Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 1. 2022,
16.15

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

HDD Jesenice HK Olimpija državno prvenstvo Alpska liga

Ponedeljek, 10. 1. 2022, 16.15

2 leti, 3 mesece

Koronavirus kroji urnik

Nove alpske odpovedi, štirje bodo boj za polfinale začeli čez teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
HK Olimpija - HDD Jesenice Nik Zupančič | Jeseničani bi morali v četrtek gostovati pri Fassi, a je tekma prestavljena.  | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Jeseničani bi morali v četrtek gostovati pri Fassi, a je tekma prestavljena.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Vodstvo Alpske lige je moralo zaradi težav z okužbami s koronavirusom v klubih prestaviti še štiri tekme, med drugim tudi četrtkovo gostovanje vodilnega moštva HDD Sij Acroni Jesenice pri Fassi. Naslednja predvidena alpska tekma železarje čaka 20. januarja, ko bodo gostili drugo ekipo Linza. Še prej je predvideno, da z zamudo začnejo četrtfinale državnega prvenstva, prva tekma proti HDK Maribor naj bi bila v ponedeljek, 17. januarja.

Vienna Capitals Graz 99ers
Sportal Na edini tekmi dneva "nogometna zmaga" Dunaja

Tudi spored Alpske lige v zadnjih dneh močno krojijo okužbe z novim koronavirusom. Slovenski predstavnik HDD Sij Acroni Jesenice je to občutil že pretekli teden, ko je odpadlo gostovanje pri Fassi, brez odpovedi pa ne gre niti v tem tednu. Jeseničani bi morali v četrtek gostovati pri Fassi, a je srečanje prestavljeno.

Prestavili so še tri tekme tega tedna (Vipiteno Kitzbühel, Merano-Dunaj II, Vipiteno-Dunaj II). Naslednji predviden obračun železarjev v tekmovanju je v četrtek, 20. januarja, ko bo na Gorenjskem gostovala druga ekipa Linza.

Zaradi težav z okužbami so v ligi pred časom sledili IceHL in spremenili sistem razvrstitve na lestvici. Prvi kriterij za razvrstitev niso več točke, pač pa je povprečno osvojeno število točk na tekmo.

Štiri moštva − tudi HK SŽ Olimpija, ki se vrača na treninge − bodo četrtfinale DP začela z desetdnevno zamudo, in sicer prihodnji ponedeljek. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Štiri moštva − tudi HK SŽ Olimpija, ki se vrača na treninge − bodo četrtfinale DP začela z desetdnevno zamudo, in sicer prihodnji ponedeljek. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Oboji Jeseničani, Olimpija in Maribor četrtfinale začenjajo 17. januarja

Pri Hokejski zvezi Slovenije so ob tem potrdili še nova datuma začetkov četrtfinala državnega prvenstva dveh parov, ki bosta lov za polfinalom zaradi epidemije covid-19 začela z zamudo. Prvi četrtfinalni tekmi HDD Sij Acroni JeseniceHDK Maribor in HK SŽ OlimpijaHD Hidria Jesenice sta predvideni v ponedeljek, 17. januarja.

Preostale štiri ekipe so četrtfinale že začele, in sicer so hokejisti HK Triglav Kranj svojega nasprotnika HKMK Bled premagali s 7:2, člani HK Slavija Junior pa so s 4:3 strli HK Celje. Če ne bo sprememb, bodo Celjani in Založani drugo tekmo odigrali ta torek, Kranjčani in Blejci pa v sredo.

V četrtfinalu je predvideno, da igrajo na dve zmagi.

HDD Sij Acroni Jesenice - HK SŽ Olimpija Nik Zupančič
Sportal Založani in Kranjčani korak do polfinala, "velikanoma" zagodla višja sila
Ne spreglejte