SiolNET. Sportal Hokej
0,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger
skupščina hk sž olimpija

Olimpija in liga EBEL? "Že zdaj sposobni za selitev, drugo leto pa bomo zreli."

0,38

termometer

500. večni derbi: HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice
Kje bodo hokejisti HK SŽ Olimpija igrali v prihodnji sezoni, bo znano v nekaj dneh. Foto: Matic Ritonja/Sportida

Hokejisti SŽ Olimpije, zadnji slovenski prvaki iz sezone 2018/19, bodo tudi v naslednji igrali v enem od regionalnih tekmovanj. Nazadnje so bili v alpski ligi, za naslednjo sezono se je v zadnjem času odprla možnost sodelovanja v najmočnejšem regionalnem tekmovanju, nekdanji ligi Ebel. Odločitve o tem, ali se bodo pridružili, pa za zdaj še ni.

HK Olimpija HDD Jesenice Sportal Olimpijin vprašaj ostaja

Liga Ebel - tekmovanje se bo zaradi drugega pokrovitelja v naslednji sezoni sicer preimenovalo v ligo Bahel - pomeni za klube iz Avstrije, Italije in Madžarske najvišjo raven mednarodnega tekmovanja. V razširjenem avstrijskem prvenstvu pa so možnost sodelovanja dobili tudi ljubljanski hokejisti.

SŽ Olimpija se namreč dogovarja z vodstvom tekmovanja, da bi že v naslednji sezoni vstopila v to ligo. Če vstopa ne bo, bodo Ljubljančani ostali v alpski ligi, ki so jo v sezoni 2018/19 dobili. Sezone 2019/20 zaradi pandemije novega koronavirusa niso končali ne v alpski ligi ne v ligi Ebel.

jesenice državni prvaki Sportal Vodstvo Jesenic verjame igralcem: Udarci nas delajo močnejše

Butara: na mizi obe kalkulaciji "Naredili bomo vse, da bomo, če bo finančna konstrukcija stabilna, šli ligo višje. Naslednji dnevi bodo pokazali, kje smo," pravi predsednik društva Miha Butara. "Naredili bomo vse, da bomo, če bo finančna konstrukcija stabilna, šli ligo višje. Naslednji dnevi bodo pokazali, kje smo," pravi predsednik društva Miha Butara. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Danes so v SŽ Olimpija izvedli zasedanje skupščine kluba, med točkami dnevnega reda pa je bil tudi načrt dela kluba v sezoni 2020/21. Po koncu skupščine sta predsednik Miha Butara in direktor Jože Kovač pojasnila, kakšni so načrti kluba in kako kaže z ligo Ebel/Bahel.

"Malo bomo morali še počakati. Mi smo z ligo Ebel oziroma bodočo ligo Bahel v pogajanjih. Naredili bomo vse, da bomo, če bo finančna konstrukcija stabilna, šli ligo višje. Naslednji dnevi bodo pokazali, kje smo," je po skupščini dejal predsednik Butara. 

"Vsako leto povečujemo sponzorske in donatorske vložke. Načrtujemo za več let vnaprej. Za nas ta situacija ni huda zagata. Vemo, kaj so naše zmožnosti, vprašanje pa je, ali lahko liga pride nam naproti in potem najdemo nek kompromis," o morebitnem sodelovanju pravi predsednik ljubljanskega kluba in dodaja: "Na mizi imamo obe kalkulaciji, tako ligo Bahel kot alpsko ligo. Najbolj pomembno je, da se zavedamo, da imamo 220 članov, kar pomeni, da moramo ravnati odgovorno. A tudi če ostanemo v alpski ligi, moramo imeti visoke cilje: zmaga v alpski ligi, priti čim višje v celinskem pokalu, mogoče presenetiti z uvrstitvijo v ligo prvakov ... V glavnem, pot v višjo ligo imamo začrtano, ali bo to letos ali čez eno leto, pa se bo izkazalo kmalu."

Vodstvo Olimpije se v zadnjih tednih pogaja z vodstvom tekmovanja. Sprva so želeli v ligo vstopiti brez plačila pristojbine v višini 300.000 evrov, pozneje naj bi se pogajali glede sodniških stroškov.

500. večni derbi: HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice Sportal Olimpija zdrsnila, Jesenic ni na lestvici

"Verjamem, da smo že zdaj sposobni za selitev (v ligo Bahel), drugo leto pa bomo zreli," meni športni direktor ljubljanskega kluba Jože Kovač. "Verjamem, da smo že zdaj sposobni za selitev (v ligo Bahel), drugo leto pa bomo zreli," meni športni direktor ljubljanskega kluba Jože Kovač. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kovač: Če bo ponudba lige mikavna, bomo korak naredili že letos

"Veliko niti je v rokah predsednika Butare. Mi pač delamo v triletnem načrtu. Moštvo imamo pripravljeno za tekmovanje, v katerem smo prijavljeni, imamo pa osnovo, da prestopimo v boljše, hitrejše, močnejše tekmovanje naslednje leto. Če pa se bo pokazalo, da je ponudba lige tako mikavna, bomo ta korak narediti že letos," pa pravi direktor kluba Kovač.

Žiga Pance Sportal Ljubljančanom se je izpolnila želja: otrok Olimpije se vrača v zeleni dres

Žiga Pance - najbolj zveneča okrepitev Olimpije pred novo sezono. Žiga Pance - najbolj zveneča okrepitev Olimpije pred novo sezono. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida SŽ Olimpija se je pred naslednjo sezono precej okrepila, prvič v treh sezonah bo imela tujega vratarja, v Tivoli se je vrnil tudi reprezentant Žiga Pance.

"Imamo nekaj novih imen, za katere nihče ni pričakoval, da bodo v Ljubljani. Manjka še pet do sedem mlajših igralcev iz naše hokejske šole, načrt s trenerjem Janom pa je, da te igralce priključimo. Ljubljana pričakuje zmagovalno ekipo, v kakršnokoli ligo se podajamo, imamo to v načrtu. Če bi šli v ligo višje, bi morali iskati dodatne okrepitve. Lige Bahel ne smemo gledati samo skozi igralsko prizmo, govorimo o dodatnih aktivnostih, od marketinga do priprave tekme. In to je tisto, kar smo želeli letos nadgraditi. Verjamem, da smo že zdaj sposobni za selitev, drugo leto pa bomo zreli," je o ciljih kluba dejal direktor.

Kot sta pojasnila oba vodilna v klubu, bo vse znano v kratkem, najkasneje pa verjetno v ponedeljek, saj bo klub za takrat sklical novinarsko konferenco.

Preberite še:

Jesenice - Olimpija Sportal Odziv jeseniških igralcev: Poskus rušenja kluba in vnašanje nemira Podmežakla Sportal Anonimni "klic na pomoč", športni direktor zavrača očitke: Nikogar nismo silili

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin