Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 5. 2023,
22.57

Osveženo pred

11 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

Natisni članek

divizija I Italija Velika Britanija Poljska svetovno prvenstvo

Petek, 5. 5. 2023, 22.57

11 mesecev, 3 tedne

Hokej na ledu, SP divizije I, skupina A

Poljaki in Britanci med elito

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43
John Murray, Poljska, hokej | Poljaki bodo naslednje leto igrali na SP elitne divizije na Češkem. | Foto Guliverimage

Poljaki bodo naslednje leto igrali na SP elitne divizije na Češkem.

Foto: Guliverimage

Poljski hokejisti so si na svetovnem prvenstvu skupine A divizije I v Nottinghamu v Veliki Britaniji danes zagotovili mesto v elitnem razredu svetovnega hokeja. Zvečer so se jim po derbiju prvenstva in zmagi nad Italijo (5:3) pridružili še gostitelji turnirja Britanci. Ti so s 14 točkami in brez poraza tudi zmagovalci turnirja.

Poljaki so danes na svoji zadnji tekmi turnirja v Nottinghamu s 6:2 premagali Romunijo in si s 13 točkami že zagotovili napredovanje v elitni razred svetovnega hokeja. Slabši kot drugi namreč ne morejo biti več. Poljski hokejisti so dosegli štiri zmage in doživeli le en poraz. Premoč so priznali le gostiteljem Britancem, in še to šele po podaljšku s 4:5.

Britanci so prvaki domačega turnirja, sklenili so ga brez poraza, v derbiju zadnjega kroga pa so s 5:3 premagali Italijo.Najboljši reprezentanci s tega prvenstva bosta naslednje leto igrali na svetovnem prvenstvu elite na Češkem, prostor zanju pa bosta sprostili dve najslabši reprezentanci z letošnjega svetovnega prvenstva na Finskem in v Latviji, kjer bo nastopila tudi slovenska reprezentanca.

Najslabša izbrana vrsta na turnirju v Nottinghamu je izpadla v skupino B divizije I. To je izbrana vrsta Litve, ki je ostala brez zmage, na zadnji tekmi je z 1:2 izgubila proti Koreji.

Iz skupine B so sicer že napredovali Japonci, zmagovalci nedavnega turnirja v Talinu v Estoniji. Tam pa so bili najslabši Srbi, ki so tako nazadovali v divizijo II. Iz te se v razred višje selijo Španci, zmagovalci nedavnega SP divizije II, skupine A v Madridu. Na tem so bili najslabši Islandci, ki so nazadovali v skupino B divizije II, iz te pa so napredovali hokejisti Združenih arabskih emiratov. Ti so brez poraza osvojili turnir v Istanbulu, kjer so se spopadli z gostitelji Turki, Belgijci, Bolgari, Novozelandci in Mehičani. Zadnji bodo naslednje leto člani divizije III, v divizijo II pa so napredovali Tajvanci.

Preberite še:

SP v hokeju (Ljubljana): Slovenija - Madžarska
Sportal Slovenci v zadnjih minutah strli Madžare, Kopitar določil ekipo za SP
Ne spreglejte