četrtfinalistu odločata HK SŽ Olimpija in Pustertal. Kolektiv iz Južne Tirolske je na prvi nedeljski tekmi slavil s 3:0 in si priigral zaključni plošček za napredovanje v četrtfinale, a so se Ljubljančani v torek vrnili v igro, v Hali Tivoli so zmagali s 6:2, tako da bo odločala četrtkova tekma v Brunicu. 

Italijani povedli, nato pa ...

Ljubljančani so tekmo za biti ali ne biti odprli agresivno, silovito, v prvih petih minutah so stisnili tekmece pred njihov gol, lepi priložnost sta imela Miha Zajc in Žiga Pance, a gola ni bilo. Olimpija si je v prvi tretjini prislužili tri izključitve. Če so prvo Aljoše Crnovića še preživeli brez posledic, pa so drugo Trevorja Goocha gostje iz Brunica kaznovali. V osmi minuti tekme je goste v vodstvo popeljal Daniel Catenacci. Med 11. in 13. minuto so morali zmaji spet garati v obrambi in se reševati ob novi izključitvi, tokrat Villeja Leskinena, zato pa so v 18. minuti sami dočakali priložnost z igralcem več na ledu. Na klop se je šel hladit Mats Mikael Frycklund, za izenačenje pa je 43 sekund zatem z natančnim strelom ob vratnici poskrbel Marcel Mahkovec

IceHL: HK Olimpija - Pustertal | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

V drugi tretjini vrnitev zmajev

Sledila je odlična druga tretjina za domače moštvo. V 27. minuti je Mahkovec Olimpijo s svojim drugim golom popeljal v vodstvo, po lepi akciji s Trevorjem Goochem in Žigo Pancetom je še drugič na tekmi premagal gostujočega vratarja Andreasa Bernarda. Obe ekipi sta bili v polni postavi, gol je padel kmalu po tem, ko je malo kazen prestal Catenacci. V 32. minuti pa je izjemen gol dosegel še Nik Simšič, plošček je sprejel na desni strani ledu pred obrambno tretjino Pustertala, nato pa zadrsal mimo dveh branilcev na levo stran ledu in vratarja Bernarda presenetil z močnim strelom iz domala mrtvega kota.  

IceHL: HK Olimpija - Pustertal | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

V 35. minuti so razigrani zmaji še enkrat odlično izkoristili številčno premoč na ledu in po akciji Mihe Zajca, Aljaža Predana in strelca Leskinena prednost povišali na 4:1. To je bil tudi izid po 40 minutah igre.

So pa gostje le po minuti in 38 sekundah tretje tretjine dokazali, da se še niso predali. Lukaša Horaka je presenetil David Morley. Ljubljančani so v zadnji tretjini zdržali hud začetni pritisk Pustertala, z nekaj ključnimi obrambami se je izkazal češki čuvaj mreže. Slabe tri minute pred koncem so poskušali znižati brez vratarja in s šestimi igralci v polju, a je njihove načrte prav v zadnji minuti tekme prekrižal Miha Zajc, ki je plošček poslal v prazen gol. Pod končnih 6:2, plošček se je od gostov odbil za hrbet njihovega vratarja, se je sicer podpisal Jaka Sodja.  

Odločilna tretja tekma bo v četrtek v Brunicu.

Preberite še:

Antti Karhula
Sportal Finec ostaja glavni trener hokejskega kluba SŽ Olimpija
HDD Jesenice
Sportal Jeseničani visoko zmagali, pa vseeno ostali brez končnice
Ne spreglejte