Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 6. 2020,
22.14

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

1

Natisni članek

anonimno pismo HDD Jesenice Alpska liga Marcel Rodman Andrej Tavželj

Ponedeljek, 15. 6. 2020, 22.14

3 leta, 7 mesecev

Hokejisti odgovarjajo na anonimno pismo

Odziv jeseniških igralcev: Poskus rušenja kluba in vnašanje nemira

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

1

Jesenice - Olimpija | "Poskus rušenja kluba in vnašanje nemira," na anonimno pismo odgovarjajo nekateri hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice. | Foto Peter Podobnik/Sportida

"Poskus rušenja kluba in vnašanje nemira," na anonimno pismo odgovarjajo nekateri hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

"Vsem prejemnikom pisma in širši javnosti igralci sporočamo, da pisma, ki je zaokrožilo po medijih, nismo napisali in pomoči, ki jo anonimni avtor pisma navaja, ne potrebujemo. Pismo jemljemo kot poizkus rušenja našega kluba in vnos nemira v ekipo," na anonimno pismo o domnevno slabih razmerah v HDD Sij Acroni Jesenice, ki smo ga prejeli v uredništvu, odgovarjajo igralci gorenjskega društva.

Podmežakla
Sportal Anonimni "klic na pomoč", športni direktor zavrača očitke: Nikogar nismo silili

Na anonimno pismo, v katerem avtorji (domnevno skupina hokejistov) opozarjajo na po njihovih besedah nevzdržne razmere v HDD Sij Acroni Jesenice, se je z izjavo za javnost, ki jo je poslal kapetan Andrej Tavželj, odzvalo več igralcev društva. 

V njej so zapisali, da pisma niso napisali in pomoči, ki jo anonimni avtor pisma navaja, ne potrebujejo. Dodali so, da težave, ki nastanejo, v klubu rešujejo sproti, z jasno in iskreno komunikacijo.

Ob tem so zapisali, da zaupajo vodstvu kluba, pismo, v katerem pošiljatelj vodilnim očita neizplačila in siljenje k podpisu novih pogodb ter izpostavlja domnevno sporno vsebino pogodb, pa vidijo kot napad na klub in vnašanje nemira v ekipo, ki se visoko motivirana pripravlja na sezono 2020/21. V tej bo ob domačih tekmovanjih še naprej igrala v Alpski ligi, v kateri je v zadnjih letih sodeloval tudi njen večni tekmec HK SŽ Olimpija. Ta naj bi svojo tekmovalno prihodnost, zanimal se je za vstop v nekdanjo ligo EBEL (po novem Bet-at-home liga), uradno naznanil v četrtek.

Izjavo za javnost, pod katero so se podpisali igralci Jesenic, si v nadaljevanju lahko preberete v celoti.

Jesenice | Foto:

Športni direktor Marcel Rodman je bil nad očitki presenečen. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Športni direktor Marcel Rodman je bil nad očitki presenečen. Foto: Peter Podobnik/Sportida Rodman presenečen

Dopoldne smo o vsebini pisma z naslovom Prošnja za pomoč igralcev!!!!, v katero je pošiljatelj priložil še serijo skeniranih dokumentov pogodbe in ga poslal na več naslovov, vprašali športnega direktorja društva Marcela Rodmana, ki so ga očitki presenetili.

"Ne vem, kaj sploh reči. Ne razumem, kdo bi koga izsiljeval. Jaz nikogar nisem silil, da bi kaj podpisal. Zaradi mene ni nikomur treba igrati tukaj. Ob najinem zadnjem pogovoru (10. april, op. p.) res ni bilo vse poplačano za letos, danes pa lahko zagotovim, da so bile plače, vse, za kar smo se dogovorili, izplačane. Dolga do igralcev za zadnjo sezono ni, nekaj ga je ostalo za nazaj. Šokiran sem ob teh besedah. Vse skupaj se mi zdi nesmiselno, saj gre za anonimno stvar. Naj se oglasi tisti, ki je to poslal, da slišimo, kje je težava. Jaz za njo slišim prvič. Kot vidim, so fantje zadovoljni, dobro trenirajo, razumejo, da položaj zaradi koronavirusa ni prijeten," je bil nad pismom zgrožen nekdanji železar, ki se je društvu v operativni vlogi pridružil januarja.

V pismu med drugim piše (dele besedila objavljamo nelektorirane) "Za vse ostale je lepo igralci pa vedno potegnemo kratko", "Zavedamo se, da bo po tem pismu izveden mobing nad celotno ekipo, da se ugotovi kateri igralci stojimo za tem - a smo odločeni, da bomo uredili razmere in se ne bojimo". Pošiljatelj tako ostaja "skrit", ni pa skrivnost, da v "mestu rdečega prahu" obstajajo nasprotujoče si hokejske struje.

Preberite še:

Nik Grahut
Sportal Z Jesenic v Francijo
Ne spreglejte