Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 2. 2024,
14.07

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

HK SŽ Olimpija Antti Karhula

Četrtek, 22. 2. 2024, 14.07

2 meseca

Finec ostaja v Ljubljani

Finec ostaja glavni trener hokejskega kluba SŽ Olimpija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Antti Karhula | Foto Domen Jančič/HK SŽ Olimpija

Foto: Domen Jančič/HK SŽ Olimpija

Finec Antti Karhula ostaja glavni trener članske ekipe hokejskega kluba SŽ Olimpija. Z vodstvom ekipe je podaljšal pogodbo za dve sezoni, do konca sezone 2025/26, je sporočila ljubljanska zasedba. Olimpiji se je pridružil 26. januarja lani.

"Ko sem pred dobrim letom prišel v klub, sem imel dober občutek. Lepo je delati v okolju z iskrenimi ljudmi, ki jih povezuje skupni cilj. V zadnjem letu sem spremljal napredek kluba na organizacijski ravni, veliko igralcev je naredilo korak naprej in seveda si tudi jaz želim narediti še kakšen korak naprej. Prepričan sem, da lahko s klubom gradimo pozitivno zgodbo, da pokažemo, da znamo in zmoremo. Imamo mlado in energično ekipo, dobre drsalce in na tem bomo gradili v prihodnje, prav tako na dobrem vzdušju v ekipi in trdem delu," je povedal Karhula.

Sedeminštiridesetletnik izhaja iz finske hokejske šole in je svojo trenersko kariero gradil na Finskem v ligi mestis in na Madžarskem, kjer je bil trener Fehervarja. Preden je prišel v Ljubljano, je bil trener Banske Bystrice.

Anže Ulčar | Foto: HK SŽ Olimpija Anže Ulčar Foto: HK SŽ Olimpija

"Zgradili smo kakovostno in homogeno ekipo"

Direktor SŽ Olimpije Anže Ulčar je pojasnil, da so že konec lanske sezone začeli graditi novo zgodbo. "Zgradili smo kakovostno in homogeno ekipo, ki je med sezono dosegala tudi vse boljše rezultate. Cilj biti konkurenčni in v igri za zmago na vsaki tekmi smo izpolnili in to nas je pripeljalo do položaja, ki smo si ga na začetku sezone želeli - realno možnost uvrstitve v končnico. Verjamemo, da je 'Upijevo' delo s tako mlado ekipo vse prej kot končano, zato smo veseli nadaljevanja sodelovanja in nadgrajevanja zgodbe," pa je dejal Ulčar.

Ne spreglejte