Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 12. 2021,
20.05

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

1

Natisni članek

Rouen Matija Pintarič Jan Muršak hokejska liga prvakov

Ponedeljek, 6. 12. 2021, 20.05

2 leti, 4 mesece

hokejska Liga prvakov, četrtfinale

En Slovenec v bitki "za Švedsko", drugi na težkem izzivu na Finskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

1

Jan Muršak | Na poti do polfinala lige prvakov Janu Muršaku in soigralcem Frölunde stoji tekmec iz švedske lige Leksands. | Foto Guliverimage

Na poti do polfinala lige prvakov Janu Muršaku in soigralcem Frölunde stoji tekmec iz švedske lige Leksands.

Foto: Guliverimage

Le še osem moštev je v igri za končno zmago v hokejski ligi prvakov. Med temi tudi dve s slovenskim pridihom. Če je Frölunda, za katero igra Jan Muršak, vajena četrtfinalov, v zadnjih petih izvedbah je kar štirikrat postala zmagovalka tekmovanja, pa bo za Rouen Matije Pintariča to premierni četrtfinalni nastop.

Matija Pintarič
Sportal Velik uspeh Pintaričevih. Pri Bolzanu razočarani: Zaušnica klubu.

V četrtfinale hokejske lige prvakov so se letos uvrstila tri švedska moštva (Frölunda, Leksands in Rögle), dve finski (Tappara, Lukko) ter po eno češko (Sparta Praga), nemško (Red Bull München) in francosko (Rouen).

Najuspešnejši klub tekmovanja Frölunda, v šestih izvedbah v tej obliki je zmagal kar štirikrat, se bo za polfinale v bitki "za Švedsko" pomeril s tekmecem iz domačega tekmovanja Leksandsom. Branilci lovorike, v dresu katerih drsa tudi slovenski napadalec Jan Muršak, ki se poteguje za prvo tovrstno lovoriko, trenutno zasedajo prvo mesto domače lige SHL, medtem ko je Leksands peti. Muršakovi v četrtfinale vstopajo s tremi zaporednimi porazi, nasprotnik z dvema.

Moštvi bosta med vsemi pari prepotovali najkrajšo razdaljo, saj ju loči le 450 kilometrov. Frölunda je v osmini finala z dvema zmagama zanesljivo izločila Adler Mannheim (10:1, 4:1). Na drugi strani se je Leksands po prvi tekmi izločilnih bojev proti Celovcu znašel v nezavidljivem položaju, saj je na Koroškem izgubil z 0:4, a nato doma nadigral prvake lige ICEHL (8:1) in napredoval. 

Muršak, za katerega bo to prvi četrtfinale lige prvakov, saj je v sezoni 2017/18 Frölunda v osmini finala izgubila z Liberecem, in soigralci bodo na gostovanju ostali še nekaj dni. Ekipi se bosta v četrtek pomerili še v ligi SHL.

Matija Pintarič se bo s soigralci Rouena v četrtfinalu pomeril s finskim prvoligašem iz Tampereja. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Matija Pintarič se bo s soigralci Rouena v četrtfinalu pomeril s finskim prvoligašem iz Tampereja. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Če so se Muršakovi pričakovano uvrstili med najboljših osem, pa so za presenečenje poskrbeli člani Rouena, v vratih katerih je zadnja leta nepogrešljivi člen moštva Matija Pintarič. Francoski prvaki so si četrtfinale zagotovili sploh prvič, zanj pa so morali izločiti Red Bull Salzburg. Na prvi tekmi na domačem ledu so ga premagali s 3:0, nato pa na zahtevnem gostovanju dopustili, da so rdeči biki izenačili (3:0), a nato pet minut pred koncem rednega dela prišli do pomembnega zadetka, ki jim je prinesel četrtfinale.

V tem bodo Pintarič in soigralci, ki v francoski Ligue Magnus zasedajo četrto mesto, outsiderji. Čaka jih namreč polfinalist finske elitne Liige v zadnji sezoni Tappara iz Tampereja. Finci so trenutno šele osmi v domačem prvenstvu, a vloga favorita je na njihovi strani. V osmini finala so po uvodnem remiju (2:2) in zmagi (4:2) izločili švedski Vaxjo.

Prva tekma bo na Finskem, povratna v Franciji.

Liga prvakov, četrtfinale*

Torek, 7. december
Tappara - Rouen
Leksands -  Frölunda 
Lukko - Red Bull München
Sparta Prague - Rögle

*Povratne tekme bodo 14. decembra.

 

Zmagovalci lige prvakov

2021/22: ?
2019/20: Frölunda HC
2018/19: Frölunda HC
2017/18: JYP
2016/17: Frölunda HC
2015/16: Frölunda HC
2014/15: Luleå HF

HK Olimpija Dornbirn
Sportal Zahteven test za Olimpijo: Čaka nas eden od favoritov za osvojitev lige
Ne spreglejte