Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 2. 2024,
22.00

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

HDD Jesenice Alpska liga

Sobota, 24. 2. 2024, 22.00

2 meseca

Alpska liga, kvalifikacijska skupina in drugi del, 24. februar

Jeseničani visoko zmagali, pa vseeno ostali brez končnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
HDD Jesenice | Jeseničani so sicer premagali Steel Wings Linz, a je bil tudi Merano boljši od Gardene. | Foto www.alesfevzer.com

Jeseničani so sicer premagali Steel Wings Linz, a je bil tudi Merano boljši od Gardene.

Foto: www.alesfevzer.com

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v zadnji tekmi drugega dela alpske lige v kvalifikacijski skupini za uvrstitev v končnico premagali drugo zasedbo Linza s 7:1 (3:1, 2:0, 2:0). A so kljub temu ostali brez končnice, saj je na drugi tekmi Merano premagal Val Gardeno s 5:3 in ohranil prednost na lestvici.

HDD Jesenice
Sportal Železarji v velikih težavah

Hokejisti Sija Acronija Jesenic, sicer še aktualni prvaki alpske lige, so se pred današnjim zadnjim krogom znašli v nezavidljivem položaju. Po porazih prejšnji teden s Celjani (4:6) in v četrtek proti neposrednim tekmecem v Meranu (0:4) so namreč zdrsnili z mest, ki še omogočajo nadaljevanje sezone. Iz vsake od dveh skupin sta v dodatne kvalifikacije vodili le prvo in drugo.

Pred današnjim obračunom so bili Jeseničani na tretjem mestu lestvice skupine A s 13 točkami. Prvo mesto si je že pred koncem zagotovila Val Gardena z 20 točkami, drugi pa je bil Merano s 15.

Jeseničani so tako za morebitno nadaljevanje sezone ob nujni zmagi danes proti Linzu potrebovali še pomoč Val Gardene. Če bi Merano izgubil, bi ga še lahko preskočili, sicer pa bi ostali na tretjem mestu.

Na koncu se je razpletlo s slabšo možnostjo za slovenski klub. Svojo nalogo so danes sicer železarji opravili dobro in pričakovano brez težav premagali zadnjeuvrščene tekmece.

Na koncu je bil izid 7:1, izkazal se je štirikratni strelec Žan Jezovšek, dvakrat je zadel Maks Selan, enkrat pa Eric Pance. Vse to pa nazadnje ni bilo dovolj, saj je Merano zmagal v Val Gardeni. Nekaj upanja je za Jeseničane pomenilo vodstvo Gardene z 2:1 po dveh tretjinah, a so hokejisti Merana v zadnji s 4:1 poskrbeli za preobrat, končni uspeh in drugo mesto v tej skupini ter končnico, za Jeseničane pa je to pomenilo konec mednarodne sezone.

Po končanem drugem delu sezone so v skupini master, kjer si je šesterice že neposredno zagotovila končnico, na prvem mestu končali hokejisti Rittna pred Cortino, mlado ekipo Salzburga, Vipitenom, Zell am Seejem in Bregenzerwaldom.

Za še dve vstopnici za končnico pa se bodo v dodatnih kvalifikacijah pomerili Merano in Kitzbühel ter Val Gardena in Unterland. Igrali bodo na dve zmagi, zmagovalca teh parov bosta dopolnila seznam četrtfinalistov.

Končnica se bo začela 5. marca. Prva tekma polfinala je načrtovana 21. marca, začetek finala pa 6. aprila. Prvak bo znan najpozneje 20. aprila.

Alpska liga:

Sobota, 24. februar:

Lestvica

Preberite še:

HK RST-Pellet Celje
Sportal Celjani ugnali Jeseničane in jim otežili delo

 

Ne spreglejte