Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 1. 2022,
15.53

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

2

Natisni članek

Mitja Šivic IceHL HK Olimpija

Torek, 11. 1. 2022, 15.53

2 leti, 3 mesece

Ljubljančani so se vrnili na treninge, v ekipi kmalu nov/a obraz/a

Olimpija v iskanju novih moči in poti v tekmovalni ritem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

2

HK OLimpija | Hokejisti Olimpije so se v začetku tedna vrnili na treninge. | Foto Facebook HK SŽ Olimpija

Hokejisti Olimpije so se v začetku tedna vrnili na treninge.

Foto: Facebook HK SŽ Olimpija

Hokejisti HK SŽ Olimpija, ki so morali po pozitivnih testih na covid-19 pred dobrim tednom v karanteno, so se v začetku tedna vrnili na treninge. V tekmovalni ritem se bodo v petek, ko je po štirih tekmah odpovedi v IceHL predvideno gostovanje v Gradcu. Ljubljančani zaradi težav s kaznimi in poškodbami iščejo nove moči.

hokej splošna, palice
Sportal Založani in Kranjčani v polfinalu, sprememba sistema v dveh parih

Po črnem decembru, v katerem so člani HK SŽ Olimpija na devetih tekmah IceHL zmagali le dvakrat, se spopadli s kar nekaj poškodbami in si položaj zapletli z več kaznimi, so novo leto začeli v karanteni. V začetku tedna se je večina vrnila na treninge, v petek bodo odigrali prvo tekmo po prisilnem premoru, na urniku je gostovanje pri eni od redkih ekip, ki v zadnjem tednu ni imela težav s koronavirusom, Gradcu.

"Včeraj smo imeli malo lažji trening, kar zadeva dolžino, ker po desetih dneh težko od njih zahtevaš zelo velik napor. Malo se je poznalo, da so bili zarjaveli, danes pa smo imeli že zelo dober trening, tako da sem zadovoljen z njimi. Kar zadeva fizično pripravo, se mora po desetih⁶ dneh nekje poznati. V obdobju karantene so vsi dobili program, prepričan sem, da so ga vsi izvajali," je po današnjem treningu dejal glavni trener Mitja Šivic.

Vienna Capitals Graz 99ers
Sportal Na edini tekmi dneva "nogometna zmaga" Dunaja

Kazni, poškodbe ...

Poškodbe in kazni so ga v zadnjih tednih prisilile v iskanje novih moči. Napadalec Luka Kalan je decembra prestal operacijo kolena in predčasno končal sezono, izkušeni član napada Aleš Mušič je zaradi poškodbe zadnjo tekmo odigral konec novembra. Zaradi vložkov na tekmi v Beljaku sta si napadalca Tadej Čimžar in Miha Zajc prislužila deset tekem prepovedi. Dve tekmi kazni je na zadnjem obračunu s Celovcem prejel še napadalec Anže Ropret, ta je ob koncu omenjenega srečanja tudi sam prejel udarec v glavo in predčasno končal tekmo. Poškodbo spodnjega dela telesa je na tekmi s Celovcem utrpel vratar Žan Us, tako da bo odsoten nekaj tednov. HK Olimpija - HDD Jesenice Mitja Šivic | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Olimpija tako išče nove napadalce, kaj kmalu bi se jim tudi uradno lahko pridružil kak nov obraz ali dva, a kot pravi Šivic, danes zgodaj popoldne pogodbe še niso podpisali z nikomer. "Marsikaj slišim, marsikaj se govori, kdo prihaja, a ta trenutek še ni nič dogovorjenega, trudimo pa se, da ekipo osvežimo. Vemo, da imamo kar nekaj igralcev 'avt' do konca sezone ali pa skoraj do konca sezone, tako da ne moremo iti naprej s tremi napadi. Iščemo napadalce, smo blizu sklenitve sodelovanja."

Ljubljančani se bodo v tekmovalni ritem, če ne bo novih težav, vrnili v petek v Gradcu, v soboto pa jih čaka še druga tekma v dobrem dnevu, v Tivoliju bo gostoval Dornbirn. 

HK SŽ Olimpija pred sezono 2021/22
Sportal Olimpija morala prečrtati še eno tekmo in podaljšala sodelovanje
HK Olimpija - HDD Jesenice Nik Zupančič
Sportal Nove alpske odpovedi, štirje bodo boj za polfinale začeli čez teden
Ne spreglejte