Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 4. 2015,
13.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga EBEL Red Bull Salzburg Luka Gračnar

Torek, 7. 4. 2015, 13.20

8 let

Gračnar si ne želi lanskega scenarija, Dunaj pa ne tistega, ki traja že 743 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na vrsti je še zadnje dejanje lige EBEL. Boje za naslov prvaka bosta zvečer začela aktualni podprvak razširjenega avstrijskega prvenstva Salzburg Luke Gračnarja in Dunaj.

O vlogi finalnega favorita je vselej nehvaležno govoriti, finale je zgodba zase, v njem se lahko zgodi marsikaj. A v Avstriji več možnosti – glede na prikazano letos razumljivo – pripisujejo Salzburžanom, ki so prevladovali vso sezono, medtem ko so hokejisti iz avstrijske prestolnice redni del začeli dobro, nadaljevali toplo-hladno, pred končnico pa povlekli potezo, o kateri so imeli mnogi deljena mnenja. Pred izločilnimi boji so se odločili za menjavo trenerja. Toma Pokla, ki je lani do naslova popeljal Bolzano, je zamenjal Jim Boni. Sprememba jim je koristila. V četrtfinalu so najprej odpravili Sapo Fehervar, v polfinalu še Linz, Salzburžani pa so na poti do finala izločili Beljak in Celovec.

Moštvi sta se letos srečali že šestkrat, kar petkrat so se zmage veselili hokejisti iz Mozartovega mesta, ki bodo imeli prednost domačega terena. Serija, v kateri bodo igrali na štiri zmage, se namreč začenja v Salzburgu, kjer se Dunajčani ne počutijo najbolje. Na Solnograškem niso slavili že več kot dve leti, natančneje že 743 dni, njihova zadnja zmaga v Salzburgu sega v 24. marec 2013, po kateri so se uvrstili v finale, a pozneje v njem izgubili s Celovcem. Da bi postali prvaki – avstrijski prvaki so bili v sezoni 2004/2005 –, bodo morali ta urok prekiniti.

Salzburžani so na prestol lige EBEL zadnjič stopili leta 2011, lani so mu bili blizu, a jih je na odločilni finalni tekmi v žalost zavil Žiga Pance, ki je zabil zmagoviti zadetek Bolzana. Prva vratarska violina rdečih bikov Luka Gračnar ne želi še enega razočaranja. Tudi kapetan Matthias Trattnig si ga ne, a se zaveda, da ne bo lahko: "Za naslov se bojujeta dve podobno močni ekipi, težko bo. Lahko pričakujemo dolgo serijo, v kateri bodo odločale malenkosti." Trener Dunaja Boni pa pred večerno tekmo razmišlja: "Pred nami sta dva najpomembnejša tedna sezone. Kdor bo v tem obdobju boljši, bo zmagal."

Ne spreglejte