Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 6. 2020,
19.15

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

HK Olimpija Miha Butara Alpska liga liga EBEL

Četrtek, 18. 6. 2020, 19.15

3 leta, 10 mesecev

ni še uradne odločitve

Olimpija še čaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
HK Olimpija navijači | Ni še jasno, v katerem mednarodnem tekmovanju bodo igrali hokejisti HK SŽ Olimpija. | Foto Grega Valančič/Sportida

Ni še jasno, v katerem mednarodnem tekmovanju bodo igrali hokejisti HK SŽ Olimpija.

Foto: Grega Valančič/Sportida

V katerem mednarodnem tekmovanju bodo v prihodnji sezoni igrali hokejisti HK SŽ Olimpija, uradno še ni znano. Če bo vodstvo nekdanje lige EBEL, po novem lige Bet-at-home (BAHEL) prikimalo ljubljanski ponudbi, bi lahko naredili korak naprej, sicer pa bodo ostali v Alpski ligi.

500. večni derbi: HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice
Sportal Olimpija in liga EBEL? "Že zdaj sposobni za selitev, drugo leto pa bomo zreli."

Ni še uradno jasno, ali bo vodstvu HK SŽ Olimpija uspel preboj na višjo tekmovalno raven, v ligo BAHEL. Če se je pred mesecema zdelo, da so v Ljubljani korak naprej preložili na prihodnje leto, so v zadnjih tednih govorice o tem, da bi zmaji že prihajajočo sezono lahko nastopali v nekdanji ligi EBEL, znova oživele.

Vodstvo kluba se je z vodstvom lige v zadnjem času pogajalo predvsem o nekaterih finančnih ugodnostih (znižano plačilo pristojbine), odgovor na to, ali bo Olimpija res stopila stopnico višje, se je tako zamikal iz dneva v dan. Tudi danes popoldne predsednik zeleno-belega kolektiva Miha Butara še ni imel konkretnih informacij: "Predsedstvo lige je imelo včeraj sestanek, na katerem so imeli na dnevnem redu tako nas kot Linz, a ni sporočilo še ničesar. Še vedno čakamo."

Olimpija je na ligo ta teden poslala pismo, neke vrste ponudbo, v kateri je predstavila svoje zmožnosti, med drugim tudi to, da bi pristojbino poravnala v obrokih. Če bo vodstvo tekmovanja prikimalo, morajo Ljubljančani prestati še glasovanje klubov. Za pridružitev potrebujejo dvotretjinsko večino, kar naj ne bi bila težava. V nasprotnem primeru bodo še naprej igrali v Alpski ligi, za katero so oddali prijavo. Odločitev naj bi bila znana do konca tedna, vsekakor pa do ponedeljka, ko bodo na novinarski konferenci predstavili cilje za prihodnjo sezono.

hdd jesenice podmežakla
Sportal Vodstvo Jesenic verjame igralcem: Udarci nas delajo močnejše

V Ljubljani verjamejo, da bo prenovljeni Tivoli novembra gostil Celinski pokal. | Foto: Grega Valančič/Sportida V Ljubljani verjamejo, da bo prenovljeni Tivoli novembra gostil Celinski pokal. Foto: Grega Valančič/Sportida

Bodo novembra gostili Beloruse in Latvijce?

V tej bo Olimpija nastopala tudi v Celinskem pokalu. Ta se bo s kvalifikacijami začel sredi oktobra, zmaji se mu bodo pridružili sredi novembra (13.–15.), ko bodo igrali z beloruskim Shaktyorjem Soligorskom, zmagovalcem rednega dela latvijskega prvenstva HC Olimp 69 Riga in zmagovalcem kvalifikacijske skupine, v kateri bodo igrali Crvena zvezda (Srbija), KHL Mladost (Hrvaška), Buz Beykoz (Turčija) in SC Irbis Skate (Bolgarija).

Zmagovalec novembrskega turnirja – za gostiteljstvo skupine se zanimata Olimpija in Riga – bo napredoval na zaključni turnir, ki bo predvidoma med 8. in 10. januarjem.

Preberite še:

Jesenice - Olimpija
Sportal Odziv jeseniških igralcev: Poskus rušenja kluba in vnašanje nemira
Podmežakla
Sportal Anonimni "klic na pomoč", športni direktor zavrača očitke: Nikogar nismo silili
Ne spreglejte